Сашо Диков: Взривът бе зверски!

"Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали"
Обновена: 14 окт 2011 14:56 | 14 окт 2011 08:37, Елка Василева
353
Сашо Диков: Взривът бе зверски!
Снимка: Булфото

„Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По-страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”.

Така журналистът Сашо Диков коментира пред bTV експлозията, която снощи отнесе предната част на колата му, паркирана пред блока, в който живее.

Сутринта автомобила е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взел и се прибрал около 18,00-18,30 часа.

Още по темата

Малко преди 22,00 часа се чул адски тътен. Погледнал през прозореца и видял огромно кълбо дим около колата си. Експлозията счупила прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.

Полицията предполага, че не са използвани модерни начини за взривяването като дистанционни и мобилни телефони. Извършителят вероятно е запалил фитила и е избягал. В района няма камери.

Диков заяви, че не е получавал заплахи и няма никаква представа кой би извлякъл полза от случилото се.

„Управляващите очевидно нямат интерес. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията – 10 дни преди изборите. Проблемът е, че от този случай са минали около 8-9 часа, само че от случая с бомбата пред офиса на вестник „Галерия” минаха 8-9 месеца и там няма открит извършител”.

Журналистът изложи още една версия: „Би трябвало да са доволни тези, които са противници на сегашната власт. Цели се и друг заек с един куршум – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно. Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали”.

Той отправи и призив към зрителите: „Хора, дайте да гласуваме. Не можем да продължаваме да оставяме съдбата на държава в ръцете на далавераджии. Тези избори може би са най-важните от 20 години насам”.

Телевизионният водещ каза още, че не изключва нито един вариант за случилото се:

„Всякакви провокации очаквам. Дивотията, диващината и тъпата милиционерщина така са обсебили държавата, че няма да има спирка пред нищо”.

Временният вътрешен министър Веселин Вучков пък обяви, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на Диков.

„Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване, или с друга цел, е рано да се каже. Каквито и да са мотивите обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви той.

Вучков допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител. На този етап обаче няма задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оффф... поредната изцепка на оня орангутан - Трактора. Този номер отдавна се изтърка, ама гледам платените драскачи са се раплюнчили тук :))))
258
2
 
3
 
! Отговори
rave преди 12 години
DO QZE,bOIKO E UMEN, INTELIGENTEN, BIH KAZAL O6TE HITUR..dA NE E LUD DA SI DAVA ZATVORITE I *** NA NQKOI SI PETROV ,KOGATO MOJE DA SI GI ZAPAZI ZA SEBE SI?! kOI ZNAI KVI LI VREMANA IDVAT?!....
257
3
 
4
 
! Отговори
срам те е, 4 4 4 преди 12 години
щото сигурно си я бившия ни министър на културата с неговото Збогом, я някой от актьорите в простатното клипче на бившия ни външен министър и рИвеш, че си с гол *** (таман дай вярно) щото толкоз ти акъла
256
7
 
6
 
! Отговори
Истината за Бай Дико преди 12 години
АЛФчо, на мама БСП грозното тракторче остана само с ляв ***, защото не много отдавна ББ го покара малко из околомръсното на "независимия" ни Гоцевски съд! И АЛФчо за да си върне на ББ, снощи подпали бричката на Бай Дико, който преди това предвидливо я застрахова. На червените Калитковци не им върви и това си е! От както ББ ги подкара с пожарникарски маркуч като овце към нанадолнището тия още малко и ще са в пропастта на забвението!
255
4
 
2
 
! Отговори
rave преди 12 години
VUPROSA NA DENQ: MOJE LI EDIN KG TROTIL/VZRIV/ DA UBIE 4EVEK ILI SAMO 6E GIO SPLA6I!!??TUPOTIQ OT EVROPEISKA KLASA!nAI OBIKNOVEN MINIOR- BOMBADJIQ 6E VI OTGOVORI G-DA JURNALISTI!!kVI EKSPERTI, KVI PET LEVA PODGOTVENO SI E 4ISTO UBIISTVO!v 22 4ASA 4OVEK I S PIRATKA MOJE DA SE SPLA6I!!a ZAM .MINISTURA MUNKA..STRAH GO E DA OTGOVORI NA VUPROSA. sRAMOTII
254
6
 
21
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Аз ще ви кажа защо взривиха колата на Сашо Диков! Защото няма държава, няма полиция, няма прокуратура, няма съд, няма закон, няма ред, няма справедливост, няма журналистика, няма независима преса, няма хляб,няма работа, няма нация, няма бъдеще за децата ни и Н Я М А Н А Д Е Ж Д А! Има мафия,има корупция, има непосилни данъци и мизерни пенсии ,има престъпници с присъди по улиците и етнос препитаващ се безнаказано с престъпност, има мизерия,има глад, има населени места без ток и пътища,без вода! Нема ...има....нема...има!Никое правителство не промени това,никой президент не промени това!Затова ще ни крадат, убиват, взривяват, мамят, тровят храните и въздуха ни, отнемат с измама жилищата ни и имотите ни ,и какво ли още не!! Когато гласувате мислете!
253
9
 
10
 
! Отговори
пак ГЕРБЕРЧЕ преди 12 години
така е за едни МИЛИАРДИза ДРУГИ-БОМБИШЕНГЕН за ВСИЧКИРОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ-е ЧОВЕКА.......Не знам за КАКВО ОБАЧЕ!!!а Полицията си ПАЗИ СЛАЙ!!! АРНИ!!! БРУС-------НЕПОБЕДИМИТЕПОЛЗВАТ ЛЕТИЩЕТО в ПЛОВДИВ и ХЕЛИКОПТЕРИТЕ на ДЪРЖАВАТА за ДЕКОРИ на ЧАСТНА КИНОПРОДУКЦИЯНО ПЕЧАЛБАТА НЕ я ДЕЛЯТ с ДЪРЖАВАТА!!!
252
1
 
2
 
! Отговори
язе преди 12 години
до ИвоЩо не вземеш да се гръмнеш бе ***? *** и нещастника, къв си ти та да предлагаш на хората кой какво да прави, бе хоботник???
251
3
 
10
 
! Отговори
язе преди 12 години
Абе ББ си в виновен, че пуснаха Трактора на свобода, требваше да гние в някой затвор, да *** патките на *** и нямаше да има проблеми.
250
2
 
4
 
! Отговори
rave преди 12 години
Razbira se 4e znae!! A ti znae6 li na koi e luka deto Sa6o e nagazil?Tuk ima samo edno umno pisaner..Car Ivan 6i6man!!Razdeleni, bolni, bezrabotni..tova sme nie!V momrnta v BG vazi rimskoto pravilo,,razdelqi i vladei!! Nie otdavna ne glasuvame za 4oveka, a za boqta, sinq, 4ervena ili 6arena!I za tova sme na toq hal!Vsi4ki govorim za futbol..i nqmame futbol! Vsi4ki bru6tolevim za politika no i politika nqmame Predi vreme ni zastrahovaha nasila, sega 6e glasuvame za nqkogo...nasila
249
7
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
А на Велизар Енчев самоубиха синът му за да млъкне а той не млъква . Сашо Диков е поредната пишман сензация . За да нямаме проблеми предлагам следното 1 Не копуваме продукти рекламирани по Босфор ТВ и останалите казионни медии 2 Гласуваме на изборите за слабо рекламиран кандидат от същите медии например бюлетина номер 6 Стефан Солаков 3 Максимално неплащане на данъци и изнасяне на бизнеса за да се дави сегашното управление 4 некопуване от големите вериги те и без това продават само отрова
248
2
 
4
 
! Отговори
Трябва да се почисти преди 12 години
Сега Сашо Диков, а Петър Диков кога?
247
1
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Абе Сашо кво си се взел на сериозно . Най-сериозното нещо което знаем за наща полиция е песента на Веско потния . Какво сте се впрегнали да пишете ега че незнаете че вече цял месец един 70 годишен дядо стар ерген разиграва полицията и немогат да го хванат ! Ами пича от киноцентъра дето сви на полицаите колата маитап . Сигурен съм че е набеден за крадец . Вообще напоследък имам чувството че в полицията работят артистите от филмите ПОЛИЦЕИСКА АКАДЕМИЯ те са забавни но у нас нещата са тъжни
246
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Единствен Диков знае защо и кой му е сложил взрива.Дали неговите са го жертвали или стана жертва на други ? Някой знае ли какво стана с колата на Яне Янев която беше открадната.Никой не говори по тази тема.
245
1
 
5
 
! Отговори
До № 253 преди 12 години
Уважаеми, и ти ли си от онази мъничка, много мъничка, прослойка, по-точно клика, каста със спестяванията огромни в банките, у нас? Парите, върнете парите в оборот , не ми говори глупости! Върнахте ни, вие ***, с кражбите си в натуралната размяна! По темата:нали вие, ***, ръководите КОС и разполагате с оръжията и боеприпасите!
244
0
 
4
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
това го говори на онези дето не мислят .нищо не можеш да промениш ако всичко е с главата на долу.или ти си от тези дето са се впили като кърлеж в управлениеото на БЪЛГАРИЯ и СЕ ХРАНЯТ С ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО ИЛИ И НА ТЕБ СА ТИ ПРОМИЛИ МОЗЪКА.Приятелю България сега е като при цар Иван Шишман,всичко е разделено и разбито и сме с един гол *** на 4 посоки на света.които не искал тои не ни е превзел и поробил
243
1
 
4
 
! Отговори
Борислав Петров до18 преди 12 години
...ами я си представи хипотетично, че много млади хора, които не практикуват правото си на политически избор вземат, че го направят и кандидатът на ГРОБ отпадне...тогава Калфин ли ще подкрепиш....или може би няма да гласуваш....и замисляш ли се какви ще са последствията...Светльо Витков е мозъчен гений в сравнение с боко тиквата, като премиер
242
7
 
9
 
! Отговори
Дико Сашов преди 12 години
Сашо Диков най- добре знае къде е сбъркал. Такова мазно, нагло, просто и нискоинтелигентно същество, няма начин да не сгази лука в даден момент.
241
1
 
0
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
велик си!
240
6
 
11
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Аликсей Петров знае, кога да удари!!!