Партиите се надприказват за бомбата

Групировка стои зад взрива, смятат от ГЕРБ
Обновена: 14 окт 2011 15:35 | 14 окт 2011 15:30,
63
Партиите се надприказват за бомбата
Снимка: архив, Булфото

 Най-големият провал на ГЕРБ, освен икономическата и социалната сфера, е сигурността. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод взрива на колата на Сашо Диков. 

От Синята коалиция и от ДПС също осъдиха случилото се, което според тях ни излагало пред Европа. 

„Г-н Диков е известен с това, че той винаги поставя неудобни въпроси на управляващите и на мен ми ги е поставял. Така и трябва да бъде. Журналистите са естествена опозиция на всяка власт. Те контролират. Аз мога да ви кажа, че не очаквам ефективно разследване. От взрива пред „Галерия” колко месеца минаха? Има ли някакъв резултат – няма. Няма и да има сигурно“, заяви Станишев.

„В тази случка няма фантазия. Видяхме това, което стана и пред вестник „Галерия”. Това е сплашване и показва, че всеки опит за свободно слово се заглушава, че има демонстративен характер, че е свързано с посещението на видни европейски политици, няма съмнение. Това е провокация”, коментира от своя страна синият депутат Асен Агов.

Още по темата
 За Юнал Лютфи от ДПС пък инцидентът бил изключително неприятен. 

„Не само за това, че се случва в навечерието, когато ще дойде председателят на комисията на ЕК, но и заради повторението му аналогичен факт – взривът пред „Галерия”. Това е неприятно. Това показва още веднъж, че свободата на словото е под сериозна заплаха, както и че борбата с престъпността не е овладяна”, коментира депутатът от ДПС. 

От ГЕРБ пък видяха опит да се дестабилизира правителството. 

"Знаете много добре за посещението на изключително влиятелни политици от ЕС в България. Няма как да не се направи аналогия. За всеки български гражданин става абсолютно ясно за случая пред „Галерия”, пред двете партийни централи на РЗС и Синята коалиция. За пореден път се доказва, че някой иска точно това", смята зам.-председателят на НС Анастас Анастасов.

Според него не е задължително политическа сила да стои зад взривовете.

„Спокойно това може да са групировки, чиито финансови интереси са нарушени и които имат някакви проблеми в момента. Все пак това правителство е направило изключително огромен напредък в борбата с престъпността и корупцията. Така че очакваме точно от тях тези действия”, предположи Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: бомбасашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Знаете много добре за посещението на изключително влиятелни политици от ЕС в България. Няма как да не се направи аналогия. За всеки български гражданин става абсолютно ясно за случая пред Галерия, пред двете партийни централи на РЗС и Синята коалиция. За пореден път се доказва, че някой иска точно това", смята зам.-председателят на НС Анастас Анастасов.За мен това обяснение е напълно достатъчно. Случващото се има една логика, а тя е точно тази.
48
1
 
1
 
! Отговори
коко преди 12 години
Хахахах това всичко е предизборна обстановка с цел дискредитиране на правителството, не го ли разбрахте...?!?!
47
1
 
1
 
! Отговори
ив преди 12 години
Колко сте жалки това се прави умишлено в момент на посещение на евроделегацията в София! Всичко е с предизборна цел... А що се отнася до ГЕРБ те нямат нищо общо!!!
46
1
 
1
 
! Отговори
hhh преди 12 години
mnogo gadno za Bg tova go pravat hora na koito ne im puka za Bulgaria no sus sigyrnost ne sa ot Gerb
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Най-големият провал на ГЕРБ, освен икономическата и социалната сфера, е сигурността. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод взрива на колата на Сашо Диков." Не, това е вашата грешка, защото сега ГЕРБ само ще спечелят, защото ще открият извършителя! И тогава тежко и горко!
44
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Пълни глупости с тази бомба ,Не им ли омръзна с тези провукации..
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам в нощта на изборите хората да седнат пред телевизорите и да си кажат: Нещо се случи. Игото на БСП падна. Връщаме си свободата. Натискът, страхът, купуването на гласове, контролираният вот могат да бъдат преодолени.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toва е чисто и просто провокация и от опозицията се възползват предизборно да говорят против ГЕРБ.А това е долно.Но така или иначе Плевнелиев ще стане президент!
41
7
 
2
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Поредната провокация към ГЕРБ. Наистина вече прекаляват, тъй като МВР се справиха успешно с последните размирици в Катуница и сега някои хора искат да набедят правителството, но със сигурност това ще е поредния неуспешен опит.
40
2
 
3
 
! Отговори
ИСТИНИТЕ преди 12 години
Най-големият провал на ГЕРБ, освен икономическата и социалната сфера, е сигурността. И не само Българската сигурност...
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ ъ ъ ъ а а а а а нема такива ламери кат гейберите .... винаги изпъкват и трошат тъпомерите .... Але го те тоя Анастасов : Групировките имали финасови затруднение и гръмнале колата на Сашо та да си ги оправят....И понеже гейберясниците и в частност Цвърконий са преборили групировките, те си отмъщават на Сашо дет плюе по Цвърци - логика да търсиш.... Аве журналистите да не са объркале нещо изказването ? Едно 3 годишно детенце има повече акъл....
38
2
 
3
 
! Отговори
кой ми ака в гащите преди 12 години
Може да не е наредил боце, но има достатъчно *** по веригата от бандета, дето може да са проявили самоинициатива .... е може с некоя подсказка да е намекнато ....ЦЕЛТА Е: - за да се натопи дежурния заподозрян, за да се сплаши Диков и гилдията, за да се подсети матр`яла да гласува правилно....абе кой ми ака в гащите
37
1
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Мите, що прехвърляш вината на Ламбо - той само надничаше иззад дърветата на всеки километър. ти беше спеца :)
36
2
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
Понеже използваш думата ***. ***, по негови лични признания е ***, който в детско-юношеските си години е събирал остатъците от храната т.е. помията от санаториумите в Банкя за да си "рани" прасето.
35
2
 
2
 
! Отговори
lsfc преди 12 години
комунистите родината обраха,комсомолците след тях вьрвят.....
34
1
 
2
 
! Отговори
ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ ЕКР преди 12 години
Всички тези лица са свързани с Мафията ,това не са партии , а лица на организираната престъпност в България . Да ги изметем от медиите и Полицията - Светльо от Хиподил ПРЕЗИДЕНТ.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само БКП
32
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога вече *** от БСП на власт
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичкото шумкар на едно
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убавци,а каде го онзи пиянка Румбата .........ААА Румене без такива,няма да се цепиш от колектива )))))))))))))))))