24 български полицаи заминават за Косово

Разузнаване и охрана на границите са част от задълженията им
Обновена: 9 сеп 2011 12:54 | 9 сеп 2011 12:43,
11
24 български полицаи заминават за Косово
Церемония по официалното изпращане на българските полицаи. Академия на МВР. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Калин Георгиев приветства 24 полицаи, които заминават за мисията на ЕС в Косово (EULEX). Сред тях има и две жени.

Служителите са първите, които няма да излизат в неплатен отпуск, докато са зад граница, и освен месечната си заплата ще получават и възнаграждение за участието си в EULEX.

„Освен полицаи ще бъдете и дипломати – ще налагате политика на мир и разбирателство”, обърна се към тях Калин Георгиев.

Преди да бъдат избрани за мисията, те са преминали допълнително обучение като езикова, психическа и физическа подготовка.

Полицаите ще следят за опазване на обществения ред, ще охраняват границите, ще разузнават и ще правят анализи, ще участват в противодействието на икономическата и тежката организирана престъпност.

„Пътят ви няма да е лек, но бидейки представители на България, ще натрупате много опит, който се надявам да развиете успешно”, каза той и им връчи българския флаг.

На място в Косово вече има 13 служители, до края на месеца ще заминат още 4. Така българското участие в мисията ще наброява общо 41 полицаи. Те са с едногодишен мандат, който може да бъде увеличен до 3 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
xxxxx преди 12 години
izvinqvam se mnogo no ste tolkova jalki sa6testav nqkoi hora 4e nqma pove4e na kade kak moje da govorite taka za va6ite sanarodnici ne mislite li 4e tezi hora tyk sa ostavili jeni semeistav i bebeta ednata ot tqh sam az kak ne vi e sram
10
0
 
18
 
! Отговори
star преди 12 години
Където ги пращаш там да ги чакаш!*** нещастен!
9
1
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
Не им мисля лошото но дано се върнат живи и здрави от мисията.Косоварите са истински *** там се убиват хора всеки ден по всякакъв начин (с хладно или огнестрелно оръжие) , режат се глави или се прострелват.Всяка сутрин по улиците е обичайно да се намират трупове.Ако имат и най-малка представа какви психопати ги очакват там въпросните полисмени едва ли биха тръгнали на подобна самоубийствена мисия.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дали им е казал на ушенце: ...и да благодарите на мин. председателя д-р Бойко Борисов!
7
2
 
21
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Държавата ни е пълна с *** и ***,тези плевели наистина трябва да се унищожат,и колкото се може по скоро.*** долни само смърт за вас !!!Да се забранят по форумите такива коментарии.Да живее културна и интилигентна България,всичко останало е за пожар !
6
4
 
21
 
! Отговори
ан преди 12 години
ЧИХ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ ТЕЗИ В КОСОВО? И БЕЗ ТОВА СЪРБИТЕ НИ МРАЗЯТ А СЕГА ОЩЕ ПОВЕЧЕ. ПАК ЛИ ОТ БРЮКСЕЛ КАЗАХА? КОГАТО Е ЗА Е-АНЕ СМЕ НА ПАНГАРА А КОГАТО ТРЯБВА ДА НИ ПРИЕМАТ НЯКЪДЕ СЕ ОСЛУШВАТ. И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НА ТЕЗИ? ПАКЛИ ПЛЕМЕТО ЩЕ ГО НАГЪЗ-Т? ДОКОГА ЩЕ НИ Е.ЪТ ТЕЗИ ***. НЯКОЙ ПИТАЛИ НАРОДА ДАЛИ ИСКА ДА СЕ МЕСЯТ ТАМ КЪДЕТО СКЪРЦА ВРАТА? НАЛИ НАРОДА ИМ ДАВА ВЛАСТА. ТОЙ Е РАБОТОДАТЕЛЯ. ТОЙ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯ КАКВО И КАК ДА СТАВА. А НЕ НЯКАКВИ ***. ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ***.
5
2
 
26
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Не мога да си представя какъв човек може да напише подобна мисъл. В гората сред животните да си израсъл/ла нямаше да си толкова злобен, нечовечен и куХ. Тези хора имат семейства, деца, вие сте ***, не заслужавате дори да ви коментират простите изказвания!
4
12
 
20
 
! Отговори
123 преди 12 години
Дано ги върнат по - скоро - в чували.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Косово може, а нивите в България кой ще пази от номадите?
2
7
 
25
 
! Отговори
Една съпруга преди 12 години
Успех, момчета!
1
5
 
30
 
! Отговори
електорат преди 12 години
И какъв ще го дирят там!!! Оправете си държавата ,тогава мислете за другите!!