Костов вика Борисов в НС да обяснява за железниците

Кашата в транспорта е забъркана на най-високо ниво, смята лидерът на ДСБ
Обновена: 21 сеп 2011 09:55 | 21 сеп 2011 09:55,
73
Костов вика Борисов в НС да обяснява за железниците
Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова премиера Бойко Борисов да отиде в парламента, за да каже как правителството води политиката на национална сигурност и какво ще прави със сектор „транспорт”.

Световната банка спря процедурата по отпускането на заема за реформи в БДЖ. Състоянието на българските железници е стратегически въпрос за националната сигурност, посочи Костов.

„Този сектор е част от европейските коридори. Не може да има перспективно развитие на страната, ако българските железници не са част от него”, смята Иван Костов.

"Реформите в сектора бяха спрени от премиера Бойко Борисов след среща с транспортните синдикати. Кашата е забъркана на най-високо ниво и железниците в страната изпадат в пълен колапс", подчерта той от парламентарната трибуна.

Костов припомни, че при смяната на транспортния министър Александър Цветков от Синята коалиция не са подкрепили решението, защото то не изчиствало проблемите.

„Още тогава предупредих парламента за това, което ще се случи, и че вината ще падне върху правителството, а кашата ще стане още по-тежка”, посочи лидерът на ДСБ.

Той се закани, че ако премиерът не отиде в парламента, за да бъде изслушан по проблема, от Синята коалиция ще внесат искане в деловодството за провеждане на разисквания по темата в рамките на парламентарен контрол.

„Трябва да се потърси национално съгласие за политика, която ще спаси българските железници”, категоричен беше Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: железнициИван Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цинга манга фук,пълни *** с лук
49
3
 
11
 
! Отговори
даа,Костов... преди 12 години
...това са резултатите на 20 г.ПРЕХОД !И ти СЪЩО си ВИНОВЕН ЗА ТОВА !
48
3
 
12
 
! Отговори
onzi преди 12 години
Ей, Костов,Бойко да не ти е машинист, той е пожарникар...
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо България трябва да се происти от комуноидите и Сополя.После всичко останало.
46
17
 
11
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
Костов е пътник. И той го знае много добре.Също знае, че отдавна е политически труп. И като такъв ще рита още по-силно в своята политическа предсмъртна агония.
45
8
 
8
 
! Отговори
АЛООО, преди 12 години
...20 години ,крадохте и рушахте,а сега искате за 2 години всичко и навсякъде да се оправи ....!РЕЗИЛ ЗА ...20 г...ПРЕХОД ,...КЪДЕ ГО ИМА ТОВА ПО СВЕТА ...НЕКАДЪРНИЦИ ?
44
14
 
29
 
! Отговори
????? преди 12 години
Костов бил продал заводи и предприятия на безценица.А как да ги продаде като вече бяха доведени до фалит?И най-големия *** би вкарал повече пари в държавата ако има кой да ги даде.А Костов не е ***.Като не сте наясно със ситуацията към този момент по-добре си следвайте като стадо вашия идол и не пазсъждавайте по теми които не разбирате.
43
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
do 32: И как ги направи тези шест млрд - като разпродаде държавата ? Или е увеличил БВП, или ръст в икономическия растеж ? И ако беше такъв герой защо се покри две години след управлението и мълча - защото нямаше какво да каже.Ако царя беше на неговото място по негово време и той щеше да се справи - все пак си е наша вътрешна криза - никоя държава не ни пречи.
42
16
 
16
 
! Отговори
дУ 32 преди 12 години
Костов е единственият политик без автобиография ---ФАКТ!Костов е бащата на корупцията ---ФАКТ!Костов открадна /присвои/от БГ хазна само 600 м-л-и-о-н-а ДОЛАРА---ФАКТ!Костов е един от петимата ,коита още държат парите на СДС и ги въртят във фирма заедно с НАДЕЖДА НЕЙНСКИ,ХРИСТО БИСЕРОВ ,ПЕТЪР СТОЯНОВ и АЛ.БОЖКОВ/СЕГА ДЪЩЕРЯ МУ/---ФАКТ!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
едно такова преструктуриране и набутване на подизпълнители не води до нищо добро. БДЖ не му било работа да си чисти вагоните, и какво ще плаща същите, че и повече пари, за да ги чисти друг :O ...
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
едно такова преструктуриране и набутване на подизпълнители не води до нищо добро. БДЖ не му било работа да си чисти вагоните, и какво ще плаща същите, че и повече пари, за да ги чисти друг :O ...
39
0
 
26
 
! Отговори
Владко преди 12 години
Политиката на Борисов по отношение на железниците се илюстрира от изречението на министерски съвет през май (от стенограмата): "Московски, до къде стигнахте с тази бутафорна линия зад спортната зала?". И под мотото "Строим България" за 2-3 дни беше премахната 7.5 км жп линия от Хладилника до Слатина, готов транспортен коридор Север-Юг, почти без конфликтни точки с автотраспорта. Подкрепете групата "За запазване на околовръстната ЖП линия на София" във Facebook.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да коментират какво ще правят, някак не си представям, че като си разпродадат най-печелившите дейности и частите за ремонт като отидат за скрап ще съберат пари и дружеството ще стане супер печелившо ... Всичко се прави, за да се приватизират от "наши хора" Товарни превози. Вървяло и разделяне на състава, за Товарни превози ще отидат най-запазените локомотиви, за Пътнически превози - най-ненадеждните ...
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак чета оправдания с предишните. Нека Тиквата каже за последните 2 г. Защото вече те са предишните!
36
13
 
9
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
А, АЗ МИСЛЯ , ЧЕ КОСТОВ ТРЯБВА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ КАК УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА В ЦЯЛА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ,КАТО ПОДАРИ ДЕСЕТКИ РАБОТЕЩИ ЗАВОДИ ,ПРЕХРАНВАЩИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ НА КРАДЛИВИ ПРИВАТИЗАТОРИ... СЕГА В ТОЗИ РАЙОН Е НАСТАНАЛ ПЪЛЕН ХАОС, ИМЕННО ЗАРАДИ КОСТОВ ...
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И каква може да обясни Борисов? Той изобщо не знае за какво става дума! а и никога не е виновен
34
5
 
6
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
И.Й.КОСТОВ дали знае каква е народната любов към него ...?
33
11
 
5
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Олееее на тоя наглостта му няма граница!!! Тоя забърка най-голямата каша във всички сфери на икономиката, законодателството и външната политика и сега има наглостта да казва, че друг му бил виновен! ДОКОГА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ЩЕ СТОИ В ПАРЛАМЕТНА? ПРОКУРАТУРАТА ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ????
32
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои от тук пишещите трябва да бъдат осветлени за някои неща за да не пишат злобни и безмислени коментари,а имено:Костов завари фалирала държава с 500 мил.лв.резерв в хазната и за 4 год.ги направи 6 МИЛИАРДА!!!,за да дойде после крадливото царче за да си приватизира къде каквото може ,да прави пейки и алеи за влюбени пенсионери и всякакви дуги безумия,заедно с антуража си събран от кол и въже.Ако не беше Костов сега щяхте да си гризете цървулите уважаеми драскачи.
31
6
 
10
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Виновника за разсипванито и продаването на безценица търси обяснения! Жалак е ,но в случая трабва да се задават въпроси! Съсипията в БДЖ е от 20 години и всячески и целеостремено искат да му видят сметката аз го отдавам на щур лобезам в полза на автотранспортните фирми ,товарни и пътнически. Министъра излеза и казва ще закриеме малките и нерентабилни дестинации-журналистите мълчат. Щели да се преватизират само товарните превози(печелившото звено) журналистите пак мълчат. Изводите са за вас!