Закопчаният Юлиян подпалил 25 коли, сам звънял на 112

29-годишният мъж се провалил на детектора на лъжата
Обновена: 16 дек 2011 15:05 | 16 дек 2011 14:21,
228
Закопчаният Юлиян подпалил 25 коли, сам звънял на 112
Снимка: архив, БТА

Задържаният 29-годишен Юлиян Ковачки е заподозрян за извършването на 12 палежа на коли в кварталите „Младост“ и „Хаджи Димитър“, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов пред депутатите по време на парламентарния контрол.

Той е задържан вчера, като според прокуратурата не е преминал успешно детектора на лъжата. Юлиян живее на територията на столичния квартал "Младост".

Той е заподозрян и за запалването на кола на районния инспектор на кв. „Младост” 2.

Цветанов посочи, че Юлиян има криминално досие, задържан е за кражби и хулиганство, има и условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

„В някои от случаите лицето само е подавало сигналите на телефон 112. Става въпрос за общо посегателство на 25 автомобила“, докладва още Цветан Цветанов.

Още по темата

„Почти във всички случаи той е като пряк очевидец на случващото се и дори е съдействал за разкриването на палежите, след като вече е бил под наблюдението на полицията“, добави министърът.

След разпита на Юлиян полицията е установила, че той е съпричастен и към други престъпления.

На територията на София и страната е създадена организация за приоритетно провеждане на мероприятия с цел разкриване на извършителите на палежи, увери още МВР шефът.

„Липсата на явен мотив и извършването на случаи на случаен принцип представляват трудност при разкриването на тези деяния“, призна Цветанов.

Левицата обяви, че ще внесе искане за друго изслушване на вътрешния министър, защото днес Цветанов бил неубедителен в пленарната зала.

Корнелия Нинова разказа, че хората си организират собствени опълчения по кварталите. Огнян Стоичков от "Атака" пък обясни, че в опит да предпазят колите си хора си правели график за разхождане на кучетата си нощно време.

Прокуратурата вече внесе искане пред Софийски районен съд (СРС) за постоянно задържане на Владислав Николов-Куката, който първи беше задържан преди дни за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк", съобщиха от съда.

Той беше задържан по-рано тази седмица с разлято запалително вещество по дрехите. Мярката за неотклонение на другия задържан Юлиян Ковачки ще се гледа в неделя.

Все още не е ясно дали двамата са работили в съучастничество, затова не се знае дали двете дела ще бъдат обединени. По-късно Цветанов уточни, че между Ковачки и Куката няма връзка. 

През изминалата нощ няма съобщения за запалени автомобили в София. Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 44 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още по темата: Цветан Цветановпалежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо, ако се ориентирате към позитанците,ще откриете подпалвачите.
129
6
 
7
 
! Отговори
не мога да повярвам преди 12 години
Е, как може без доказателства да арестуваш човек за палеж на коли. Ами тая наша полиция никак не я бива, как така колко време вече мина, немогат да хванат потпалвача на място, толкова ли е трудно. Но за това трябва акъл, а те са празни кухи тикви. И какво стана сега всеки който бива хванат със запалителна течност, ще бъде разследван и обвинен за палеж, егати простотията, това показва колко сме зле в МВР, уж е бил наблюдаван, а защо не са го хванали по време на палежа, бил крим. проявен и какво
128
10
 
6
 
! Отговори
За Един Народ преди 12 години
Типично по Герберски! "Хванали" някой, после ще си платят на медиите както си му е реда да НЕ отразяват палежите...и готово! Проблема е решен! Подпалвача е "хванат"! БОЖЕ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!
127
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук вони яко на червено,синьо,жълта и октоподна смрад. Няма страшно, полека лека ще се измирише , толкова дълго е мирисало. Вече е отворен прозореца.
126
1
 
16
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"До вчера плюехте ,че полицията нищо не прави сега пък я плюете ,че задържала подпалвачите на част от колите.Въобще знаете ли какво искате ? "Искат да се върнат пак БСП и ДПС и пак да псуват. Българският народ не е много интелигентен, както вероятно си забелязал.
125
3
 
4
 
! Отговори
сопол преди 12 години
какви отвличания, на бойко приятелите ли.
124
0
 
7
 
! Отговори
ДС+ГОЦЕ=МАФИЯТА преди 12 години
ДС е поръчало палежите на коли.
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
написаното горе, някаква шега ли е?
122
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До вчера плюехте ,че полицията нищо не прави сега пък я плюете ,че задържала подпалвачите на част от колите.Въобще знаете ли какво искате ?
121
2
 
3
 
! Отговори
Акъл давам преди 12 години
Цветанов,ако арестувате Гоцю,палежите на коли ще спрат веднага след арестуването му.
120
9
 
7
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"На Цецо наследството му идва от ДС - татко му е бил личен шофьор на главореза и шеф на ДС Григор Шопов!"Не ме интересува, пък ако ще баща му да е бил личния фризьор на Адолф Хитлер. Мен ме интересува, да няма отвличания и убийства по улиците, какво беше при Станишев. От 2 години всичко е ОК, което значи, че Цветанов си върши работата или поне си я върши по-добре от Запалката. Има още много да се желае, но не може всичко наведнъж.
119
0
 
5
 
! Отговори
еее преди 12 години
Ще стане ли ясно някога кой им е плащал на тези хора???
118
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБЕРИ как може подпалвачите да се гаврят с Полицията и министъра ви - ха ха ха ха , а народа да плаща грешката на тъпите ви министри ?
117
3
 
13
 
! Отговори
sopol преди 12 години
детектор на лъжата, ами сложете и в данъчното като попълвате декларации и в парламента като давате клетва ***
116
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некви подпалвачи направиха Полицията за смях , а гаврата с кабинета е пълна - гледате ли как хващат подпалвачите министрите на Бойко , камо ли да хванат некъв престъпник смях смях смях
115
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е наред , та се занимава народа с подпалвачи , коите се гаврят с най - страшния кабинет в историята на България, толкова е добър Бойко Борисов че един подпалвач го направи за смях пред цяла Европа , а народа го избра за Футболист на годината . ПО СМЕШЕН КАБИНЕТ СМЕ НЕМАЛИ !!!
114
4
 
16
 
! Отговори
До Пич преди 12 години
На Цецо наследството му идва от ДС - татко му е бил личен шофьор на главореза и шеф на ДС Григор Шопов!
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София е въведен полицейски час - всички разхождащи се навън след 20 часа ще бъдат арестувани и съдени по бързата процедура от специализирания съд!
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как Държавата и хората да са нормални и да вървят напред след като *** министри те лъжат всеки ден , пак народа виновен ...с кво е виновен народа незнам...
111
13
 
10
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Нещо не ми станя ясно какъв е проблема на българския народ с апртаментите на Цветанов?! Какво, няма право да получава наследство от родителите си и от родителите на жена си? Че аз познавам поне 5 души, които са много по-имотни от Цветанов, и какво?! Зависта и злобата няма да ви направят по-умни и по-богати.