Страните от ЕС искат да ускорим реформите

Държавите от Евросъюза се обявиха за продължаване механизма за контрол
Обновена: 12 сеп 2011 23:12 | 12 сеп 2011 23:11, Елка Василева
47
Страните от ЕС искат да ускорим реформите
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз поискаха днес от България и Румъния да ускорят реформите, за да модернизират съдебните си системи и да водят ефикасна борба с корупцията, предаде Франс прес.

Министрите по европейските въпроси на държавите от ЕС поискаха по-конкретно механизмът за контрол, въведен от Европейската комисия, за да помогне на София и Букурещ да изградят независима и ефикасна съдебна и административна система, да продължи своята работа.

"Въпреки решителните усилия, положени от нейното правителство, България трябва да постигне по-нататъшен напредък, за да постигне убедителни резултати в областта на борбата с корупцията на високо равнище и с организираната престъпност", се казва в съвместна декларация на министрите, публикувана след тяхната среща днес в Брюксел.

София и Букурещ очакват с нетърпение да бъде премахнат контролът, на който са подложени след влизането си в Европейския съюз през 2007 г., отбелязва АФП. България и Румъния са единствените страни членки на ЕС, подложени на такъв редовен контрол, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕСмеханизъм за контрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
антихрист бърза - за това ни дават зор. 38Те същите масони са и в ес - не са различни.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да разбутат масоните от съдебната система кво се правят от ЕС , че не знаят къде е проблема
34
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,България и Румъния не са проблем, а оправдание Причината е Американската финансова кризаМежду финансовите кризизи в Америка и ЕС, няма нищо общо...1. Америка практически фалира на 2 август и никога няма да плати трилионите долари, които печата сега и с тях ограбва реалния труд на целия свят2. ЕС е далече от реална финансова криза, но ИЗПОЛЗВА поевтиняването на долара, за да се справи с печаталите без покритие евра Италия, Испания, Португалия и Гърция.Поддържайки паритет между долар и евро, ЕС се оздравява, а САЩ загиват...Така е - сиренето е с пари и за приятели.
33
0
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Чиче, а защо Швейцария и Норвегия не са в ЕС? Тия в Брюксел да не са имали дупки на картите?
32
0
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
абе що ти не вземеш една карта и да видиш къде е Албания?! аман от разбирачи... в ЕС са ни приели за да ни контролират и да сме им буферната зона между тях и Мала Азия.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Предлагам да започнем реформите с първите идващи избори1 ва задача - да бъдат изхвърлени от власт и политика следнитедоказали се корумпирани партииБСП,ДСБ,СДС,ДПС,РЗС "Но на първо място ГЕРБ,като доказано приютила всички нереализирали се комунисти от гореизброените партии ,плюс останалата маса мутри
30
1
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Вземи една карта и виж на какво място е България. Ние,каквито и да сме,може и да се променим,но местоположението ни-НЕ! Затова са ни приели в ЕС,ясен ли бях?!...
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много така меко са се изказали министрите.....абе имате желание обаче требе още понеже нищо не сте свършили....
28
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 12 години
Защо ли им трябваше на европейския съюз да ни приемат?Те просто не знаят с кого си имат работа?Българинът е такова същество което до каквото се докопа всичко н-ра!Единствено в къщи сме подредени и чисти направим ли една крачка на вън нещата се променят коренно!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да има правосъдие в БГ,докато има по-равни пред закона.Системата ''мой човек'' не е спирала да работи още от социализма,а след 1989 дори се разрастна.Не че я няма и в другите страни,но там е много нагоре и не се прилага между средните и бедните.А у нас е цяла верига и е от най-високо до *** дето ме стъкла по кръстовищата.Та как да се самонакажат политиците?Нали всички неспазвания на законите идват от тях.
26
1
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
"и да водят ефикасна борба с корупцията"Крайно време е! Обаче и да направят заплатите поне на половината на европейските!
25
8
 
25
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
BIG AL ::))))Една от най- употребяваните думи на тези избори , ще бъде думата : МУТРА...'Вълшебна е )..Ще сваля и правителства, а може и президенти - нищо не се знае ..Думата беше отново "въведена" в честа "употреба"-от няколко граждани -и от менМутрите НИКОЙ не ги обича- нито бедните , нито средната класа , а и някой от по-забогателите ..ФАКТ.. Когато и мутри са на власт-"демократично" избрани , тя става още по- "съвременна" ..Все пак сме в 21-ви век и в България - страна членка на ЕС ..))Мутрите могат да са с 'ланци", но могат да са и с бели якички-някъде -милионери, другаде- кандидати за такива ..) СИК , ВИС , Ипон , златевци , баневци , ДС- мутри , БКП-мутри , руски агенти - мутри , гоцета и гоцевци , изтърсаци червени и т.н. ТОВА са 90 % от мутрите , едрите , в България ..ТЕ , мутрите , искат ВЕЧЕ легално да управляват , да забравим кои са , какви са били и т.н..Слугите на мутрите - се грижат за тази "забрава" ..НО, няма да стане ..Мутренско правителство управлява България..Мутри - разпределени по страната- във Варна , Правец, Русе , Банкя, София- резултат на организационните способности на Цв. и Рапона ..Мутренска организация , начин на взимане на решения , изцепки и популизъм, свиване на мангизи , търгове, конкурси и т.н. ..Всичко е мутренско ,понастоящем ....Употребявайте словосъчетанието :мутри на власт и ..ще ги срутим ..Все пак в Европа сме .. Много я мразят и не спят нощем , когато чуват тази вълшебна ДУМА ..))Мутри от Симеоново , ВИФ-а, ДС-мутри , МВР- мутри , бивши военни - мутри , децата им ,управляват ) Ще им дойде краят
24
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 12 години
???
23
1
 
14
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
2/ 8 добавен от: Олигарх БГПосле облъчването със затъпяващи реклами ще ги довърши !Който контролира рекламния пазар той контролира всичко.
22
0
 
19
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
до 8 добавен от: Олигарх БГБраво ! И понеже визираш в частност колонизирането на България всъщност пропускаш нещо много важно за колонизирането чрез медии .примерно:5.5 Когато населението видимо изпростее вменявате му чалга култура. Изкупувате всички възможни медии и уволнявате всички що годе журналисти . Замествате ги някакви дето могат да четат каквото им е написано на Айкюто .После денонощно със силата на 4-та власт да облъчват с огромно количество простотия.
21
2
 
3
 
! Отговори
DO 27 преди 12 години
BRAVO BE 27......TVA OT KADE TOLKOVA MNOGO POZNANIA I MOZAK U TEBE.........OSTAI..... MANI
20
0
 
1
 
! Отговори
eeeee,bravo be #27 преди 12 години
mnogo originalana satira etova!!! Ашколсун!
19
10
 
24
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
21 12 2012 -Изминали са 75 години от падането на България под комунистическо робство- дерибеите-пашибозуците от БКП-БСП-ГЕРБ безчинстват над народа чрез частната милиция на Цецо Крадецо - а прокурорски синчета газят народа като рая.*** Петкоф, Р. Овч. и Валу Якузито си броят милионите и цъкат карти на яхта с манекенки.Заплатите се намаляват цените се увеличават - Българите деградират и откачат от бедност.Но не смеят да вдигнат глава понеже комунистите поддържат армия от частна милиция и са изкупили всички медии под контрол на поставени лица- тяхната си олигархия.Но 21 12 2012 Русия Предприема освобождение на БългарияВръчва остра нота на България на спре финансовия геноцид над народа.Междувременно Европейския съюз се е разпаднал заради Гърция.250 000 военни,200 модерни изтребители, цялата сила на черноморския фронт прави десант във Варна.Започва освобождението.Боко Тиквата, Гоце , *** Петкоф-Запалката се качват да бягат с частните си вертолети но са засечени и свалениДамбовците, Баневите,Тимажиите се качват на яхтите си да бягат но са торпилирани от модерни Руски подводници2013 Започва нова История на България.Изправени са на съд на 1000 олигарси -ограбили с стотици милиони държавата!Осъдени са по бързата процедура -разтрелМагистратите най-после виждат какво значи правосъдие!Всички корупционни престъпници и грабители на народа почват да отговарят за постъпките си !Ес се разпада за да започне нов Съветски съюз!
18
0
 
8
 
! Отговори
До 22 за 10 преди 12 години
Колега не се ядосвай ,"черезвичайни произшествия" и "чрезвичайни произшествия"за съдебната система и тея дето раздават право "через-чрез" нея е все таянеграмотността с (2 тъта) върви ръка за ръка - тъжното е мисля , че (запетайка преди ч-то) повечето съдии не могат дори да пишат правилно
17
7
 
6
 
! Отговори
2ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
21 12 2012 -Изминали са 75 години от падането на България под комунистическо робство- дерибеите-пашибозуците от БКП-БСП-ГЕРБ безчинстват над народа чрез частната милиция на Цецо Крадецо - а прокурорски синчета газят народа като рая.*** Петкоф, Р. Овч. и Валу Якузито си броят милионите и цъкат карти на яхта с манекенки.Заплатите се намаляват цените се увеличават - Българите деградират и откачат от бедност.Но не смеят да вдигнат глава понеже комунистите поддържат армия от частна милиция и са изкупили всички медии под контрол на поставени лица- тяхната си олигархия.Но 21 12 2012 Русия Предприема освобождение на БългарияВръчва остра нота на България на спре финансовия геноцид над народа.Междувременно Европейския съюз се е разпаднал заради Гърция.250 000 военни,200 модерни изтребители, цялата сила на черноморския фронт прави десант във Варна.Започва освобождението.Боко Тиквата, Гоце , *** Петкоф-Запалката се качват да бягат с частните си вертолети но са засечени и свалениДамбовците, Баневите,Тимажиите се качват на яхтите си да бягат но са торпилирани от модерни Руски подводници2013 Започва нова История на България.Изправени са на съд на 1000 олигарси -ограбили с стотици милиони държавата!Осъдени са по бързата процедура -разтрелМагистратите най-после виждат какво значи правосъдие!Всички корупционни престъпници и грабители на народа почват да отговарят за постъпките си !Ес се разпада за да започне нов Съветски съюз!