По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът

Решението на S&P е мъка за опозицията, смята Борисов
Обновена: 21 дек 2011 20:57 | 21 дек 2011 20:57,
472
По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът
Снимка: архив, БТА

Винаги да го вдигаш е по-добре, отколкото да ти пада рейтингът. Така премиерът Бойко Борисов коментира новината, че рейтинговата агенция Standard&Poor's е потвърдила стабилен кредитен рейтинг за България.

"Да похваля Дянков за ужас на опозицията. Мъка голяма ще настане пак. Докато на нас ни дават стабилна перспектива, на другите държави им свалят рейтинга. Това е поредната мъка за опозицията. От мен да запомните, винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтингът", коментира премиерът.

"Остава да разчитаме на всички български парламентарно представени партии да подкрепят Пакта за финансова стабилност, това ще бъде наш общ успех", каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че страната ни ще настоява при промените в конституцията горната граница за външния дълг да бъде 40 % от БВП, а не 60% какъвто е критерият на другите европейските държави.

"Ние и без това имаме и много нисък дълг и не би трябвало да отиваме толкова нависоко", смята премиерът.

Още по темата

Финансовият министър Симеон Дянков обясни, че причината за решението на кредитната агнеция е във фискалната дисциплина, ниския външен и вътрешен дълг, а също в приетите реформи в пенсионната система и преструктурирането в БДЖ.

Той добави, че България е едната от двете държави в ЕС, която има потвърден стабилен кредитен рейтинг в рамките на тази година.

Възможностите за увеличаване на рейтинга на България от Standard&Poor's са свързани с това реформите да бъдат доведени до край, смята финансовият министър.

По думите му рейтинговата агенция потвърждава прогнозите, че дефицитът на България за тази година ще е под 2,5 процента, а за следващата година около 1,3 на сто.

"И за тази, и за следващата година България ще бъде една от малкото държави, които ще имат положителен външен баланс", смята вицепремиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вдигайте се, вдигайте се... колкото е по-високо, толкова по-кофти се пада от там после
440
2
 
2
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Всяка агенция на която се плати - маркетингова, социологическа, икономическа, естествено ще манипулира данните, така че да останеш доволен. А иначе за какъв рейтинг става въпрос? Няма съсловие, което да не е пострадало досега от управлението на това правителство. Рейтингът трябва да го направим ние, вот на недоверие - ние, в противен случай до края на мандата си тези ще сътворят толкова бели на държавата и хората, че след тях 60 години управия няма да има.
439
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможностите за увеличаване на рейтинга на България от Standard&Poor's са свързани с това реформите да бъдат доведени до край, смята финансовият министър...До окончателния край на България целта е близка!
438
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата си е много наред, ние не сме наред, че гласуваме за такива откровени ***
437
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможностите за увеличаване на рейтинга на България от Standard&Poor's са свързани с това реформите да бъдат доведени до край, смята финансовият министър.
436
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 2008 г. Lehman Brothers фалира имайки най-високия рейтинг
435
3
 
9
 
! Отговори
Диагноза преди 12 години
Гастро-Езофагеална Рефлуксна Болест (ГЕРБ).
434
2
 
0
 
! Отговори
бонус точки преди 12 години
рейтинга на някои е обратно пропорционален на някой други техни неща и за това ще се задоволят само с рейтинг
433
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
cqlata durjava se trese ot prostotiqta na borisov, dqnkov i cvetanov, bednostta udari vsi4ki, bezraboticata e okolo 40%, pRoizvodstvo nqma, maluk i sreden biznes sa na umirane, krajbite ot kontrabanda nadhvurlqt 2 miliqrda na godina,na posledno mqsto sme po korupciq, smurtnostta visoka, nqma rajdaemost, v EU ni smqtat za Treta ruka, pensioniraneto..nevuzmojno, umra6 dale4e predi tova, sta4ki, nedovolstvo. obrazovanieto v kriza, zdraveopazvaneto NULA, E.KAHETE MI KOI MU VDIGA REITINGA? PLA6TA SI.
432
2
 
4
 
! Отговори
До анинмко 459 преди 12 години
Тоя рейтинг може да си завреш където ти го вдига Бойко при Станишев който плюете толкова рейтинга беше BBB+ сега при Бойколизците е ВВВ вие ми кажете герболетки на кой е по-голям....рейтинга? И са кво реитингите ли ще си мерим? На бас че на Бойко рейтинга е малък!
431
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който може го вдига. Който, като серГей, не може се огъзва.
430
5
 
2
 
! Отговори
Рейтинг 2++ преди 12 години
"Да похваля Дянков за ужас на опозицията. Докато на нас ни дават стабилна перспектива, на другите държави им свалят рейтинга. От мен да запомните винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтинга", коментира премиерът Борисов потвърдения от Рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс" положителен рейтинг на България.
429
3
 
5
 
! Отговори
Тиквата преди 12 години
По-добре да ги вдигам отколкото да падат .... цените
428
6
 
1
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
събрали се Доган, Костов, Станишев и Бойко.Бойко казал: - Момчета ще спретним едно парти по случей случката!Догане *** за хубави цигари знаем че си по тютюните.Костов от тебе пиячката и крупиетата който ни аритисаха от плана България - Новия Вегас по времето на твоето управление.Станишев ти *** за мадами да има кой да опъваме до сутринта и да не стани като минало годишната грешка че още ме боли г*за.- А ти Бойко, ти какво ще направиш- Аз ли, аз ще ида за еб*чите дето ще опъват мадамите!
427
3
 
2
 
! Отговори
Rising преди 12 години
Хей, 323 не ми кради прякора. Ти едва ли знаеш на кой е този албум и през коя година е издаден. Не ги и помниш, авторите на песните. Виждал съм някои от тях за разлика от тебПсевдо-Rising, оставям ти бойко борисов и чалгата, защото тя е за такива като вас.И помни. Истинският рокаджия не би гласувал за управляваща партия без значение коя е тях
426
3
 
2
 
! Отговори
Любима псувня на ББ преди 12 години
"ще ги *** през гащите..."
425
2
 
8
 
! Отговори
Коя е майката на ББ преди 12 години
Знаеш ли как се казва майката на Бойко Борисов? Не, викам, откъде да знам! Казва се, вика, Бойкородица.
424
4
 
18
 
! Отговори
12 преди 12 години
БОЙКО И СТО ГОДИНИ ДА УПРАВЛЯВА ВИНАГИ ЩЕ ИМА КРИЗА С КОЯТО ЩЕ СЕ ОПРАВДАВА
423
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой квото си има, това вдига, премиера - рейтинг
422
4
 
13
 
! Отговори
Premiere преди 12 години
Вие българите вече представлявате едно овче стадо и заслужавате да изчезнете като народ. Как може вече 22г да търпите да ви управлява мафията на бившата комунистическа върхушка?! Как може вече 22г под строй, като зомбита да избирате все едни и същи червени ***?! Кулминацията на вашето духовно падение се казва Бойко Борисов -един откровен бандит!!!