Страните от ЕС искат да ускорим реформите

Държавите от Евросъюза се обявиха за продължаване механизма за контрол
Обновена: 12 сеп 2011 23:12 | 12 сеп 2011 23:11, Елка Василева
47
Страните от ЕС искат да ускорим реформите
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз поискаха днес от България и Румъния да ускорят реформите, за да модернизират съдебните си системи и да водят ефикасна борба с корупцията, предаде Франс прес.

Министрите по европейските въпроси на държавите от ЕС поискаха по-конкретно механизмът за контрол, въведен от Европейската комисия, за да помогне на София и Букурещ да изградят независима и ефикасна съдебна и административна система, да продължи своята работа.

"Въпреки решителните усилия, положени от нейното правителство, България трябва да постигне по-нататъшен напредък, за да постигне убедителни резултати в областта на борбата с корупцията на високо равнище и с организираната престъпност", се казва в съвместна декларация на министрите, публикувана след тяхната среща днес в Брюксел.

София и Букурещ очакват с нетърпение да бъде премахнат контролът, на който са подложени след влизането си в Европейския съюз през 2007 г., отбелязва АФП. България и Румъния са единствените страни членки на ЕС, подложени на такъв редовен контрол, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕСмеханизъм за контрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
абе преди 12 години
не виждате ли ,че тази Стефка колева си прави *** с вас и вие толкова плюсчета сте и нацвъкали,не се ли усещате бе...hahahahaha
15
3
 
16
 
! Отговори
DO 20 преди 12 години
Сега има всичко- но само комунистите могат да си го позволят- друг вид комунизъм -ограбват държава държат частния бизнес чрез своите поставени лица-олигархиятаДеградират народа чрез поръчкови медииДобре дошли в комунистическото робство -България
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 10, Стефка Колева. Нучете се да пишете, след това се представяйте /или си представяйте/, като работещ в съдебната система. Смешно е още от първото ви изречение - "правораздавателната съдебна система". За "черезвичайни произшествия" нямам думи. Смешно и тъпо...
13
1
 
21
 
! Отговори
papi преди 12 години
Хайде, скоро ще ни спрат кранчето европейските другарчета - да не са луди да наливат пари в бездънна яма! След това тези, нашите лакомници (на които няма да им дойде акъла, просто щото го нямат), ще се опитат да свалят по още някоя кожа от пооголялите ни гърбове.Пък аз ще пиша труд за безкрайното търпение на нашего брата, отучен да мисли и чакащ друг да му реши проблемите. По възможност - в някоя европейска държава.
12
2
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
ми да! има банани, кока кола и може да се ходи в чужбина! кво друго искат?!
11
0
 
27
 
! Отговори
Н.Филчев за 10 преди 12 години
От някоя госпожа, понесла две тикви и една ряпа в обедната почивка и кисело мляко не може да чакаме да се бори и да смачка организираната престъпност.
10
0
 
5
 
! Отговори
Пламена преди 12 години
Втръснало ни е от тази препоръка, но са прави!
9
19
 
6
 
! Отговори
От Надя до 10 преди 12 години
Господине или госпожо, вие сте поредният нереализиран юрист, който мечтае да работи в правораздавателната система, но няма качествата за тази дейност. Личи си по стила на изказване, по правописните грешки и в непознаването на правните термини, не си губете времето да пишете коментари, а залягайте да прочетете това онова!
8
0
 
40
 
! Отговори
Незабравка преди 12 години
Скъпи ЕС няма да стане! Ние управляващите на България категорично отказваме да изпълним вашите условия, ние зверски ще се борим да усвоим пълноценно средствата от ЕС като ги разпределим по нашите сметки и ги изперем през нашите фирми, ще ви разкажем играта класически. Ще натискаме още повече българските граждани и активо ще работим за тяхното обедняване, за да могат брилянтните български умове да измислят още схеми за печелене на пари и за разбиване на ЕС! Ще ви разплачем майките ...
7
0
 
7
 
! Отговори
до Стефка Колева преди 12 години
аха... и предполагам, че разбираш от работата си също толкова отлично, както владееш родния си език. И си даваш толкова зор да работиш съвестно, колкото си даваш зор да пишеш правилно...
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да започнем реформите с първите идващи избори1 ва задача - да бъдат изхвърлени от власт и политика следнитедоказали се корумпирани партииБСП,ДСБ,СДС,ДПС,РЗС
5
1
 
7
 
! Отговори
Ами да преди 12 години
То и ние искаме реформи в правораздавенто ама въпроса е, че *** дето са пуснали дълбоки корени там не искат
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"София и Букурещ очакват с нетърпение да бъде премахнат контролът, на който са подложени след влизането си в Европейския съюз"Mда и не правят нищо, освен да чакат... има да си чакат :)
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да ги изволянт всичките съдии и магистрати, да ни сложат техно експерти и може да се оправим. Иначе няма шанс.
2
0
 
1
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Най добре да си измиеш зъбите.
1
2
 
34
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Доста дипломатично ни казаха: Нищо не сте постигнали, пак сте си в старата ***! Ама така си е, със стари ку...ви нов бардак не се прави!