Само сопата може да спре кабинета!

БСП призова симпатизантите си да протестират
22 ное 2011 18:15,
414
Само сопата може да спре кабинета!
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля да внесе искане до Конституционния съд по казуса с вдигането на пенсионната възраст. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„В България имаме едно лъжливо правителство, което веднага след изборите показа реалните си намерения“, смята лидерът на социалистите.

Според него "това правителство разбира само от натиск и само със сопа може да бъде спряно". В тази връзка той призова всички симпатизанти на БСП да се включат в започващите социални протести.

„До преди една година Бойко Борисов ни обясни, че тяхната пенсионна реформа е най-добрата, а сега вдигат самоволно пенсионната възраст и това е напълно неприемливо, защото хората все по-малко ще си плащат осигуровките“, смята Сергей Станишев.

Не искаме да яхаме вълната за свои политически интереси, но виждаме всички аргументи, добави лидерът на БСП. Имаме правителство, което лъже ежедневно и отказва да води диалог във всеки един сектор, в т.ч. с партньор, определен законодателно, какъвто са синдикатите, отбеляза Станишев.

От БСП предлагат с цел увеличаване на приходите в пенсионната система да се вдигане на максималния осигурителен праг до 2700 лв., а от април догодина и до 2900 лв.

Още по темата

Това, според тях ще донесе 100 млн. лв. и повече допълнителни приходи в системата на обществено осигуряване и около 32 млн. лв. допълнителни за НЗОК.

От левицата смятат, че е необходимо и от 2012 да се увеличи осигурителната вноска за Фонд пенсии с 1,2 процентни пункта и увеличаване на 2 на сто от 1 на сто размера на осигурителната вноска за Фонд безработица.

„Ние смятаме, че хората с по-високи доходи трябва да плащат по-високи осигуровки. Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски“, мотивира се Станишев.

По думите му БСП от самото начало се заявила като ясна опозиция и се противопоставила на намеренията за вдигане на пенсионната възраст.

„Сега ние ще се противопоставим с всички средства на това - правителството да пробута това увеличаване на пенсионната възраст“, закани се Станишев.

Според него реформите в БДЖ са необходими, но трябва да бъдат дългосрочни, структурирани и в диалог с работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
4
 
9
 
! Отговори
EXOOOO преди 12 години
Hищо ново под слънцето .Всичката власт в ръцете на б.б/мутрата/ Чиста диктатура но докога .Народе е търпелив но всичко си има граници .Нека така да продължават пък сабя каквото покаже .Ние сме роби в собствената си държава.Живеем по тежко отколкото по време на турското робство .Вяко нещо си има начало и край .А сега кой да съди мутраджийските гербаджии???? ТЕЗИ,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУШАТ В КОМЕНТАРИТЕ ВИ НЕ СА ТУК.ЗАТОВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ТАМ ДЕТО РЕШАВАТ СЪДБИТЕ НИ - ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !!!
363
3
 
6
 
! Отговори
i taka преди 12 години
Komunistite 6te otidat v rodopa i 6te stanat hrana za na6ite ku4eta i kotki. xaxaxaxaxaxaxa
362
7
 
12
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Ако си извадиш главата от *** на Б.Борисов може би ще спреш да виждаш още 2 мандата на ГЕРБ, а ще разбереш, че си безработен, а вече не може да се пенсионираш! Може и да не ти пука защото си от хората на Цветелина, В.Златев или си настанен от ГЕРБ в митниците.
361
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** недоклецани, Бат Бойко ви съдра задниците за трети път на избори и още не могат да уврят празните ви кратуни. Не разбрахте ли, че сте аут най-малко още 2 мандата на ГЕРБ. А на третия мандат вашата лява /***/ партия ще се свие до един вагон ***, така че и да кяфкат и да не кяфкате все тоя. Борисов доказа, че къде ви добара, там ви сваля скалпа, *** червените индианци с още по-тъпия си нежен вожд Станишко. Стига сте се натискали за още, абе вие мазохисти ли сте, та искате още бой по лакомите ***, какви сте бе, малко ли ви беше големия следизборен срам от бесепарския *** разпран?!
360
3
 
12
 
! Отговори
Hatcher преди 12 години
Видяхме ги вашите реформи в БДЖ комунисти крадливи .Докарахте БДЖ-то да фалит за да може вашите автобусни фирми да поемат транспорта м/у градовете !!!
359
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sergo,taq pensiona reforma ne smetnata o6te koga e priexte vie edno vreme,izglejda matematecite vi ne mogat smetat kolkoto 1 parvolak,sega pak vi vinovni drygite 4e iskat a vi opravat bataka,tolkova besramna napast kato komtynqgite prosto nema drygaa,a vi *** maikata smotana
358
2
 
7
 
! Отговори
лудата даскалица преди 12 години
Как няма да изхарчи толкова след като *** Гоце си помисли ,че ДС е промило тиквите на всички и предстои "социална революция"?Социалните натрупвания не винаги водят до качествени изменения и не е толкова просто да се манипулира цял народ съставен от различни породи.Едни реагират по един начин,но други по друг.Това е проблерма на "Балканите"Според антропологията тук живеят пет породи с извинение и различаващи се по манталитет.Това което го мислят е приложимо само в еднородни нации.
357
1
 
2
 
! Отговори
Витяз до 357 преди 12 години
Внушението ми беше, че е добре да се мисли с главата, но от научна гледна точка е интересен мирогледа, осъществяван през споменатата анатомична част. Също толкова любопитен е отказа да гледаш оттам...
356
7
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Много е прав! На фона на геноцида над нас, обикновените хора, ето харчовете на някои ведомства: "СЕГА" - МВР е изхарчило със 74 млн. повече за заплати от предвидения бюджет, отделно от това и за други разходи някой милион или общо 83 млн. повече от обявеното в Сметната палата! Същото е и с МО, ДАНС... За какво говорим бе хора? Над милиард бюджет и отделно го надвишават. Плюс това от отчетите става ясно, че сумите за хонорари и консултации във ведомствата поголовно растат! Оставка!
355
2
 
8
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Всъщност ,ако национализираме обратно това ,което червените милиадрери открадноха от нас по време на ДемоКрадо -прехода ще сме по-богати от доста европейски страни....там е заровено кучето - трябва да си вземем това ,което ни принадлежи
354
1
 
7
 
! Отговори
за 356 преди 12 години
Никаква оставка ! Това е талисмана на ГЕРБ. С него начело ГЕРБ печели 5 пъти за 3 години...да мислим за бъдещето - идат парламентарни
353
1
 
4
 
! Отговори
за 353 преди 12 години
Ами някои отказваме да гледаме на света през отвора на дебелото черво - ануса/хладилника каквито са ти внушенията
352
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев, Вие трябва да си подадете оставката, не сте силен лидер, уви.
351
3
 
5
 
! Отговори
Българската есен преди 12 години
Онез дъртите команасти дето надничат от прозорците на скъпите апартаменти по руски трябва да очистим, после про руските ***, като това *** на снимката
350
2
 
4
 
! Отговори
лудата даскалица преди 12 години
Не се заблуждавайте въобще.както каза една дама защо моите усигуровки ще са подарък държава ако пукна преди да се пенсионирам.Защо усигуровките не са наследствени?И ко ще правят сега питам?Ами нищо по различно от преди,но един не го нарече ФАШИЗЪМ защото някой ще ти казва как да живееш.Ако ще е Гарга нека поне да е рошава.
349
4
 
6
 
! Отговори
Витяз преди 12 години
Супер, продължавайте да мислите с телевизорите си. Станишев е виновен.
348
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, Цоцо, Фидос-планина, Фандък Ханъм, Ваню -чашката-Танов, Тотьо Младенов, Божидар Димитров - съвсем не мислят така! Докато има и един член на БКП и/или ДКМС в правителството - комунистите няма да си заминат!
347
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
R.I.P.,комунизъм.(1944-2009)
346
2
 
7
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Господин Станишев моляяяя, не определяйте данъците на работещите и не ги разпределяйте за пенсии ако обичате.Няма старана в света която да стимулира пенсионерите и пенсионирането да е добре. Всички *** са с инвалидни пенсии, 2 милиона пенсионери и 1 милон работещи .Смятате ли че ще има бизнес който да ги изхранва? Както върви в БГ ще останат само комунисти и пенсионери , а кой ли ще ви работи незнам............!!
345
2
 
10
 
! Отговори
334 до 341 преди 12 години
Абе ***, участта на рода ми е описана в цяла глава на книгата "Записки по българските страдания" - имаме роднини които са в безименни гробове в Белене, ти ще ми изкарваш че членове на БКП не били комунисти.... ми тогава и членовете на "Джемини" не са пед**асти, членовете на мафията не са мафиоти.... заради задръстеняци като тебе не можем да се отървем от БКП сганта вече 22 години! Защо се наричат "горяни" първите антикомунисти, да те видим колко си чел и колко си научил?