Депутатите осъдиха възродителния процес

Иван Костов призова съдът да посочи отговорните за асимилацията
11 яну 2012 15:41,
381
Депутатите осъдиха възродителния процес
Снимка: Impact Press Group

Депутатите осъдиха Възродителният процес в България на първото си заседание за 2012 година.

Народните представители приеха внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани. Нито един от депутатите не гласува против декларацията.

В документа е посочено, че депутатите осъждат категорично асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство в България, включително и т. нар. "Възродителен процес".

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова да се посочат виновните за случилото се, за да може тази страница от историята да бъде затворена.

Той посочи, че делото срещу виновниците за асимилацията на мюсюлманите все още тече в съда, но среща сериозни затруднения.

Командира допълни, че прокуратурата и съдът трябва да вземат мерки за успешното приключване на делото.

Той не пропусна да разкритикува и реакцията на ГЕРБ към декларацията: "Днешното управление даде противоречиви сигнали по този въпрос. Не може възродителния процес да бъде определян като правилен по замисъл и неправилен по методите. Няма добър Тодор Живков и лош изпълнител", каза още Костов.

Депутатът от ДПС Лютви Местан заяви, че инициативата на Синята коалиция показва, че темата не е приоритет единствено на партията му.

Според Местан тя трябва да ангажира политическата съвест и позиция на всеки отговорен български политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 12 години
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -С ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,СМЪРТТА- НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
31
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Имало е възродителен процес, но няма възродени турци, което означава, че някой навремето не си е свършил работата както трябва.
30
3
 
13
 
! Отговори
Джамия Лас Вегас преди 12 години
Костов да не е *** ? помъчен човек *** сменил насилствено вярата си .
29
9
 
6
 
! Отговори
до №34 преди 12 години
Голяяяяма простотия цари в България...голяяяяма...Срам ме е ,че простаците са повече от интелегентите,а е 21-ви Век!Гнус и отврат!SOS
28
9
 
7
 
! Отговори
36 преди 12 години
Турчино да не плачиш когато "***" те изгонят!
27
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** клес на снимката да надува тромпетите на Доган ага и Лютив Метан, а не да ръси простотии! Такъв гад, съсипа държавата ни, открадна над 600 милиона от държавата чрез касова и безкасова приватизация и сега само дава акъл, отвратителен говнояд скапан, то *** му си е в жилката /роден е в *** семейство в с. Големаново, Видинско и е осиновен от семейство от София/ и винаги ще си остане дръглив и крадлив ***!
26
1
 
28
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Ахмед Доган е един от идеолозите на възродителния процес. Него кой ще го съди?
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президентът Георги Първанов се развежда!Първите дни от новата година носят промяна за Георги Първанов не само в професионален, но и в личен план той се развежда със съпругата си Зорка заради новата жена в живота си служителката в президентството Мариана, пише на първа страница в. Всеки ден.Семейство Първанови се разпада!Скандалната вест е колкото очаквана, толкова и шокираща. За това, че държавният глава не е верен на съпругата си, се говори години наред. Дори посочена беше и последната му забежка Мариана Тодорова 32-годишната служителка в администрацията на президентството, която допусната била до високия си пост след лична пресявка от страна на Гоце.Малцината обаче вярваха, че Първанов ще се реши на крачката и ще сложи край на брака си със Зорка. Предположенията за личния живот на изкаралия два мандата президент клоняха в посока на това, че той ще продължи да си хойка, докато с госпожа Първанова го играят щастливо семейство, зачитащо патриархалните ценности и устои.Е, да, но не! Явно младичката държанка на Първанов не я устройва възможността да е вечно втора и затова тя така си е изиграла картите, че да се превърне в законна съпруга току след предаването на президентството в ръцете на новоизбрания държавен глава Росен Плевнелиев, коментират хора от Дондуков 2.
24
11
 
15
 
! Отговори
lewis преди 12 години
Мавъра съм сигурен че и той е турчин, има си вид на *** с българско име...
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да съдят, и да се отричат, повечето депутати носят своята дълбока връзка с режима на Тодор Живков. Защо ли си мисля че и Костов е в това число?
22
10
 
21
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Костов е *** , но защо му трябваше да става и турчин. Малко ли са му етническите турци.
21
6
 
16
 
! Отговори
A сега де преди 12 години
Това на Уорлик простотиите ли са , защо имената на родените деца в САЩ от бг емигрантни не могат да носят български имена и трябвало да избират американски ... оправданието Базата данни на СаЩ не поддържа имена тип кирилица еееееееееееееее тогава какво ме занимавате с глупости , базата данни на България не поддържа латински имена .......
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАК ЩЕ ИМА ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС И КОСТОВ СЪЩО ЩЕ ХОДИ В АНАДОЛА!
19
6
 
16
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Интересно би било,ако се разкрият действията на Боко Кратуня по време на "възродителния процес" и неговата роля в изчезването на десетки хора!!!!
18
6
 
24
 
! Отговори
ринго преди 12 години
напънала се мишката да роди слон...тоя *** Костов се въртя като пръдлив след последните избори из разни телевизии вместо да се покрие в дън земя и сега с остатъчната си партийка измисли как да влезе в полезрението на обществото.Те турците забравиха вече за този резил от близката ни история а такива като Костов и догановите спахии по места правят чествания и декларации и се мъчат да разединят хората по смесените райони.Кой ти *** миналото бе вижте че няма поминък и хляб за всички ни ....
17
3
 
7
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Станишев е виновен
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На какво ли не са готови геьовете в парламента за ,турско внимание придружено с туба вазелин !
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май започна да се оформя нова коалиция
14
13
 
24
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Жалко, че Възродителният процес не можа да бъде завършен докрая.
13
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОСТОВ Е ВЕЛИК ПОЛИТИК!