Преди ни посещаваха портиери, сега – шефове!

Премиерът се ласкае от визитата на директора на Сикрет сървис
Обновена: 20 окт 2011 16:31 | 20 окт 2011 16:31,
110
Преди ни посещаваха портиери, сега – шефове!
Бойко Борисов и Марк Съливан. Снимка: БТА

Над 30-40 печатници са спрени при операции срещу разпространението на фалшиви пари от 2001 г. насам. Тогава нямаше никакво доверие към България – с нас се срещнаха хора едно ниво над портиера, сега директорът на Сикрет сървис прелита океана, за да дойде тук. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в МС с директора на службата Марк Съливан.

Съливан е у нас за участие в международната конференция по киберсигурност и киберпрестъпност.

Борисов изтъкна, че през 2001 г., когато е посетил Сикрет сървис в САЩ, доверието към България е било нулево, а страната ни е била на второ място след Колумбия по разпространение на фалшиви пари.

"Радвам се, че България я няма вече в тези черни списъци, че други държави се издигат в тази класация, а ние имаме подкрепата, уважението на всички служби, които се борят с престъпността в САЩ", заяви министър-председателят.

Директорът на Сикрет сървис посочи, че сътрудничеството с България никога не е било на по-добро ниво.

"Макар че говорим на различни езици и сме на хиляди километри, ние сме свързани с партньорство и то ще продължи", заяви Съливън.

Той допълни, че двете служби работят заедно и в борбата с киберпрестъпността.

Финансовите престъпления и киберпрестъпността са най-опасни за нас, каза Съливан. Той посочи, че в последните години за кражба на данни от банкови карти са арестувани 40-45 българи.

Премиерът Борисов пък разтълкува визитата на шефа на Сикрет сървис като подкрепа за влизането на страната ни в Шенген.

"За да дойдат тук хора като Марк Съливан, сме полагали усилия години наред. Това е допълнителна подкрепа за общата ни сигурност и дори за приемането ни в Шенген", подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХУРКО преди 12 години
Оказа се, че във врата на Плевнелиев, много силно ОТЗАД диша Дим Дуков. Тази вечер по Нова телевизия видният *** и член на ГЕРБ Дуков се скъса да говори колко много ХАРЕСВА Плевнелиев. Абе, Борисов защо твърди, че в БСП си лакирали ноктите? В ГЕРБ си лакират ноктите. Има ли по-показвана по телевизиите личност от Дим Дуков? Гей ли е? Гей е! Може пък да не си лакира ноктите.
100
4
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
99
2
 
7
 
! Отговори
АНТИГЕРБ преди 12 години
И като ни посещават шефове - кел файда! Що ни отрязаха за ШЕНГЕН? САМО ЛАКЕЯТ СЕ ЛАСКАЕ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ШЕФОВЕ! Долу ГЕРБ!
98
1
 
7
 
! Отговори
бойчееееее преди 12 години
всяка мутра, която се опитва да се легитимира,че не е мафиот, се ласкае от едно такова посещение и има полза от него.което общо взето нищо не означава,освен използване на факта за нескопосан пи ар на мутропремиера. да, мутрата има полза за легитимирането й като не мафиот.въпросът е обаче, като шеф на сикрет сървис и като знаят какво представлява боко,що ще съливан на среща с него.има хиляди начини дипломатично да се отклони подобно нахално натрапване.
97
4
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
Рапонски, този фашист дали не идва за да въведе малко ред и да чете едно конско на Цуцо Тъщиния че нещо му изтървахте края с тези постояни скандали и ви лъснаха продажните *** от лакомия. а може би този американски шут знае че народецът ще ви изрине с лопатите в неделя *** такива и е дошъл да преговаря със следващия президент за запазване на статуквото. интересно, рапонски, интереснно, дали нема да ни се хилиш из зад решетки скоро, руснаците не прощават баце да знаеш.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, в ЕС ни приеха през слугинския вход, където и портиер няма.
95
0
 
9
 
! Отговори
Иво до 88 преди 12 години
Браво за обявата!Направо ме разсмя от сърце ;)))))
94
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 12 години
***, не се радвай.Да не те посрещне най-големия шеф.....
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Финансовите престъпления и киберпрестъпността са най-опасни за нас, каза Съливан. Той посочи, че в последните години за кражба на данни от банкови карти са арестувани 40-45 българи."Е за ВАС може г-н Съливан, вие като имате пари естествено, че ще се притеснявате някой да не ви ограби.Ама за нас, българите които вече няма какво да ядем най-опасни са законните крадци -депутатите. Защото те крадат от държавата и за да компенсират кражбите си - вдигат цените, намаляват заплати и пенсии.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щото хемтем се омацахте,за да ви държат изкъсо
91
2
 
19
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Боко , рапоне , винаги сме били ПРЕД Колумбия ..:))))И преди - до 1989 година , и в известни периоди СЛЕД 1989 година ..)) Не могат да се мерят с нас ..Там , поне е ясно ..Има наркобарони , имат си сам0лети , крепостни , дори подводници ..Имат си и мулета , но армията ги преследва , американците им помагат ..Има много пари и много убийства..Има и голям пазар за наркотиците ..Напоследък имат и успехи , срещу бароните ..)Тук , у нас , обаче , все още НЯКОИ се правят , че НЕ знаят, кои са бароните - червените ..:)))))"" Не знаят"" и кой движи дрогата , цигарите , митниците , голф игрищата , прането на пари , "необяснимото " богатство на Гоце и Боко - съдружниците :)А "успехите " ти , Боко, срещу печатниците на мангизи - има САМО едно обяснение..ТЕ , не са били твоите хора, не са златевци или *** , не е бил Пашата или някой "ипонец"..Затова , изглежда , имаш и 'чутовни" успехи" срещу печатарите..Мисля си , ако бяха някои от горните , как ли щеше да будалкаш американците ??? Как ?? След като и за една "вучка" или бираджията / Бог да го прости ../ , вдигаш телефона , като МИНИСТЪР председател .!!!?????.)Какво ли щеше да направиш , ако печатницата , беше например ..в Правец ?? :)))))))))))И не се отъждествявай с България ..Старите номера на червените..НЕ всички в България сме били МУТРИ ...)) или червени слуги на ссср..) Има и други , представи си , в България ..))
90
1
 
7
 
! Отговори
Az преди 12 години
tctctctc....
89
3
 
21
 
! Отговори
антигалфон преди 12 години
и преди ,и сега разни галфонски шефове са ни посешавали,но преди не знам какъв БГ *** ги е посрешал,но сега пък е меродавен БГ галфонЯ,който е от подПортиерско ниво!! Така ,че,абйно ***,не гледай кой ти идва ,а се виж ти що за *** си!! Сигурно пък точно за това идват-за да се възползват от галфонщината ти,а?? не е ли то баш ВЯРНОТО,а??:-))
88
3
 
21
 
! Отговори
Разгеле преди 12 години
Оттеглиха ГЕРБ - ерушките драскачи, от форумите, явно се усетиха, че повече дразнят отколкото да помагат!
87
2
 
20
 
! Отговори
ченге преди 12 години
това е като Иван Драшков да го приеме вицепрезидента на Щатите. А у нас, номер 2 в държавата се среща с номер 152 та дори и на Щатите. Прави са хората - който не се уважава не бева да очаква други да го уважават. Сикрет Сървис се занимава с фалшивомонетчици и охрана на Президента, дори не е ЦРУ или ФБР ФБР се ръководи от зам.министър апропо, ЕХ Балканиадаааа
86
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Predi ni poseshtavaha portieri,sega-shefove,i zatova *** vurvat napred.Vunshnata politika na USA celi da namali slavjano-govorjashtite pravoslavni i da lansira gnusnite *** i gnusnite muslemi,za da namali vlijanieto na Rusia.
85
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Много е забавна тая анкета с Джи Ес Ем - ите, койтои да е първи, Роско все е втори!
84
1
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Ей, Марк, мене гледай, на теб ти говоря, че като ти шляпна една зад врата ей с тая левачката!
83
2
 
11
 
! Отговори
Гледай канал 3 преди 12 години
Интересно, тоя човек изтипосан като предизборен плакат, що не отговори на неудобните въпроси на Сашо Диков и се измъкнаха от пресконференцията като пръ...дня из ***.... за това хора гледайте канал3 и сами си правете изводите
82
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внимание! Премиерските напъни за остроумие са опасни за здравето, особено ГЕРБ-овото и най-вече преди избори.