Борисов спрял парите на Сливен, но ГЕРБ остава зад Лечков

"Това е разликата между нас и предишното правителство"
Обновена: 14 сеп 2011 14:55 | 14 сеп 2011 10:22,
275
Борисов спрял парите на Сливен, но ГЕРБ остава зад Лечков
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че лично е спрял парите за всички европроекти за строителство на община Сливен.

"Лично съм се разпоредил да не се изплаща и съфинансирането от бюджета, както и да се спре финансирането по европроектите", категоричен е Борисов.

Причината за спирането на 8-те проекта на обща стойност около 60 млн. лв. са съмнения за допуснати нередности при избора на изпълнителите.

"Това е разликата между нас и предишното правителство. Ако те бяха постъпили така с Батко и Братко, когато им дадоха сигнал, нямаше да спрат след това всички пари по съответните проекти", коментира премиерът.

За случая в Сливен още преди месец и половина той провел среща с министрите Томислав Дончев, Росен Плевнелиев и доскорошната заместничка на регионалния министър Лиляна Павлова, която пое поста, след като Плевнелиев се включи в президентската битка. Те го информирали, че "проблемът в Сливен си стои".

По думите на Борисов от ЕК са приветствали взетото решение. За пръв път у нас се спират всички европроекти на община.

Скандалът с европарите за Сливен тръгна от група общински съветници от коалиция "Съюз за Сливен", които пуснаха в нета документален филм за управлението на града, озаглавен “Новата мафия“. Видеото е на български език с английски субтитри и представя конкретни схеми за източване на европейски и общински пари от "престъпен кръг" около кмета Лечков.

Сигналът на общинарите се разглежда в средата на юли от комисията по жалби и петиции в Европейския парламент.

Брюксел реагира, като праща писма до българските власти, в които изразява безпокойство за нередности при избора на изпълнителите на обществените поръчки. Затова и правителството взима решение за спирането на европарите като превантивна мярка.

Въпреки това обаче ГЕРБ не смята да свали подкрепата си от Йордан Лечков, след като наскоро издигна кандидатурата му за трети мандат. Борисов посочи, че промяна в това отношение няма да има, докато не се докаже дали има злоупотреби.

Министър-председателят присъства днес на предсрочното пускане на пътен възел "Младост" и част от реконструираното и разширено трасе на Софийски околовръстен път – Южна дъга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оо Бате Бойко :) де се губиш бе човек? 3 дни те нямаше по новините, почна да ми липсваш
11
21
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Поздравления господин Борисов!
10
3
 
27
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Нищо не се разбра от тая статия, освен че ББ държи парите за всичко; и отпуска на когото реши и както реши; и че Лечков е много, много лош, но ББ е великодушен и въпреки това застава зад него.Всъщност май Лечков не е пуснал аванта на ББ да пласира неговите фирми в Сливен, и затова ББ не е доволен... ама айде, това е друга тема. То не бяха арести и обвинения от измислени катаджии, не бяха дела за корупция... големи тъпни като цяло.Истината е една - всички политици КРАДАТ колкото могат.
9
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Въпреки това обаче ГЕРБ не смята да свали подкрепата си от Йордан Лечков, след като наскоро издигна кандидатурата му за трети мандат. Борисов посочи, че промяна в това отношение няма да има."Браво Бойко. Твърди и последователни в политиката. Така ви искам!
8
0
 
6
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Mi koito si plashta stoqt zad nego..... shto nema podkrepqt men ? Shtot nqmam 1 lev i nemoga da sa otcheta ....
7
27
 
7
 
! Отговори
ssss преди 12 години
ГЕРБВдига заплати,строй магистрали,естакади,спортна зала.метро....прави спец съд...Хамстера даваше поръчки,на Батко и Братко....Гоце вкарва турците с автобусите да гласуват за него.....кво да говорим ???
6
6
 
5
 
! Отговори
Toby преди 12 години
Samo taka... ina4e nqma upraviq
5
2
 
21
 
! Отговори
777 преди 12 години
Ех, Лечков, Лечков... колко мъка има по света... Защо не си плащаш на Бат'Бойко бе. Не става така, не може само ти да ***. Давай и на тях, че да ти е мирна главата и да ти е пълен джоба.Надявам се разбираш, че това е последно предупреждение... да слушаш ако пак си кмет.Умен ход на ГЕРБ е да те подкрепят за кмет... битият е послушен.
4
0
 
31
 
! Отговори
електорат преди 12 години
Е как няма да остава зад Лечков ,като за в един отбор , но да е на ясно ,че плешивеца закмет няма да го изберат!!! Мафията вече безнаказано работи 21год.!!!!!
3
3
 
61
 
! Отговори
алооо сините камъни преди 12 години
Ако пак си изберете Лече-то, значи сте мазохисти сливенчани
2
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости, от ЕС ни ги спряха след сигнал до институциите там, проверките в БГ изкараха крадеца Лечков чист като пролетна роса. ББ голям ще си го сложи с тази подкрепа за Лецата...
1
2
 
43
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Ei tui nemoga go razbera spira parite che Lechkov kral puk posle vika che stoi zad nego.....sigurno sam tup :)))