Плевнелиев иска хората да гласуват "за", а не "против"

"Добре е инженерите да стават политици, обратното е лошо"
Обновена: 30 сеп 2011 07:20 | 29 сеп 2011 20:42,
408
Плевнелиев иска хората да гласуват "за", а не "против"
Снимка: БТА

"Надявам се за първи път в историята на изборите в България българите да гласуват не "против", а "за", да преценят политиците не по думи, а по техните действия, да вземат за себе си своето мъдро решение", каза в Силистра кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Помолен да коментира свои изявления, че не е политик, а експерт, Плевнелиев се пошегува, че е добре инженерите да стават политици, но обратното е лошо.

Той заяви, че президентът трябва да дефинира дългосрочните приоритети на държавата и да дава възможност те да са в синхрон с регионалните приоритети.

"Задаваме дългосрочно посоката, за да гарантираме стабилност и последователни усилия на много правителства, намираме подходящите модели и президентът спира дотам – той гарантира, че моделът в България работи, че институциите работят в интерес на гражданите и националните приоритети – всичко останало е предмет на изпълнителната власт", обясни Плевнелиев.

Според него няма промяна в отношението на хората преди и след случая в Катуница.

"Българите са мъдри, те знаят, че това е един криминален случай и той не може да бъде по никакъв начин в дневния ред на тази кампания", каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има статия в медиапол на първа страница , че евтините магистрали започват да дават дефекти. мнението на камерата на строителните инжинери. Плевналиев завършил електроника.
292
16
 
2
 
! Отговори
Аз съм "ЗА" преди 12 години
Божеееееее,колко простотия,какво чудо!Явно тези дето пишат тук не могат нищо друго да правят?!Хора вземете пък участвувайте в нещо градивно,за да сте полезни първо на себе си после и на държавата ни!Защото с такива "писаруши"като вас до никъде няма да се стигне!Тежко на България!
291
2
 
23
 
! Отговори
българин преди 12 години
Какво ме интересува, какво искал Плевнелиев. Жалък ***! Хайде, ГЕРбавата *** и другите лакоми, невежи, некадърни и крадливи комунисти, тичайте да гласуваде, да го правите президентин, та дано комунистическите ви господари ви хвърлят някой кокал. Тичкайте, *** безбройни.
290
1
 
18
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Дойде време да гласуваме за слугите на МУТРИТЕ ..Налице е отчаян опит на комсомолчето , мааааалко да се "ограмоти' в материята ..::))) Разбира се , че той или ПиАрите му четат сайта на "Дневник" или поне това прави бъдещата "първа дама", на страната на Боко и цар Киро..:))И така : Бла, бла , бла ..-промяна на ПРИОРИТЕТИТЕ на службите : т.е. Светият синод ще разследва пръв престъплението , после общинска служба "Кадастър и регулация " ще повдига обвинението и накрая футболният отбор на Банкя- ще издава присъдата ::))) МВР, прокуратурата и съдът ще наблюдават безмълвно процеса ::)))- без да се намесват ::))))2.Нещо е подочул за ПРАВАТА на гражданина и личността !! Но ченгетата от ДС му предлагат думата 'индивид'- за да не звучи много по "западно му ', все пак ..:))Бла , бла , бла - отчет , контрол ,къде са били - явно на Луната , и още ком. празнодумие ..НИКАКВИ ангажименти за АЕЦ- а, т.е. ще се строи - ТОВА да е ясно,закопаването предстои ..:))И тезата на мутрата-всички през последните 20 години са виновни - НИЕ , не сме ..:))Но забравят , че без последните 20 години -СЕГА щяхме да сме на нивото на Беларус, Куба или Молдова, някой като Гея, щеше да е наследил Тошо, Боко щеше да разтега шланговете и да си пази БКП-книжката , даже перманентно щеше да участва в арести на опозиционни лидери / като с турците / , Плевнята щеше бурно да ръкопляска на партийни форуми и вика : С БКП - напред и т.н...::))))
289
0
 
28
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
"Българите са мъдри" - ако бяхме толкова мъдри, нямаше да изберем мутра за премиер и физкултурник за шеф на МВР. И определено не бихме избрали мишленце с черен печат за президент
288
0
 
32
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Остави ти "за" и "против"! Кажи- имаш ли черен печат или да!
287
4
 
8
 
! Отговори
Кольо Фичев преди 12 години
Подържам думите на господин Плевнелиев, но никога досега не е имало по слаб министър на Строителството т.е.(регионалното развитие) ,това е подигравка към достойните специалисти в тази област. Може би следващият ще бъде ветеринарен техник или детска учителка'
286
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той па Калфин е големия мачо!!! Евреина Станишев с евреина Калфин! Бойко поне е българин!!!
285
2
 
11
 
! Отговори
До 281 преди 12 години
А ти ,който не си от хейтърите,до тук да сте казали нещо за укрепване и утвърждаване на демокрацията в България!Всичко от вас се свежда до домогване на кокала и засилване на едноличната власт и преминаване на диктатура на пожарникаря и физкултурника!Но тази няма да я бъде!Народа ще гласува "ЗА"премахването на сегашната власт!
284
2
 
26
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Абе хора как си представяте този шушумига да стане президент. Бил комсомолски секретар, ама не съвсем. После без малко да стане програмист, ама не съвсем. След това взел да изнася строители и да пере някакви пари, ама почти бизнесмен. По едно време се втурна да се прави на строител на пътища, ама не съвсем - днес гледах едни асфалтови настилки по 2 см по бТВ -жалка история. И най-накрая решил да се реализира като президент. С него може все още да не стигнем дъното, ама здравата ще се приближим.
283
2
 
25
 
! Отговори
Осата преди 12 години
Като гледам методите и действията на управляващите от партия Герб начело с Бойко Борисов по нищо не се различават от тактиката и държанието на Ферхунде от турския сериал "Листопад".
282
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Плевнелиев е типичен *** !!!
281
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ти па къв инженер си, учил си едно (електроника), работил си друго (уж строителство), а сега се задълба в политиката. Е те такъв инженер нема. Айде със здраве
280
2
 
35
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Да, де, ще гласуваме "за", ама не за теб! Надявам се не мислеш, че това е "против"?
279
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А нещо за пожарникар-премиер или физкултурника или другите калинки да каже?
278
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ООоооо, тоя се показа накрая...
277
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е соцврачките да направят анкета:"Ако изборите бяха днес,29 септември..." :):):) Ама не самоот подбрани хора-ваши приятели.Бръкнете се в джоба и почвайте да въртите телефоните без подбиране:) За всеки случай си резервирайте и еднопосочен билет за някъде,че ББ ще ви нарита след резултатите:)Айде,успех
276
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При операция "Фалшификаторите" е задържана група, фалшифицираща всякакъв вид дипломи.За съжаление не са събрани достатъчно доказателства и всички заподозрени са освободени.Подпис: Проф. Д-р сержант Петров
275
21
 
1
 
! Отговори
Мимс преди 12 години
Егати хейтърите сте.. Явно в тия форуми пишат само дърти комунисти, престъпници-сдс-ари, и хора, незнаещи да правят друго, освен да мрънкат и да се оплакват, да обвиняват Борисов и хората му за световния глад и за мизерния си живот..
274
1
 
19
 
! Отговори
fermer преди 12 години
За мен регионалното развитие, както си стоя на село, не се състоя и в последните 2 години-затова мисля да си стоя на село и да гласувам ЗА това Плевнята да си ходя по живо, по здраво, а след него, дай Боже и цялата им лъжлива пасмина!