Цачева: Наивна е версията, че властта сплашва Диков

Инцидентът с журналиста обаче не бил случаен
Обновена: 14 окт 2011 11:09 | 14 окт 2011 10:47,
81
Цачева: Наивна е версията, че властта сплашва Диков
Снимка: архив, БТА
Тезата, според която властта има пръст в сплашването на един критикуващ ги журналист, звучи "безкрайно наивно и подценяващо управляващите".
 
Така председателят на НС Цецка Цачева коментира инцидента с автомобила на Сашо Диков, който бе взривен снощи около 22 часа пред блока му. 
 
Според нея обаче подобен акт, който на пръв поглед изглежда криминален, не бил случаен.
 
Тя определи като показателно, че експлозията е избухнала броени часове след посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и след подкрепата, която нашата страна получи за приемането й в Шенген. 
 
По думите й, за да се случват подобни неща, все още не са обезвредени сценаристите от първите години на демокрацията в България: "Това са лица, които не желаят обликът на България сред европейските й партньори да изглежда добре".
 
Председателят на парламента призова за запазване на спокойствие и въздържане от политически коментари, за да могат разследващите да си свършат работата без натиск.
 
"Призовавам компетентните органи да направят всичко възможно подбудителите, извършителите и помагачите да бъдат задържани и съдени справедливо", каза още тя.
Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
8
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
Атентатът срещу Диков е дело на хувейбините на Герб или казано иначе хитлерюгенд.Не е нужно ЦЦ или друг от Герб да ги накара да го направят.Следвайки тонът на политиката на лидерите си, и арогатноста им са решили да запушат устата на Диков ,който отразява в канал 3 позициите на всички кандидати за президент, кани в студиото си не обичани от Герб лица,и не крие отрицателното си отношение към Цветанов. И от МВР да не бързат да казват "взрива е за сплашване" както при много други случаи..Може да сплашваш с фоеверки.Докато експолозия само от 100 грама експолозив е в състояние да убие една дузина хора. Значи Герб да търси извършителите всред своя комсомол.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Логичните версии за две.1. Това е добре организирана работа на голям екип с хова вътрешни хора в сиовите министерства. Ето го и отговора - предизборния щаб на ГЕРБ, начело с вътрешния минисър ЦвЦв.2. Брилянтно изпълнения атентат, липсата на следи, изключителния синхрон и акуратност могат да бъдат и дело на един единствен свръхчовек. И да, в България има точно един такъв. Kocтооов, не се крий, признай си!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това са лица, които не желаят обликът на България сред европейските й партньори да изглежда добре"......като се почне от ЦЦ и ББ
76
2
 
3
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
MA GOSPOZO ,AMA HICH NE TI VERVAME ,I TI I TZYALOTO GERBERSKO KOTILO STE BIVSHI APARTCHITZI NA REPRESIVNATA balgarska komunisticheska partia.
75
0
 
6
 
! Отговори
до всички преди 12 години
преди време в испания след едни убийства хората всички излязоха на протест срещу терора на ЕТАсега всички искаме терора да спре ама как го искамеедните викат цецкоооодругите бокоооодори не г-н министъра на МВР или още по-малко Мин-председателядами и господанезависимо какви *** сте /сини чирвени розови бенбени и т.н./ уважавайте онези ИНСТИТУЦИИ които могат и трябва да ви свършат тази гадна и *** работаа сашо без вина излезе /направиха го/ виновен и жертва да е жив и здрав
74
0
 
12
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
*** който иска да стои зад взрива, нека просто се заемат с намирането му или ще стане като с множеството акции с пикантни имена, които бързо бързо останаха неразрешени зад кулисите...
73
0
 
10
 
! Отговори
айде де преди 12 години
А няма ли да е по-добре г-н Цветанов да се заеме със случая и да хване, тези които стоят зад това, защото със сигурност не е случайно. Освен това все пак е добре да направим поне малко добро впечатление пред Европейската комисия, докато можем и докато им пука за нас.
72
8
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 12 години
Много прости комунисти в сайта.Да верно е, че стават гадости в държавата, но важното е кой стой зад тях - ами, че много ясно бе другари ДС и ПОМАКА АЛЕКСЕЙ, който изповядва исляма.Гоце, чийто баща е пренишки ***.Я му вижет перчема на Гоце колко е гъст - само *** на такава възраст може да има такава гъста коса . . . това е една от най-пазените тайни в нашето общесто, че е *** . .
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бсп стои зад взрива те това го могат най-добре още от 1925 година."Най-големият атентат на века" - така е наречен взривът в столичната черква "Св. Неделя". До 1988 г., когато либийците свалят самолета на "Пан Ам" над Локърби, той е смятан за най-жестокия в цялата история на човечеството. Жертвите са стотици, а България влиза в световните хроники с факта, че е единствената държава, в която се взривява религиозен храм.
70
1
 
4
 
! Отговори
люцернаджии преди 12 години
споко,разработката и номерчето е че тоя,селскостопанската техника,е другарче и използва задачка приятелска на аверчето Рапоня,връткат ви и даже се не усещате..театро! да ви бунят и занимават главите-които са луди да се занимават,де!важното е сеира и димките да вървят за да има с какво глупавото БГ *** да се отвлича от мизерното му битие и антистандарт! както *** оре цял ден и му подхвърлиш някоя стиска люцерна да преживя и..да оре!!това са тия спектакълчета пошли БУГАРСКИ-стиска люцерна!
69
0
 
4
 
! Отговори
от Хага преди 12 години
нарочно ви пускат фишеци,за да искате ПАК ОТ ТЯХ стягане и оправия и ще почнат ПАК ТЕ уж да стягат..фарса ще продължи..ту забави,ту забърза..за разнообразие така,за да не омръзне на примирилия се и чалдисан народ! и както се вижда-хващат се някои на въдицата и..искат ЗАТЯГАНЕ!Какво повече затягане при това 67г. душене на БГ шията?!затягане..като Т.Колев в "Двойникът"! "когато има отпускане,какво се иска?ЗАТЯГАНЕ!"то як запек е отдавна,ама още затягане искат!за ТЯХ-пачки,а за народа-къшей ляб!?
68
7
 
6
 
! Отговори
МРЪСЕН КОМУНДУР преди 12 години
Завържете друговереца Алексей помака за да е мирно селото.Когато беше у панделата немаше екцесии ... Гоце му подава знаци какви пакости да се правят . . .
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бреме е боко тиквата да ги изчисти всичките! Много мафии станаха, управляващи, неуправляващи, голяма конкуренция...! Поне да остане само една!
66
5
 
7
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Бе не знам кой е взривил колата на Сашо ***-a обаче знам едно телевизия не се прави туко така ,трябват спонсори ...да не се окаже че Сашко е закъснял нещо с вноските по телевизията.
65
8
 
9
 
! Отговори
акуд преди 12 години
истина е комунистите не искат да бъдем демократина държава
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА...Скоро-само зрелища и докато ние бистрим кой "накладе бомбата" на Диков, Бойко кой знае какво обещава???? Отклоняват ни вниманието, май........
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гергов плати на *** за Катуница, сигурно Гоце е платил за Диков.. или Алексей, нали Диков открито говори, че Трактора стои зад убийството на Жоро Илиев
62
8
 
11
 
! Отговори
Орисия преди 12 години
Простотия, простотия до шия герберска!
61
3
 
21
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Чета днес заглавията в 24 часа - обраха шефка на земеделски фонд, взривиха колата на Сашо Диков, подпалиха пловдивско заведение.....Къде се намираме?! В България, в някоя държава от третия свят или Искам да живея в родината си спокойно, а не да се страхувам всеки миг. Защо Цецо не вземе мерки? Нали има най-високия бюджет в правителството за сигурност
60
2
 
9
 
! Отговори
до зъл преди 12 години
Ми по тая логика следващата бомба трябва да е на *** ти у ***...