Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!

Президентът не вижда резултати от работата на правителството
Обновена: 17 сеп 2011 21:45 | 17 сеп 2011 21:42,
184
Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Въпреки че в един ден съм отдавал почит към жертвите на Септемврийското антифашистко въстание от 1923 г. и съм полагал цветя на гроба на Никола Петков, в края на мандата трябва да призная, че оставам длъжник на голямата идея за национално помирение.

Това заяви държавният глава Георги Първанов във Велико Търново, където представи своята книга "Отчетът на президента".

По думите му трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите на всеки, който е живял с мисълта за България, независимо дали е последовател на лявата или на дясната политика.

Представяйки книгата, посветена на свършеното за двата му мандата, президентът изтъкна, че няма друг подобен случай "някой да е излязъл и да е написал в края на своето присъствие в съответната властова структура отчет".

"В тези дни, когато се разбра, че аз съм написал подобна книга, правителството излезе с материал в интернет пространството, но аз апелирам тези, които имат интерес да направят едно сравнение между двата материала. В отчета, така наречен, на правителството ние виждаме едни сухи, бюрократично изложени факти, за това кои каква докладна записка е написал и т.н., няма я политиката, не виждам резултатите от управлението", заяви Георги  Първанов.

Същевременно той акцентира върху необходимостта от приемственост и каза, че "завещава" на своя наследник идеята за създаването на "Пантеон на българските държавници" в старата столица, която засега остава без развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
5
 
! Отговори
Харвард преди 12 години
ДАЛИ ГЕРБ ИЛИ БСП ИЛИ ДРУГА ПАРТИЯ ВСЕ ЕДНО , ПРИ СТАНИШЕВ ИМАШЕ ПО ДОБРА ЗАПЛАТА И ПОВЕЧЕ РАБОТА, 300 000 СТРОИТЕЛИ СА БЕЗРАБОТНИ - ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОЦЕНИ А НЕ ДА СЕ ПЛЮЕ, А ПРИ БОЙКО Е СЪЩОТО ИМА АРЕНА МЕТРО И ЧАСТ ОТ МАГИСТРАЛИ И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОЦЕНИ. ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД АКО СЕ НАДЯВА ЧЕ ГЕРБ ИЛИ ДРУГА ПАРТИЯ ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ - АНГЛИЯ НЕМА ДА СТАНЕ НИКОГА.
71
3
 
18
 
! Отговори
ДО ГОЦЕ преди 12 години
Ей гявол дебелокожи от с.Сирищник докопал се до властта с *** си номера и липса на всякакъв морал.ТИ ДЪЛЖИШ НА НАРОДА МИЛИОНИ ДОЛАРИ, ОТ ПОДКУПИ И РЕКЕТИ КОИТО ПОЛУЧАВАШЕ 10 ГОДИНИ ОТ МАФИЯТА ЗА ДА ИМ СЛАГАШ ЧАДЪР.СЕГА КАТО ТИ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА НА ПРЕЗИДЕНТ ТРЯБВА ДА ТЕ ИЗПРАВЯТ НА СЪД И ТИ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКО НАГРАБЕНО ДОКАТО БЕ НА ВЛАСТ И...ТЕ НАТИКАТ ПОНЕ 20 ГОДИНКИ В ЕДИНИЧНА КИЛИЯ.
70
1
 
2
 
! Отговори
GNOI4O преди 12 години
DA NE TI KAZVAM CIRE4O,4E PO NEGO MOJE DA IMA I NE6TO ZDRAVO I POLESNO.ABE ZARAZO,TI OSVEN STOLETNATA SMRADLIVA SAMORAZLAGA6TA SE WONYA,DRUGO WIJDA6 LI,CENI6 LI!?DO KOGA 6TE SMRADITE BALGARIYA?NE RAZBRAHTE LI WIE CIGANISTITE,4E WAV WA6TA ZADUNAIKA E MAKA ZA HORATA.KAKVOTO I DA WI NARE4E 4OVEK,WSE 6TE E OBIDA ZA TOVA NA KOETO WI NARI4A!!!...
69
1
 
10
 
! Отговори
ДО 78... преди 12 години
Напълно те разбирам братко, но ми позволи да ти дам един съвет- КЪЛНИ ГИ, КОПЕЛЕТАТА, КЪЛНИ ГИ С НАЙ- ЛЮТИ КЛЕТВИ, ЗА ДА ГИ СТИГНЕ !!! Не ги псувай, защото така се клонират, *** !!!
68
2
 
9
 
! Отговори
я го глей преди 12 години
гаден,лъжлив,мазен,крадец
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 87.MNOGO SI DOBUR
66
1
 
14
 
! Отговори
Ще те запомним преди 12 години
с *** партийни лозунги и дейното ти нищоправене
65
2
 
6
 
! Отговори
!!! преди 12 години
TOYA MAI GOVORI,KATO LUD S ONAYA SI RABOTA...
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOICHO OVCHEDYSHOV NA TEBE TI LIPSVA ......VRUZKA S GLAVNIIA MOZUK....SUSHTO KATO NA POVECHETO V BKP-BSP :PURVOSIGNALNI.NACHELO S GOCE
63
4
 
16
 
! Отговори
=== преди 12 години
*** като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми!ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ *** *** ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА!Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки !ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ *** И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!
62
8
 
5
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
81-2-3 герберски мисли!!! Много са умни!? Искат да ни управляват!? А Плевн. мълчи за корупц.! Това са те герберите! Дружно да ги подкрепим и напред към бедността!
61
3
 
7
 
! Отговори
надпис в лудница: преди 12 години
"Всички луди - на борба за национално помирение"
60
2
 
19
 
! Отговори
минзухар преди 12 години
Гоце даде на Ахмед Доган орден стара планина... и на Тодор Батков даде ????то не е трагично, то е взривяващо отчайващо !
59
1
 
16
 
! Отговори
човек от народо преди 12 години
Първане, Първане, кога ще обясниш бе човеко, защо Марин помилва *** бос и го изкара от затвора ???? Що за недоразумение си ти Гоце. наглоста ти е наистина отвращаваща !!!
58
2
 
2
 
! Отговори
читател преди 12 години
боичо червена шапка със шебеков що не се
57
3
 
10
 
! Отговори
републиканец преди 12 години
Сички леви - у лево!
56
8
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимният гербер използа изрази като: "...дано господ да те прибере.." Този, който копае гроб другиму сам пада в него! Това ни пожелават герберите! Но искат да ги подкрепяме? Май нещо им липсва!
55
1
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Ало червената цензура,Излагането на факти нарушаване на правилата на сайта ли е за вас?СТИГА С ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за вас, но аз като напцувам некой политик и ми олеква некак - денят ми става по-ведър :)
53
3
 
7
 
! Отговори
читател преди 12 години
левите непрекъснато пречат за това вземат тлъсти заплати