104 837 – недействителните бюлетини на балотажа

За сравнение на първия тур бройката им беше 229 841
Обновена: 2 ное 2011 22:54 | 2 ное 2011 22:54,
30
104 837 – недействителните бюлетини на балотажа
Снимка: Булфото

104 837 са недействителните бюлетини, който са били пуснати в урните на балотажа миналата неделя, съобщиха от ЦИК.

За сравнение на първия тур бройката им беше 229 841.

Преобладаващата част от недействителните бюлетини са празни – 40 905. Тези, в които са изписани повече от един знак, са 28 661, бюлетините с вписани символи и знаци пък са 21 732.

Още по темата

Говорителката на ЦИК Ралица Негенцова коментира, че за първи път на избори у нас се правят опити за фалшифициране с така нареченото симпатично мастило, което изчезва сред писане.

Само в една секция обаче са били засечени такива бюлетини, върху които ясно личи натискът от писалката, но няма знак от мастило.

"Тук работа ще имат органите на МВР", каза Негенцова и допълни, че това е злоупотреба с избирателното право на гражданите.

Въпреки това местната СИК е решила да зачете гласуването в секцията в Негушево, където е станал случаят.

Иначе на 30 октомври 3 334 169 българи са упражнили правото си на глас от имащите право на това 6 933 615 души.

От тях за Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са гласували 1 698 136, а за Ивайло Калфин и Стефан Данаилов – 1 531 193 българи.

Утре новоизбраните президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще получат удостоверенията си от Централната избирателна комисия .

Церемонията ще е от 11 часа, в сградата на Народното събрание на ул. "Княз Александър Първи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
d....... преди 12 години
Плевнелиев е избран с по-малко от 1/4 от гласовете на имащите право на глас българи. Това ли е президента обединител?
29
0
 
4
 
! Отговори
въпросче преди 12 години
А дали пък "симпатичните" бюлетини не са били само предварително биговани върху отметката за определения кандидат и сега да се опитват да ги изкарат действителни, а не недействителни, ако са били пускани от хората изобщо без никаква отметка?Доган нали така им беше наредил да гласуват за президент - без никаква отметка.
28
1
 
1
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
бъдете готови за изненади/ българина ще го яде сопулив/ очаквайте новини/
27
0
 
7
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
"Преобладаващата част от недействителните бюлетини са празни 40 905."Интересно........40905 души,ще чакат с часове на опашката, за да пуснат празна бюлетина..............Симпатичното мастило си е казало думата!
26
0
 
6
 
! Отговори
КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН преди 12 години
Говорителката на ЦИК Ралица Негенцова коментира, че за първи път на избори у нас се правят опити за фалшифициране с така нареченото симпатично мастило, което изчезва сред писане.Само в една секция обаче са били засечени такива бюлетини, върху които ясно личи натискът от писалката, но няма знак от мастило."Тук работа ще имат органите на МВР", каза Негенцова и допълни, че това е злоупотреба с избирателното право на гражданите.
25
1
 
3
 
! Отговори
Една майка преди 12 години
А какво да направя? Да спра да се боря? Не мога, нямам право, не и ако искам нещо добро! Човек трябва да прави това, което смята че е правилно в момента и дано сработи. Знам само че с реване не става! Скъсваш си нервите от бачкане и това е! Много от нас работят допълнително за да се справят, на никой не му е лесно, на никой не му е сито. Но като ядеш и пиеш винаги трябва да знаеш, че рано или късно ще плащаш. За това говоря, че трябва да си поръчваме онова, което можем да платим!
24
1
 
4
 
! Отговори
до една майка преди 12 години
Мила колкото и да мизерстваш заради детето си то пак ще отиде чистач в чужбина.С това изоставане и намаляване на доходите,с това унищожаване на икономиката България не я чака нищо добро.И най лошото е че правителството кара по инерция и не прави нищо добро за България
23
1
 
3
 
! Отговори
До Една майка преди 12 години
И обясни моля, как като ти скрибуца в корема имаш да заделяш? И точно това скрибуцане ще направи децата ни чистачи и миячи в чужбина. Не си ли се замисляла, че ако тук нешата са добре нашите деца няма да се чудят как да емигрират?
22
1
 
3
 
! Отговори
99 преди 12 години
Колко са държавните служтели в България,като сложим журналистите и едрия бизнес с работещите в него+ няколко хиляди изкукуригали пенсинерки ,които ги слущат по телевизиите и им вярват ето ги избирателите на ГЕРБ
21
1
 
2
 
! Отговори
Една майка преди 12 години
По повод глада - предпочитам да ми скрибуца корема някоя и друга годинка, но детето ми да не е чистач в чужбина. Родителите знаят за какво говоря, като имаш малко - отделяш за децата първо, после за тебе. Ако изядеш всичко на веднъж като Гърците, после наистина можеш да умреш от глад. А заеми си плащат с дисциплина, а не с нови заеми! Иначе ще заробим всички около нас до 9то коляно.
20
2
 
2
 
! Отговори
Свободата преди 12 години
Айде стига с тоя Живков! След него БГ беше днешна Гърция или не помните, а? Беше ви гот щото всички крадяхте, от кого - от децата си! Евала на комунизма, на черното казвахте бяло, изгонихте българите, а тия дето не искаха да си ходят ги хвърлихте в белене, не позволявахте да се влезе в университет ако не си в БКП. Знам го, защото ми намалиха поведението защото нося златно кръсче на врата си - спомен от прабаба! Нещо по въпроса?!
19
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
плачи народе защото избра чрез манипулации и натиск една безгласна .защото плевнелиев не е този който ще ви защити
18
0
 
11
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
Най-краткият път към комунизма е всеобщата мизерия.И точно това ни се сервира. А за маскировка ще се прави фасадата!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само че, при Живков народът БЕШЕ СИТ, а сега ни чака комунизъм, нищо, че сме в ЕС. То е защото Борисов не може да полее на малкото пръстче на идола си Т. Живков.
16
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
от 15.Коментарът ми беше за теб. Приятен ден.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво за коментара. Ясен и права в целта.Не мога да разбера тия гербери как не проумяват, че именно чрез ГЕРБ и ББ комунизмът се "впива" още по-дълбоко в снагата на България. Хиляди го проумяха и гласуваха против ГЕРБ именно за да не допуснат връщането на комунизма в уродливата му форма. Тия наши първосигнални съфорумци мислят така - БКП стана на БСП. Ей това са комуназите. И са слепи да видят, че ГЕРБ е една неокомунистическа формация. Само че, при Живков народът БЕШЕ СИТ, а сега ни чака гла
14
17
 
6
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Изборите тябва да са максимално усложнени !!! Така неграмотните *** и турците се объркват и бюлетините им са невалидни. Иначе гласуват за кумОнанистите и унищожават България..Ние сме длъжни да им попречим !
13
19
 
6
 
! Отговори
Възмутен !!! преди 12 години
ГЕРБ изнасили *** столетницата за 5-ти път за 3 години !!!:)
12
3
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
"Герб прави избори" в youtube ... Новия кмет на Пловдив(гербераст) много добре обяснява за невалидните бюлетини .
11
4
 
24
 
! Отговори
Акциза преди 12 години
Как ще са покойници като начело на държавата са трима члена на БКП - Първанов, Цецко Цачев и банкянската мома Бойка Борисова. И сега имаме нов президент, който е бил комсомолски секретар в Благоевградска област.БКП нито за секунда не е напускала властта и така като гледам колко *** има в България, няма и да я напусне! Но всеки народ си заслужава съдбата!