Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността

Тримата премериха предизборни сили в НДК
Обновена: 12 окт 2011 15:00 | 12 окт 2011 14:33,
227
Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността
Ивайло Калфин и Румен Христов. Снимка: БТА

Трима кандидат-президенти – Атанас Семов от РЗС, Ивайло Калфин от БСП и Румен Христов от СДС, премериха сили на предизборен дебат в НДК, организиран от КТ "Подкрепа".

Най-колоритен в обещанията си беше съмишленикът на Яне Янев, който обеща да продължи хобито на Георги Първанов – лова. 

„Ако стана президент, ще отстрелвам корумпираните министри и депутати“, отсече Семов.

Червеният кандидат Ивайло Калфин пък обеща да има по-безобидни хобита и припомни, че не е ловец. „Така че няма да ме видите да обикалям по планините“, каза той.

Румен Христов обаче видя в лова възможност за развитие на друг вид туризъм в България – ловния, но с ясен регламент.

Тримата кандидати се обявиха за повече пари за образование и наука, както и за увеличение на доходите на хората.

Калфин смята дори, че въпросът за бедността трябва да се разгледа от КСНС, тъй като вече е заплаха за националната сигурност.

„Нищо не струва финансова стабилност, която гарантира на хората "стабилна мизерия", скочи и Атанас Семов по време на дискусията.

Той обеща, ако бъде избран, да даде ултиматум на финансовия министър да преразгледа политиката по доходите. А ако това не станело, щял да използва правото си да опрощава всички задължения на българските граждани към държавата.

Семов дори вече е подготвил проектоукази, сред които за опрощаване на задълженията на младите семейства до 35 години с висше образование и две и повече деца.

Кандидатът на РЗС вече бил подготвил и своята оставка, ако не изпълни обещанията си.

„Решението на правителството за замразяване на доходите за запазване на финансовата стабилност е добро, но е добре да оцелеят и хората, които живеят в тази стабилна държава“, заяви от своя страна синият Румен Христов.

Според него президентът трябва да разговаря с институциите рестрикциите на доходите да бъдат разчупени.

По отношение на благотворителността отново най-крайно беше мнението на Атанас Семов.

Според него "Българската Коледа" е била проява на "политически цинизъм и личен пиар".

Той предложи и радикалната идея в нова конституция да се запише, че програмата на всяко правителство се приема със закон в началото на мандата и неизпълнението й е основание за прекратяване на мандата.

От своя страна Румен Христов каза, че не е привърженик на шумното дарителство. Според него могат да се спестят средства от НСО, тъй като не е необходима толкова голяма охрана за президента, а тези пари да отидат в дарителски фонд.

Ивайло Калфин единствен се обяви категорично за големи дарителски инициативи и заяви, че би подкрепил "Българската Коледа", която досега се организираше под патронажа на президента Георги Първанов.

„За мен това не е порочна практика или личен пиар, а хората имат нужда от подобна прозрачна инициатива, смята червеният кандидат-президент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
кико преди 12 години
До Владимир ЙордановВладо я ***, а не се шегувам. А ако *** е с широка пичка, ке те опънем тебе в тясното запотено дупе!!!
41
7
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
Всъщност идвам у столицата за гей парада на ГеЙрб.
40
9
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
За пореден път Калфин показва,че от всички кандидати е най-достоен за президент.А за оня мишок женствения,коментара е излишен,още от сега се кри като плъх в миша дупка.
39
2
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
То тая седянка съвсем на *** сватба заприличала. Всеки обещава, като е на ясно, че няма как да се случи да стане президент и да се наложи да изпълнява обещаното. В същия дух, аз обещавам да направя заплатите по 5000 евра, да опростя всички кредити на населението, да вкарам всички престъпници на топло и въобще, обещавам всичко хубаво за което се сетите...
38
6
 
11
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
И тримата да ме чакат на Централна гара в София утре сутринта!...Идвам с нощния експрес да им забия по един шамар!...Казах!
37
7
 
2
 
! Отговори
Владимир Йорданов преди 12 години
ОТ КОГА МОЖЕТЕ ДА ИЗРАЗЯВАТЕ МНЕНИЕ БЕ ***....ТИХО...
36
1
 
6
 
! Отговори
кико преди 12 години
До Владимир ЙордановВладо ке ти *** майта Ю!!!
35
8
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Реанимира от снощния разгром ! Калфин го разби отвсякде !
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лесно е да обещаваш като знаеш че,няма да те изберат...
33
10
 
12
 
! Отговори
акуд преди 12 години
калФин не забравяй , БЪЛГАРИЯ е бедна заради твоята партия
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХА 28 наистина умееш да разсмиваш хората
31
2
 
8
 
! Отговори
CS преди 12 години
Прошков: Богатството на София се пилеВсеки 3-ти лев от столичния бюджет е съмнително как е изхарчен.Това алармира кандидатът за кмет на София от "Синята коалиция" Прошко Прошков.Ще преустановя обичая с прерязването на ленти, защото той доби вече символно значение на див популизъм и страстта към него стана стимул за двойни и тройни ремонти", заяви Прошков.По думите му богатството на града се пилее. В София липсва разумно планиране на приходите, а харченето на 1,3 милиарда годишно се извършва непрозрачно и неефективно.Владимир Кисьов от СДС изтъкна, че практиката на Столична община е била към първи септември да се обсъжда бюджета, но тази година първи септември мина отдавна и такова нещо изобщо не се случи. Това според Кисьов не може да бъде друго освен тепегьозлък.Най-голямата кражба на Столична община е кражбата на Общинска банка, изтъкна от своя страна шефът на ДСБ София Атанас Атанасов.Според Прошков необходимо е разследване, дали част от придобитите от приватизирани (бивши общински) дружества акции в периода 2000-2004 година не са били закупени със заемни средства, включително заеми от Общинска банка.Прошко Прошков повдигна въпроса какви са причините тези мръсни тайни на София да остават неразкрити вече 6 години и то при бурните декларации на г-жа Фандъкова, колко добре работи правителството?".За общинските фирми Прошков е категоричен, че трябва да бъдат преструктурирани и че трябва да се самоиздържат. Прошков заяви категорично, че всеки лев на софиянци трябва да излезе на светло и да е наясно как е събран, и за какво е
30
5
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Стига си се подигравал с човека. Започнах да го съжалявам вече.
29
4
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Как къде е ?! Под масата. Наказан е за снощи от Него.
28
7
 
2
 
! Отговори
Владимир Йорданов преди 12 години
АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ С ТАЗИ НАГЛОСТ ЩЕ ЗАТВОРЯ ТЕМАТА...
27
21
 
14
 
! Отговори
Искам президент преди 12 години
Искам президент, от когото да не ме е срам пред света. Искам президент, който да не ме праща като Физкултурника на село, а да е загрижен за бъдещето на младите и за образованието им. Единствен Калфин се ангажира с каузата образование, дипломи и гарантирано първо работно място за младите. За това Калфин е моят президент. Млади хора, дайте да го подкрепим.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А , къде е Плевнелиев?
25
5
 
1
 
! Отговори
Владимир Йорданов преди 12 години
КАЗАХ ЛИ НЕЩО?
24
2
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Съгласен съм с всичко, без смъртното наказание. 1во ако убиваме убийци и ние ставаме такива.Второ - живот без свобода в принудителен труд е много по-тежко наказание, от бърза и безболезнена евтаназия.
23
10
 
5
 
! Отговори
к преди 12 години
ВИТКОВ ПРЕЗИДЕНТ!