Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа

Ще преосмислим поведението си, ако не ни подкрепят за Шенген
Обновена: 17 сеп 2011 14:38 | 17 сеп 2011 14:35,
599
Младенов скръцна със зъби: Не сме втора ръка в Европа
Николай Младенов. Снимка: БТА

Решението на холандското правителство относно приемането на България в Шенген игнорира факта, че страната ни е изпълнила  всички критерии за присъединяване към шенгенското пространство, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Темата ще бъде обсъдена на предстоящотот на 22 септември заседание на министрите на вътрешните работи от ЕС и страната ни очаква тогава да получи дата за влизане в Шенген.

Ако това не се случи, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген, каза Николай Младенов.

Вчера холандският министър на имиграцията Херд Леерс каза, че страната ще се възползва от правото си на вето за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Днес Младенов коментира, че решението на холандското правителство явно е свързано с вътрешнополитически различия в управляващата коалиция.

Още по темата

По думите му политиката на холандското правителство от последните седмици е отказ от диалог. В последния момент е била анулирана поканата от холандския парламент за изслушване на България по темата Шенген.

„Нашите граждани не са втора ръка в Европа, подобен тип поведение не създава добър прецедент, а напротив – нарушава практиката от последните години в ЕС – да се търси консенсус и съгласие“, заяви Младенов, цитиран от БТА.

Той посочи, че с влизането на България и Румъния в Шенген, с достъпа до шенгенската информационна система ще се осъществи по-строг контрол кой влиза в ЕС.

„Неучастието на България в тази система само засилва рисковете за страните от Шенген, защото сега ние можем да регистрираме нелегални емигранти, но не можем да реагираме“, изтъкна външният министър.

Той подчерта, че се надява на 22 септември да бъде взето решение за механизма, по ще се присъединим към Шенген и то ще отчете постигнатото от България и Румъния.

„Ако се вземе разумно решение, което отговаря на интересите на всички в Европа, ще подкрепим реформата на шенгенското законодателство в ЕС, но ако такова решение не се вземе, ще трябва да обсъдим много внимателно политиката си на подкрепа за това законодателство, заяви Николай Младенов.

Той изтъкна, че „правилата се пишат, за да се спазват“, а България е страна, която ги спазва и го е доказала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Gope 17.09.2011 14:2 преди 12 години
" Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава". Крайно време е да се започне рабоа по интеграция... Може да е трудно, но друг начин няма....
6
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По внимателно със зъбите че да не отхапеш на някой достойнството !
5
3
 
31
 
! Отговори
Gope 17.09.2011 14:2 преди 12 години
И така ще бъде, защото за разлика от нашите тиквеници, които се правят, че не виждат проблема с ромите и го пъхат под килима, докато той се подуе, на запад са решилид а си вържат гащите и да не доускат повече хора с подобрен манталитет. Те си имат достатъчно, за да разберат какъв бич за демократичните общества са хората,с манталитета на братята. И това го казвам без омраза къмтях, защото ние сме виновни за това, което ставав България - " Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава". К
4
6
 
13
 
! Отговори
dancho82 преди 12 години
e ne sme vtora da-treta sme!!Ima dosta po-ka4estveni predi nas!!
3
4
 
38
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Не сме и трета ръка...в европа.От *** поне се боят и ...им плащат да се махнат.
2
11
 
31
 
! Отговори
Шенген преди 12 години
Браво, Кольо!!!
1
14
 
54
 
! Отговори
Gope 17.09.2011 14:2 преди 12 години
zxcvСело, България. Какво им да се оправдаваме. Аз не съм фен на Боко нито на Малденов, но в тази ситуация е абсолютно прав! Какво има да се извиняваме, при положение, че изискванията поставени пред България са изпълнени? Проблемът на Холандците не са нито корупцията , нито бедността в България. Тях ги тревожи наплива от Роми... Същите, които демократичното правителство на Франция натъпка и изпрати на изток.