Холандия остава против приемането ни в Шенген

Младенов: България не приема идеята "Европа на две скорости"
Обновена: 1 дек 2011 13:57 | 1 дек 2011 13:56, Елка Василева
114
Холандия остава против приемането ни в Шенген
Снимка: Архив Reuters

Позицията на Холандия за приемането на България и Румъния в Шенген не е еволюирала и засега остава непроменена, съобщи министърът на външните работи Николай Младенов пред български журналисти в Брюксел.

Младенов каза това в отговор на въпрос дали може да се очаква въпросът за разширяването на Шенген да бъде разгледан и евентуално решен на последното за годината заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи този месец.

Холандия е единствената страна, която все още е против разширяването на Шенген. Според холандските власти София и Букурещ не са предприели адекватни мерки срещу организираната престъпност и корупцията.

"България не приема и никога не е приемала идеята за "Европа на две скорости", защото най-голямата опасност в ЕС сега е да се поддадем на популисткото виждане, че проблемите на ЕС идват от интеграцията", заяви още Младенов.

"Проблемите на Европа не идват от интеграцията, нито от разширяването, а от неспазването с години от много държави на приети правила", коментира той.

"Ние сме за по-интегриран ЕС и по-интегрирана икономическа политика, за нас целта за влизане в еврозоната остава, макар че имаме специално отношение по въпроса за данъчната хармонизация и за въвеждането на евентуални такси върху банковите трансакции", добави Николай Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ШенгенХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Холандия има негърски банди , които се стрелят по улиците като в американските екшъни и е пълно с *** от цял свят , привлчени от тревата и проституцията и без България да е в Шенген. Ако ЕС беше нещо различно от мащеха за България , щеше да упражни натиск върху единствената страна , която не е съгласна , да не говорим , че всички изисквания са покрити.
11
12
 
21
 
! Отговори
аре ве преди 12 години
понмя едно интервю на външния мин. на холандия по всяка неделя някъде 2001 г. онзи *** така ни оплю че майката си ***. даваше примери колко вида хляб сме имали, сирене, кашкавал и все ей такива. та холанците не ни тачат от време оно. освен това са брутално невъзпитани и студени хора. а техните пробвлеми като например ксенофобия, омраза към другите религии. смотана малка държава с ниско окачване и здухани канали, лалета и трева. ей тава е холандия
10
3
 
11
 
! Отговори
Edin преди 12 години
Поводът - корупцията. (Не, че я няма, но не е само тук а в цяла Европа.)Истинската причина - ***.
9
8
 
23
 
! Отговори
Тракторист преди 12 години
България от 22 години се движи само на задна скорост.
8
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боли ме ку*у дали сме в Шенген или не.
7
12
 
16
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Тия кво мучът бе? тия наркомани да си гледат ''постата'' там и да продължават да развиват хомосексуализма като професия ! Холандия била против ??? Ха-ха мърльовци
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николайчо,*** недоклатено!Теб не те пускат в селото ти за поповата къща питаш!Кой те пита за мнението по въпроса за "Европа на две скорости"?
5
3
 
19
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Абе, нали навсякъде на Дон Тиквони му викали "Конграчитулейшанс".Що така не ни искат не мога да разбера?
4
7
 
24
 
! Отговори
Г преди 12 години
Добре, че Холандия се пребори с нейната престъпност :) чудно ми е, ако те бяха на нашето географско разположение какво ли щеше да е ...
3
25
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ги *** тия холандци,за сливи в калабалъка?
2
37
 
44
 
! Отговори
истината преди 12 години
най-корумпираната, крадлива, бедна, мизерна, мафиотска, *** страна в Европа, няма как да влезе в шенген !!!!Нас ни управляват престъпници !!!!!!!!!!
1
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къв шенген бе калъфи -всичко отиде по дюволите