Партиите се надприказват за бомбата

Групировка стои зад взрива, смятат от ГЕРБ
Обновена: 14 окт 2011 15:35 | 14 окт 2011 15:30,
63
Партиите се надприказват за бомбата
Снимка: архив, Булфото

 Най-големият провал на ГЕРБ, освен икономическата и социалната сфера, е сигурността. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод взрива на колата на Сашо Диков. 

От Синята коалиция и от ДПС също осъдиха случилото се, което според тях ни излагало пред Европа. 

„Г-н Диков е известен с това, че той винаги поставя неудобни въпроси на управляващите и на мен ми ги е поставял. Така и трябва да бъде. Журналистите са естествена опозиция на всяка власт. Те контролират. Аз мога да ви кажа, че не очаквам ефективно разследване. От взрива пред „Галерия” колко месеца минаха? Има ли някакъв резултат – няма. Няма и да има сигурно“, заяви Станишев.

„В тази случка няма фантазия. Видяхме това, което стана и пред вестник „Галерия”. Това е сплашване и показва, че всеки опит за свободно слово се заглушава, че има демонстративен характер, че е свързано с посещението на видни европейски политици, няма съмнение. Това е провокация”, коментира от своя страна синият депутат Асен Агов.

Още по темата
 За Юнал Лютфи от ДПС пък инцидентът бил изключително неприятен. 

„Не само за това, че се случва в навечерието, когато ще дойде председателят на комисията на ЕК, но и заради повторението му аналогичен факт – взривът пред „Галерия”. Това е неприятно. Това показва още веднъж, че свободата на словото е под сериозна заплаха, както и че борбата с престъпността не е овладяна”, коментира депутатът от ДПС. 

От ГЕРБ пък видяха опит да се дестабилизира правителството. 

"Знаете много добре за посещението на изключително влиятелни политици от ЕС в България. Няма как да не се направи аналогия. За всеки български гражданин става абсолютно ясно за случая пред „Галерия”, пред двете партийни централи на РЗС и Синята коалиция. За пореден път се доказва, че някой иска точно това", смята зам.-председателят на НС Анастас Анастасов.

Според него не е задължително политическа сила да стои зад взривовете.

„Спокойно това може да са групировки, чиито финансови интереси са нарушени и които имат някакви проблеми в момента. Все пак това правителство е направило изключително огромен напредък в борбата с престъпността и корупцията. Така че очакваме точно от тях тези действия”, предположи Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: бомбасашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив няма провал ... БСП само насажда и насажда и говори простотия след простотия и лъжа след лъжа .. защо тогава сме една от най - стабилните ик. държави с голям ръст в икономика и EC ни дава за пример .. добре се развиваме .. не слушайте икономистите и напротив и с борбата с престъпността има напредък .. това ,че започват взривове и т.н говори само едно ,че ги е страх вече някой хора или Сер - гейчо :)
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте ги бе! Вижте ги тия на снимката.... Е как да гласуваш за тях.
27
6
 
9
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 12 години
Според мен бомбата е сложена от Ламбо/Сергей/.Човека има опит от "На всеки километър".....
26
4
 
3
 
! Отговори
az dо gonorei 16 преди 12 години
според мен, ти си едно тъпо *** ...
25
2
 
17
 
! Отговори
kukoto d0 18 преди 12 години
Заради такива като теб -*** държавата е на това дереже! Имай пред вид обаче ,че си много далече от истината за Сашо Диков. Няма нищо общо с бандитчето боби цанков! Запиши си го някъде и го запомни. Може да ти помога в бъдеще да не ставаш смешен.
24
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега очакваме да чуем и дежурната версия на ГЕРБ - че сам си е сложил бомбата. Макара че вече няколко пъти използваха този номер и той се поизтърка. А иначе докато някои се интересуват наум само от бензина и парното, но ги е страх да зададат въпроса "защо?", то нещата ще си продължават така. Появи се някой който зададе неудобен въпрос, следва "бум", запушва му се устана, обвиняват се дежурните комбайни, трактори, тройната коалиция и пр. явно българия не случайно е била 500г. под турско робство
23
12
 
17
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
А комунистическите физиономии на Цецка Цачева ,Бойко Борисов и на 98% от членовете на партия ГЕРБ повече ли ти харесват
22
9
 
22
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
Според мен е редно Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да си подаде оставката с достойнство. Поне така би направил всеки съвестен служител щом вижда, че не може да контролира процесите за които отговаря.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой какво спечели от тоя план? Нещо много те тресат конспирациите. Чети разностранна информация, а не еднопосочна.
20
13
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 12 години
Какви комунистически физиономии имат всички от Коалиция за България самоо. Като ген.секретари на ЦК на БКП са.
19
4
 
28
 
! Отговори
Момчил преди 12 години
България е пример как един добре обмислен план подейства!Планът Ран - Ът. За 20 години от 9 милиона българите в собствената им държава намаляха почти наполовина, а *** се утроиха. Изконни български ценности като съчувствие и солидарност, вече са изкоренени. Насълзяват ми се очите, като видя баба да си брои стотинките за хляб, но се обръщам на другата страна и стискам зъби, защото ако отстъпя моя хляб на бабата, моето дете трябва да си легне гладно. Май вече е време да крещя, силно да крещя..... ИСКАМЕ ИЗБОРИТЕ да СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИИИ ......ИСКАМЕЕЕ.....Искаме да изгоним "мутрите" от власта, един път за винаги!
18
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пък толко е станало?Просто разчистване на сметки (или по скоро сплашване) между бандюги. То и тоя е толко журналист колкото беше оня Боби... забравих му второто име дето беше завлякъл сума ти народ с пари и го гръмнаха на края...Мен лично повече ме вълнува това че през лятото 5 пъти дигаха цената на парното, а сега готвят и нов акциз за дизела.Бомбите не ме вълнуват много... Моита кола няма да я гръмнат. Пък и при тия атентати невинни пострадали няма така че... да се оправят как знаят
17
6
 
18
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
Нападението срещу г-н Диков е нападение срещу цялата журналистика и срещу свободата на словото в България. Това е нападение срещу всички нас, без значение на кого симпатизираме! Тази бомба е индикация за това колко е слаба и разядена отвътре нашата държава... Някога е имало революции защото се е знаело точно кой за какво е отговорен, докато сега не се знае кой зад какво стои... С тази държавна структура без ясно различими отговорности ще продължаваме да ставаме свидетели на подобни варварства...
16
22
 
24
 
! Отговори
Гонорей преди 12 години
Още снощи като разбрах по новините за колата на Сашо Диков бях убеден, че червените червеи днес ще изпълзят и ще са във вихъра си. Изненадан съм, че не поискаха вот на недоверие, за да могат *** им привърженици да им се възхищават. Тъжното е, че в България е пълно с *** ***.
15
2
 
18
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Прави са, групировка е :-) Само дето никога няма да се ДОКАЖЕ коя е, просто защото всички ЗНАЯТ, но си мълчат.
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСКАМЕ ИЗБОРИТЕ да СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИИИ ......ИСКАМЕЕЕ.....Искаме да изгоним "мутрите" от власта, един път за винаги!
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100% бомбата я е поставил някой, който има обща снимка с Румен Петков-Запалката.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина ли сте толкова глупави да вярвате и коментирате новини в този комунистически сайт, или сте платена публика?
11
5
 
17
 
! Отговори
Пешо вестникарчето преди 12 години
В България няма свобода на словото. То се контролира от самата държавна власт, партии и групировки.
10
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че е групировка... групировката на Цвъцко и Тиквата... ГРОБ... бивши ченгета, мутри, шестаци, пожарникари, физкултурници и т.п. ***...