Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

"За първи път от 20 години имаме провалени избори"
Обновена: 28 окт 2011 10:10 | 28 окт 2011 10:10,
266
Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

За първи път имаме провалени избори за последните 20 години. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV, като постави под съмнение тяхната законност.

Той не изключи възможността да се стигне до цялостно касиране на изборите. При такъв вариант лидерът на БСП посъветва управляващите да вземат необходимите 20 млн. лв., за които говори Бойко Борисов, от средствата за подслушване.

Имаме 230 хиляди невалидни бюлетини. Имам сериозни подозрения за манипулации и фалшификации, посочи Станишев.

Въпреки своите сериозни различия с лидера на Атака Волен Сидеров, в този случай смятам, че той е прав да иска повторно преброяване на целия изборен резултат.

"Когато между първия и втория разликата е 350 хиляди на президентския избор, нека да видим за кого са тези невалидни 230 хиляди", заяви Станишев.

Той изтъкна още, че се „влачиха бюлетини и протоколи“, а МВР с незаконни действия е вкарало 400 хил. души в забранителни списъци.

„Не може самозабравила се власт да потъпква фундаменталното ни право”, възмути се лидерът на БСП и добави, че е нарушено правото на българските граждани свободно да гласуват и честно да им бъдат преброени гласовете.

„Няма да позволим тези хора, които провалиха изборите, да се измъкнат, все едно че нищо не се е случило”, категоричен е Станишев.

Още по темата
За провеждането на втория тур социалистите обмислят възможността да открият и линия за сигнали на граждани.

Станишев беше категоричен, че правителството носи отговорността за провеждането на изборите. "Управляващите трябва да мълчат гузно”, добави лидерът на БСП.

Той добави, че ГЕРБ ги е страх, че втори път ще могат да обиколят бизнеса и да съберат пари за купуване на гласове.

„Призовавам хората да гласуват!”, заяви Сергей Станишев.
Той обясни, че масовото гласуване е единственият начин да се преодолее купеният и сплашеният вот.

Станишев изтъкна, че на тези избори залогът е дали ще позволим еднолично управление, или ще опазим демокрацията в страната. Българите ще изберат дали ще дадат властта на една групировка, която действа по мутренски, или ще опазят правото си да гласуват свободно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
15
 
! Отговори
Иво преди 12 години
мишка,мишка,мишка Станишка
172
5
 
13
 
! Отговори
Целувката преди 12 години
С тая мазна физиономия серГей не само ще цунка Доган , ами ще му и подухне ще иначе ще ги издухат на изборите
171
8
 
14
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Нормално е да има толкова недействителни бюлетини и *** така да притискат. Плащат на неграмотните *** да гласуват за тях пък онези после бъркат. От електората на ДПС също има много дето не могат да четат на български. То не е като преди да им кажа пуснете червената или зелената бюлетина. Избирателите сега трябва да са поне малко грамотни. Касиране и за какво , нали ще има балотаж, ще се види сега , но този път Плевнелиев ще спечели още повече гласове.
170
2
 
5
 
! Отговори
ДО НИКОЛ 151 преди 12 години
ДЕПУТАТИТЕ НЯМАТ РАБОТА В ОИК, ТАКА ГИ БЯХМЕ ИНСТРУКТИРАЛИ, ДА РАЗДАВАТ ЧУВАЛИ ОТ ВЪН, А ТЕ ТРЪГНАЛИ СЛЕД ЕДНА БРЕМЕННА?????? ОТ КОНСПИРАЦИЯ РАЗБИРАМЕ И НИЕ ОТ ФОРУМА, ТО ВСИЧКИ СМЕ ЧУВАЛИ ТОВА ОНОВА ОТ БКП-ТО!!! АМА ВИЕ И ТИЯ ДЕПУТАТИ ГИ ИЗКАРАХТЕ ЕГАТИ И БАЛЪЦИТЕ, ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ПОДМЕНЯТ ЧУВАЛИ, КАТО НА МАНИФЕСТАЦИЯ, А СТИГА БЕ!!! ДРУГИТЕ ТОЧКИ СА ЗА СТИКОВАНЕ И ОТ ЛОШО, БЕЗХАБЕРНО УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА Е МАНИПУЛИРАНО И ОТ БСП - ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИИТЕ!!!
169
7
 
4
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
няма как БСП да има провал - БСП има над 250 хиляди нови гласа при цялата негативна кампания срещу нея, която се води две години с целия ресурс на държавата, ГЕРБ има 350 хиляди по-малко след цялата позитивна кампания, която се води, и след предизборен маратон, в който с държавни пари бяха купувани цели медии.
168
6
 
6
 
! Отговори
Халтурко преди 12 години
Борисов(24.10.11): "За първи път изборът на президент има шанс да не бъде зависим от политически субект"Борисов(28.10.11)Изборът в неделя Доган или БорисовБоко я за последно кажи независим ли е Посен или кукла на конци. Ту така , ту онака и накрая -герберастка совалка!!!
167
10
 
8
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Бах ти и живота, братче. Серго- помагай!
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите в неделя са малко като Хелоуин, който тогава си се и пада. Въпрос: кои са хората в костюмите на Фред Флинстоун и Барни Ръбъл?
165
6
 
6
 
! Отговори
гледащ преди 12 години
ще добавячетете ИК особено внимателно м/у чл. 209-212гейко сънува говори врели некипели и иска да го избираме /него или креатурите му калфата и збогома/ аман тея сигурно ни имат за идиотигейко ние можем да четем вкл. и закони ако тея дето ти помагат щото ти явно не можеш те клатят нещо зарежи ги особено ако са юристи от СУ за нищо не стават доказателствата са в решенията на ВАС
164
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАЛЕЕЕ СЕРЖ-ГЕЙ ако знаеш как се ИЗЛАГАШ, момчеее! Аре млъкни по-добре, че не осъзнавате колко сте жалки,с мешни и прости!- напърдени, гадни, мръсни комунистически л****!!!! Чудиш се вече какво да измислиш и кого да обвиниш за СОБСТВЕНИЯ СИ ПРОВАЛ, *** мазно комунистическо!!! Скрий се в дупката си, заедно с всичките ти поддръжници и не се показвай вече, че ще ви наплюем в лицата!
163
7
 
17
 
! Отговори
муха преди 12 години
Аз съм съгласна с 148 също гласувах за 1 минута какво толкова ако знаеш за кого да гласуваш,*** нолно искаш после ГЕРП виновен Писна ми да слушам спекулации Като никой ги не изка БСП ще касират избори забравиха когато бяха силни какви машинации правеха
162
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунисти научете се да губите, тепърва ще ви се случва
161
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ako някой трябва да мълчи то това си ти серГейчо......
160
21
 
8
 
! Отговори
карамфил преди 12 години
Ще спечели Калфин, защото хората като цяло са нормални. Проблем ще ако си останат по домовете. Затова свържете се с ваши близки и приятели и ги помолете да гласуват. Не им казвайте за кого. Те са интелигентни хора и сами ще изберат Калфин.
159
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мишок загуби навсякъде с гръм и трясък и сега реди простотии! Марш в Москва!
158
3
 
18
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
Станишев много ти мъчно за 400 х. в забранителните списъци? Ясен си. Много повече трябва да влязат там. Не може хора продаващи гласа си на явни мафиоти да решават съдбата на българския народ. Не може автобусите от Турция да ви решават проблемите и злоупотребите да продължават. Измитай се бързо от политическата сцена - обезбългарихте държавата БСП+ ДПС.
157
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще гласува за доган
156
0
 
5
 
! Отговори
гледащ преди 12 години
да припомняПредставителите на една партия или коалиция от партии не могат да имат мнозинство в една и съща избирателна комисия. Председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция от партии. чл. 15, ал.2 изборния кодексако има манипулации следва да са отразени в протоколите на ик а ако не са кво правимнали трябват доказателства пред ВАСс гейчо напред и вс ще е наред
155
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя като му видя *** усмивка сутрин докато си пия кафето и деня ми започва една идея по-зле!
154
1
 
4
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
не се напъвай, той Доган ще ти помогне ако не спечелиш изборитеи що си сложил името на българин, който с живота си до последно е отстоявал честта на поста си