Президентът свиква КСНС заради Катуница

Набелязват мерки за недопускане на етническо напрежение
Обновена: 27 сеп 2011 15:24 | 27 сеп 2011 15:22,
236
Президентът свиква КСНС заради Катуница
Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 1 октомври заради събитията на Катуница и последвалото напрежение в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на заседанието ще бъде: "Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение".

Доклади по темата ще изнесат зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който в момента е изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи, тъй като Цветан Цветанов е в отпуск заради изборната кампания, и Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Вчера президентът Георги Първанов посети Пловдив и Катуница, където заедно с премиера Бойко Борисов и полицията се запознаха отблизо със ситуацията в региона.

Според държавния глава целта на срещата била да се даде ясен знак, че институциите са единни, за да не се допусне нарастване на етническото напрежение.

Президентът смята, че в Катуница етническо напрежение няма, а проблемът е персонален с фамилията на Рашков.

Още по темата

"Тези протести обаче носят етнически елемент и звучат доста крайно и това не може да не ни безпокои", отчете Първанов.


Той се присъедини към оценката на премиера Борисов, че полицията е изпуснала ситуацията при първия ден от размириците в Катуница, когато беше убит 19-годишния Ангел и последва палеж на къщите на Крили Рашков.

На заседанието е поканен за участие и главният прокурор Борис Велчев.

Още в събота лидерът на "Атака" и кандидат за президент Волен Сидеров поиска Първанов да свика КСНС по темата: "Циганската престъпност като заплаха за българския етнос и националната сигурност".

За свикването на съвета се обявиха още лидерът на ВМРО и кандидат-президент Красимир Каракачанов, кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин, както и независимият кандидат-президент Меглена Кунева.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също подкрепи искането за заседание на КСНС заради напрежението в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, поради что се срамиш да се наречеш *** бе Седефчов ?Що цял живот криеш *** дето ти е бил баща и показваш само майка си ???*** комунистическа мижитурка си ти !Два мандата *** имаше в устата да свикаш този "съвет"... Или може би не ти остана време от ходенето на лов, ебането на ученички, прибирането на кинти от спонсори и надупването на Доган, който те избра с гласовете на турците и братята ти по кръв - *** ???*** комунистически - жив да не остане от вас !
226
0
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
225
0
 
1
 
! Отговори
KOI преди 12 години
TUK NQMA SVOBODA NA SLOVOTO!
224
0
 
2
 
! Отговори
Koi преди 12 години
A tezi *** Ani i Denica ot dolu koi vi e platil da pi6ete tam ot dolu be, raztvorete dupeto i poemete huq da vi *** ***, administratorski ***, stiga ste opitvali da se pravite na MVR , znam vi nomerata kuki mrusni TUK NQMA SVOBODA NA SLOVOTO
223
0
 
2
 
! Отговори
Koi преди 12 години
Pravitelstvoto raboti po problema 6toto ako ne go napravi 6te gorqt zaedno s ***, v momenta si pravqt off shore accounti da si vadqt parite mrusnicite, Kiro e na pochivka i nikoi ni6to nqma da mu kaje, trqbva6e da umre dete za da stane ne6to ei vi go sega mrusnici lapaite huq na bulgarskiq narod
222
1
 
2
 
! Отговори
ani преди 12 години
Правителството работи по проблема ,затова дано няма повече жертви..
221
3
 
2
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Определено се надявам съвсем скоро справедливостта да възтържествува, но не и да има саморазправи. Правителството наистина се старае!
220
0
 
1
 
! Отговори
Тина преди 12 години
Мисля, че правителството прави всичко възможно, за да намали напрежението, въпреки че не е никак лесна работа това, всички видяхме, че е много трудно да се смирят хората.
219
0
 
3
 
! Отговори
гаффад преди 12 години
Гоце защо симулира дейност?всички го видяхме, че е най-слабият президент на България за новата й история.Това няма да промени фактите...
218
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Президент,Кога ще ни осветлите защо пуснахте от затвора Цветелин Кънчев "Дон Цеци". Този акт носи етнически елемент, звучи доста крайно и не може да не ни безпокои.
217
0
 
2
 
! Отговори
Очевидното преди 12 години
Несъмнено това е спонтанен народен протест срещу несправедливостта на управляващата ни повече от десетилетие властова върхушка с нейните тайни и явни силови структури, срещу беззаконието, корупцията, безнаказаността и покровителстването на мафиоти и мутри ! Случаят в Катуница е само една капка, преляла чашата на народното търпение. Очевидно е, обаче, че някой изпраща всред протестиращите групи от ултраси, които с провокативни лозунги на етническа основа и с вандалски действия изопачат характера на народния протест !
216
0
 
1
 
! Отговори
при комунизма преди 12 години
При комунизма....При комунизма партийните интереси бяха поставени над... природните закони.В природата само най-здравото, най-кадърното, най-способното и най-силното оцелява.При комунизма само най-партийното, най-преданното, най-фанатизираното в партията бе лансирано и издигнато в култ. ***, първобитни, неграмотни и хилави *** недоразвити интелектуално и духовно бяха поставяни на най-отговорни постове като министри, директори на предприятия, заводи, организации и всичко останало единствено защото викаха най-силно Слава на БКП! ходеха по митинги и събрания на БКП най-редовно и пишеха доноси с/у своите събратя, които бяха инакомислещи и отиваха в концлагери и изчезваха безследно завинаги.Всичко това създаде една мафия от привилегировани *** и некадърници, които бяха поставени над законите и морала и които си напълниха гушите с откраднати от народа милиони и съсипаха както икономиката на страната, така и имиджа на държавата пред света и доведоха народа до просешка тояга.ТОВА СА ФАКТИ, КОИТО КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ ОСЪЗНАЯТ ОТ ВСЕКИ БЪЛГАРИН, ТОЛКОВА ПО-СКОРО ТАЗИ *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ОТ ВСЯКАКВО УПРАВЛЕНИЕ В СТРАНАТА И ДА СЕ ДАДЕ ПЪТ НА НОВИТЕ И НЕПОКВАРЕНИ ОТ ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ МЛАДИ ХОРА. ЕДВА ТОГАВА СТРАНАТА ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ДЕМОКРАТИЧНА И ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА
215
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
На 1 октомври ?!?!?Що не го свикаш догодина, бе ????
214
2
 
4
 
! Отговори
решение преди 12 години
Махнете *** и няма да има напрежение!България за Българите!
213
0
 
3
 
! Отговори
Рибата се вмирисва.. преди 12 години
bivol.bg/prezidentskoto-semeistvo-s-imoti-za-milioni.htmlПомните ли Левски, Васил Иванов Кунчев?"ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА, ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ, ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, НАКАЗАНИЕТО Е КОНФИСКУВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ИЗГНАНИЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! ТОВА Е, КОЕТО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ЩЕ ДОВЕДЕТЕ БОРБАТА ДО КРАЙ. БЪДЕТЕ СИЛНИ БРАТЯ И НЕ ЩАДЕТЕ СИЛИТЕ НИТО КРЪВТА СИ, ЗАЩОТО ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИМУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ."
212
0
 
2
 
! Отговори
Очевидното преди 12 години
Несъмнено това е спонтанен народен протест срещу несправедливостта на управляващата ни върхушка и нейните тайни и явни силови структури, срещу беззаконието, корупцията, безнаказаността и покровителстването на мафиоти и мутри ! Очевидно е, обаче, че някой изпраща всред протестиращите групи от ултраси, които с провокативни лозунги на етническа основа и с вандалски действия изопачат характера на народния протест !
211
0
 
1
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
---- Прикрепено писмо (До Президента на Република България: "Да осигурим бъдеще за нашите деца !!!") ----Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: press***prezident.bgОтносно: До Президента на Република България: "Да осигурим бъдеще за нашите деца !!!"Дата: Вторник, 2011, Септември 27 18:31:00 ЕЕЩГосподин Първанов,обявяваш свикване на консултативния съвет по национална сигурност.Последните реакции изразили се като етническа непоносимост ,резултат на политическа престъпност и лобиране.Събитието широко бе отразено от Българските и световните медии,което те задължи за незабавна реакция ,дори ненавременна и неадекватна.Отговорност на Президентството е да общонародва основните линии и взетите решения по етническия казус.Какви мерки ще постанови Президентството относно първоизточника,развитието и задълбочаването на проблема,който съществува не отднес ? Съществуват ли политически партии основани в разрез с конституцията, под формата на движения,фондации ,финансови и търговски единици,подкопаващи националния мир и суверенитет на Р. България,и какво ще се предприеме ?! Основаването на партия ДПС като движение,на верска и етническа основа не потъпква ли законите и конституцията ??? Адекватността и решенията на този съвет е и в полезрението на ЕС.Незабавни и законови действия касаещи националната сигурност и тази на Европа,не е само приоритет ,но полтическа отговорност и задължение на Българските институции !!!
210
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутра Червена кажи си(ГОЦЕ): кой ни отдалечаваше от НАТО с плакати "НАТО ВЪН" кой ни тикаше към СССР, Сърбия, Китай .... кой проповядваше "ЕС но не на всяка цена" кой дружеше, подкрепяше и защитаваше *** като: Милошевич, Саддам Хюсеин, Башир Асад, Кадафи ..... Червения оскотял матрял можеш да залугваш с демагогия и популизъм, но той е на изчезване
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце помилва 200 бандита...преди изжестно време...
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако иска да поизчака до догодина! Може пък нещата да се оправят сами!