Петилетка за Плевнелиев

ЦИК обяви окончателните резултати от президентските избори
Обновена: 1 ное 2011 19:19 | 1 ное 2011 18:26,
229
Петилетка за Плевнелиев
Изображение: ЦИК

С решение № 1458 Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от изборите за президент и за вицепрезидент на Република България.

ЦИК обявява за избран за президент Росен Плевнелиев, а за вицепрезидент - Маргарита Попова. Двамата са получили 1 698 136 гласа.

Конкурентната им кандидатпрезидентска двойка - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, е получила 1 531 193 гласа, се посочва в решението на ЦИК.

От общия брой избиратели - 6 933 748 души, на първия тур са гласували 3 593 751, а на втория - 3 334 169.

Новоизбраният президент ще встъпи в длъжност на 22 януари 2012 г.

По-рано Росен Плевнелиев заяви, че ще уплътни месеците до влизането му на "Дондуков 2", за да намери правилните хора за своя екип. В момента, по думите му, разчитал на трима-четирима души.

Още по темата

Бъдещият държавен глава даде заявка, че ще очисти Президентството от всички зависимости, а работата на институцията ще бъде прозрачна.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", така Плевнелиев обрисува бъдещите си взаимоотношения с другите институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
иванова преди 12 години
Интересно ми е Плевнелиев като не е политик защо се кандидатира за президент!И докога ще се слуша само думата на Борисов?Това ли му казвате демокрация и свободно слово?А стига!И незабравяйте ,че хората не гласуваха точно за Плевнелиев, а заради Борисов!Всъщност една голяма част от тях не знаеха защо изобщо гласуват гласуваха ,колкото да си изразят вота без да са чели програми,стратегии!Гласуват без да имат аргументи и това е жалко!
221
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pobeda s 1,5 miliona glasa.4 miliona ne glasyvali .prosto niama za koi ,nikoi niama jelanie da glasyva za predateli i izmennici.
220
3
 
8
 
! Отговори
realist преди 12 години
Според мен:С мошеничество наложиха на страната управлението на ГЕРБ.В основата на ГЕРБ стоят хората на др. Лилов.Главен играч в хоръра "избори" е др. Първанов.Марионетките на Първанов са др. Бойко Борисов и др. Ахмед Доган.На др. Станишев е поверена ролята на "изкупителна жертва", защото неговото задължение е "да пази" председателското място на завръщащия се начело на БСП Първанов.Сега на дневен ред е смяната на поколенията в БСП.Накратко: НИКОЙ НЕ СЕ НАТИСКА да управлява фалирала България, а изборите се използват за да се "пренареди" политическия пъзел, като се мобилизира мутренската маша (ГЕРБ) на реакционното крило в БСП.А народа...да го... и т.н.
219
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ–ера преди 12 години
Всяко чудо за 3 дни, само победата е за 5 години.........хайде сега 5 години да лаете ,като кучета срещу месечина :)
218
2
 
3
 
! Отговори
за 220 преди 12 години
И какво да направим, че 50 % от българите не им дреме че има избори.... да ги поканим с бъклица ли?
217
3
 
1
 
! Отговори
za 221 преди 12 години
а другата половина ***, пардон роми.......кой ще гласува за кумОнанист ,ако не му платят ?!
216
5
 
4
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
то и Първанов бе избран от 1/4 от имащите паво да гласуват половината от които бяха от ДПС. Много бързо забравяте!!!
215
2
 
5
 
! Отговори
От ЦИ(р)К преди 12 години
Оказва се, че "президентът на българите" е президент на по-малко от 1/4 от имащите право да гласуват българи?
214
5
 
2
 
! Отговори
Съгражданин -> Съ преди 12 години
Защо Плевнелиев не е член на БКП? Защо е ходил в казармата при положение че ИТ специалностите бяха освободени?Лъжите са съшити с бели конци, децата на всички партийни функционери още след пълнолетието си получават партийна книжка и се ползват от привилегиите, освен това по правило се освобождават от казарма. Примери много: Станишев, Добрев, Калфин и т.н.
213
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале какви думи, мале какви клишета. Още отсега се е засилил да ни омайва с "демокрация" и "борба". Все едно слушам тиквата.
212
9
 
18
 
! Отговори
Съгражданин преди 12 години
Плевнелиев е човек от поредното бившо комунистическо-дс котило.Баща му бе изпратен от Гоце Делчев в Окръжния комитет на БКП в Благоевград, докато майка му през това време е партиен секретар на едно от училищата в Гоце Делчев. Защо изобщо ходите да гласувате не мога да разбера? Нима на Бойко Борисов родата е по-различна? Кого приемаха на времето в Симеоново та дори и като пожарникар!? По-младите да попитат родителите си, ако не знаят.Българино, продължават да те манипулират, но ти си знаеш...
211
5
 
13
 
! Отговори
Некой пак не...... преди 12 години
Що си хабите мастилото бе, щеше да каже моя дядо.Избори. На това ако му викат избори то аз ще съм извънземно.ПОДЧЕРТАВАМ, че мразя партиите и не съм симпатизант на никоя. Те се превърнаха в средство за УЗАКОНЯВАНЕ на ограбването на страната.От целия този ЦИРК страдаме ние, хората които им е писнало да ни лъжат, че видите ли колко добре си живеем. А Росен ........, лично аз бих се срамувал, че ме писаха за спечелил изборите. НО ВСЕКИ СИ ИМА ДОСТОЙНСТВО.
210
4
 
4
 
! Отговори
до 213 преди 12 години
И как ги провери нали е анонимно гласуването п'миарин.
209
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ верно бе то при 6 933 748 гласувале то и *** са пускали булетинки излиза ....Ни съ бойте има и импийчмънт (мноо завързана дума *** казва че мое го махнем) ... кви са тия 5 години ... да няма да следва висше бе ?
208
26
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 12 години
Турци, гласували за: Плевнелиев - 29% Калпин - 71% Роми: Плевнелиев - 34% Калпин - 61% Българи: Плевнелиев - 60% Калпин - 40% Избиратели между 18 и 35-годишна възраст: Плевнелиев - 62% Калпин - 38% Висшисти: Плевнелиев - 60%Всеки да си прави изводите!
207
9
 
13
 
! Отговори
МРЪСЕН КОМУНИСТ преди 12 години
Виж ФРОГНЮЗСкандал: Ламбo си иска парите, които му обещал СтанишевГрандиозен скандал се заформи в БСП, след като кандидатът за вицепрезидент на столетницата Стефан Данаилов си поискал парите, срещу които реши да вземе участие в изборите. Още преди месец стана ясно, че участието на Ламбо в президентската надпревара е спазарена срещу солидна сума, която да компенсира финансовите загуби, които ще претърпи като вице на Калфин, ако спре да се снима в продукцията Стъклен дом , пише Всеки ден. Освен това той отказал участие в два хитови италиански сериала за мафията. Сумата обаче била толкова космическа, че от Позитано се колебаели дълго дали да удовлетворят финансовите му претенции. Накрая обаче склонили, защото в крайна сметка било ясно, че Калфин не може да събере сам и половината от гласовете, които взе заради Данаилов. Оказа се, че офертата към Данаилов била за 250 000 лева и при загуба на изборите, и при спечелването им. Допълнителните споразумения към това били актьорът да се включи на по-късен етап в кампанията, когато приключат снимките на новия сезон на Стъклен дом, който започна вчера. Осведомени източници от Позитано твърдят още, че на Ламбо били обещани и самостоятелни предизборни обиколки, за да не бъде в сянката на мухльото, както актьорът нарича Калфин. Най-важното от споразумението между Данаилов и БСП е, че ако спечелят изборите, Данаилов ще напусне вицепрезидентския си пост, за да може да се занимава с доста по-доходоносната професия на актьор от своята категория. Още в понеделник след изборите Ламбо поискал от Станишев да си уредят сметките, но за негова изненада лидерът на социалистите му съобщил, че в момента не разполагат с тази сума, тъй като обръчът от фирми около БСП рязко се е оттеглил заради липсата на кметове на червените и слабото им присъствие в общинските съвети.Ламбо онемял от факта, че остава без пари, но след това е вдигнал грандиозен скандал на Позитано и гърленият му глас се чувал из всички коридори в партийната централа. След 20-минутната кавга всичко утихнало, което означава, че или Ламбо е получил уверение, че парите ще се намерят, или просто е приел факта, че родната му партия го е извозила, за да използва авторитета му само срещу неизпълнени обещания.
206
16
 
30
 
! Отговори
Отвратен преди 12 години
По-мазено човече и по-наведено лакейче от Плевнята не съм виждал в цялата досегашна българска политика.
205
19
 
22
 
! Отговори
леми преди 12 години
И сега какво искате да кажете че никои не иска Герб, ми тогава що избраха Плевенлиев значи има мнозинство. БСПарите умират от яд и се чудат в кои форум да си излеят чуствата. а честито селяци
204
14
 
28
 
! Отговори
СМЕШНИКЪТ НЕЩАСТЕН преди 12 години
ПЛЕВНЯТА ДО ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ,ЩЕ СИ УПЛЪТНИ ВРЕМЕТО С ХИЛЕНЕ КАТО ***,А БОКО ЩЕ МУ ПОДБЕРЕ ЕКИПА.МУТРИТЕ ЩЕ ВЛЕЗНАТ И В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО,ОФИЦИАЛНО.НО НЕ И ЗАКОННО.ЩО ЩЕ ЧИНИ ПОМАКЪТ МУ В НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА ИНСТИТУЦИЯ,ЩЕ ВИДИМ.ВСЕКИ СЛУЧАЙ ЩЕ ПАПКА И СЛУШКА,ЗАЩОТО БОЙКО МУ ЩЕ ГО ПЛЕСКА ЗАД ВРАТА,ЩЕ МУ ДЪРПА УХОТО И ЩЕ МУ СЕ КАРА.ТАКА И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЩЕ СТАНЕ ПОРЕДНАТА ЦИРКАДЖИЙСКА БОКОВА ПРИТУРКА.ЖАЛКО.
203
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След тези Псевдоизбори се чудя каква легитимност има новия Президент? Миличкият гледаше бая стреснато на пресконференцията. Дано да е очаквал да стигне до тук. Хм, назначен Направих го Президент! каза ББ