Дянков обмисля намаляване на ДДС

Понижението ще е с около процент през 2013 г.
Обновена: 27 дек 2011 14:50 | 27 дек 2011 10:30,
144
Дянков обмисля намаляване на ДДС
Снимка: архив, БТА

България може да се превърне в истински данъчен рай. Правителството вероятно ще намали ДДС с около процент до 2013 г., заяви в интервю за "Стандарт" финансовият министър Симеон Дянков.

"Вече имаме финансова стабилност, всички ни го признават. Включително г-н Пирински ме изненада на последния парламентарен контрол, като потвърди, че България е финансово стабилна. Оттук нататък мислим върху мерки за икономически растеж. Една от тези мерки е възможно намаляване на ДДС", обяви вицепремиерът.

"Едва ли ще успеем да намалим ставката до 18%. По-малка стъпка обаче е вероятна", заяви министърът.

Правителството ще прибегне до новия налог без предупреждение. Целта е да не се свие потреблението в изчакване на понижения ДДС, твърди той.

"Редица държави вече повишиха ДДС, така че ако успеем да намалим нашата ставка, може да влезем в Топ 3 на Европа и по най-ниски косвени данъци", смята Дянков.

Финансовият министър допълва, че управляващите подготвят и проект за създаване на данъчна полиция, която ще следи за измамите с ДДС и за укритите доходи.

Така от 2013 г. дознатели в НАП ще могат да извършват свои разследвания, да събират доказателства и дори да арестуват.

"Ако данъчните ченгета се справят добре, правомощията им ще бъдат увеличени", каза още Симеон Дянков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: ДДССимеон Дянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
2
 
! Отговори
do Shark преди 12 години
Абе ти маи не си си измил очите ясно си пише че ще е през 2012 не 2013
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо няма да намаляват!Този не си е пил хапчето тази сутрин.Чакайте на обяд ново инфо.Ще УВЕЛИЧАВАТ ДиеДиеСие-то.А утре и ново инфо-Ще намаляват заплатите.Още ли не им се отворихте на селските номера на Банкя-си и Ловеч дъ-ге?
19
13
 
25
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"ЕЙЙЙ ДЯНКОВ...УМНЬОО...ФАЛИРАХТЕ ИКОНОМИКАТА, СЕГА ЩЕ Я СЪЖИВЯВАТЕ!Умрял кон, няма как да възкрасиш Дянков, няма!Ти ни уби. "Вярно, вярно, преди Дянков в България беше като Швейцария и по улиците се спъвахме в пачки с пари. Ама сега ... мъка. А то това няма нищо общо с кризата в целия свят, нееееее ... да не си помислите? Ние в България трябва да отбелзязваме растеж с 20% всяка година, докато другите държави фалират. Сега е нашия златен шанс! Преди като нямаше криза не беше подходящ момент, тогава беше време за кражби и другарските фирми да забогатяват. Ама сега, сега от ГЕРБ трябва за 2 години да ни направят заплатите по 2000 евро, иначе да си ходят и пак ще си изберем Станишев, той ще ни оправи!
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, няма ли да се намери някой който да отреже гръкляна на Тиквата или накрая както във фила "Време разделно" децата ще свършат черната работа!?
17
4
 
19
 
! Отговори
Папагалос преди 12 години
Когато правят дивотии не мислят, а когато трябва някоя полезна стъпка, като се замислят, ще мислят до края на мандата. На всичко отгоре ще въвеждат новите ставки, като талибан с цистерна в натовска база - неизвестно кога и неизвестно къде. ДянкOFF, ДянкOFF - take off!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бау !
15
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако увеличат ДДС - лошо и оставкаАко намалят ДДС - лошо и оставкаАко го оставят ДДС- лошо и оставкаТова е стандартния комуноиден платен драскач.
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е не им ли фанахте играта вече.Единя вика ще увеличаваме и намаляваме след 2-3 дни другия вика:"Еее ми той пак се е изказал неподготвен -нишо няма да се намалява нито увеличава.Хората си правят т***к с вас.Вие им се радвате.Хахахаха
13
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙЙЙ ДЯНКОВ...УМНЬОО...ФАЛИРАХТЕ ИКОНОМИКАТА, СЕГА ЩЕ Я СЪЖИВЯВАТЕ!Умрял кон, няма как да възкрасиш Дянков, няма!Ти ни уби.
12
3
 
27
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Добре, хубаво. Най-накрая нещо, което би могло да стимулира потреблението. Но защо през 2013 а не още през 2012. Сещам се за нещо - ИЗБОРИ.
11
5
 
15
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
Дянков, най добре ще е ако ми увеличищ чл ...на
10
2
 
25
 
! Отговори
Aврамов преди 12 години
След като така или иначе няма и поради кризата не се очакват инвестиции защо поне не махнем плоския данък. От него полза имат само мутрите!
9
6
 
36
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
При двама работещи родители,внука ми получи на Коледа пластмасов пистолет за 3 лв.,благодарение на финансовата стабилност.Болни мозъци,съсипахте всичко.
8
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!
7
8
 
37
 
! Отговори
Статистик преди 12 години
След дъжд качулка.Тоя *** и геноцидната му спрямо бизнеса политика фалираха всичко работещо...сега се сетил за облекчения.Още малко ако поумнее, и се светне какво е положението с междуфирмената задлъжнялост, с натиска, глобите, и рекета от страна на държавата върху малкото останал читав светъл бизнес, може и да се осъзнае. А ако съвестта му проговори...да вземе да се гръмне. *** !
6
13
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
При всички недостатъци и малоумия вършени от ГЕРБ, едно от малкото свестни неща е че не увеличават ДДС и ДОД. Е за сметка на това повишиха осигурителната тежест и възрастта за пенсия, но в случая това е по-малкото зло.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не желая модернизацията на туристическа и ски зона "Алеко", не искам подмяна на лифтовите съоръжения и съм против изграждането на нови ски писти на Витоша. Защо тук се избягва тази тема!!! гласувайте +/-
4
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво Дянков пич, добре се справяш
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаххахаха Дянков, вие и пенсии щяхте да увеличавате, и субсидии за земеделците бяхте обещали да увеличите.... Ама ко'стана? Боко щеше да национализира ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН - ко стана - доприватизирахте ги.... Така че явно готвите увеличаване на ДДС
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ако стане ще е определено плюс...