Депутатите осъдиха възродителния процес

Иван Костов призова съдът да посочи отговорните за асимилацията
11 яну 2012 15:41,
381
Депутатите осъдиха възродителния процес
Снимка: Impact Press Group

Депутатите осъдиха Възродителният процес в България на първото си заседание за 2012 година.

Народните представители приеха внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани. Нито един от депутатите не гласува против декларацията.

В документа е посочено, че депутатите осъждат категорично асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство в България, включително и т. нар. "Възродителен процес".

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова да се посочат виновните за случилото се, за да може тази страница от историята да бъде затворена.

Той посочи, че делото срещу виновниците за асимилацията на мюсюлманите все още тече в съда, но среща сериозни затруднения.

Командира допълни, че прокуратурата и съдът трябва да вземат мерки за успешното приключване на делото.

Той не пропусна да разкритикува и реакцията на ГЕРБ към декларацията: "Днешното управление даде противоречиви сигнали по този въпрос. Не може възродителния процес да бъде определян като правилен по замисъл и неправилен по методите. Няма добър Тодор Живков и лош изпълнител", каза още Костов.

Депутатът от ДПС Лютви Местан заяви, че инициативата на Синята коалиция показва, че темата не е приоритет единствено на партията му.

Според Местан тя трябва да ангажира политическата съвест и позиция на всеки отговорен български политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
6
 
3
 
! Отговори
тези админи на сайта преди 12 години
са типичен образ на некадърният българин ! Трябва да чакам 5-6 минути докато се отвори дадена новина от сайта ! Бах ти тъпите българи , имат 200 посетители и им се натовари сайта !
291
6
 
3
 
! Отговори
АРКАН преди 12 години
Помнете Сребреница!
290
5
 
6
 
! Отговори
гурбетчия до 344 преди 12 години
Ами приемете закон ,който да е в сила и за българите живеещи в Турция ! Не може в Турция някакви си да се самоопределят като българи ,да носят бг. имена ,да говорят и учат свободно езика си ,а в Бг. да не може да има турци ! Ако се приеме такъв закон всички бг. турци ще отидат в Тр. , но няма луди българи ,които ще се навият да напуснат Тр. и да се заселят в *** Бг. !
289
7
 
16
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Който е със чуждо самосъзнание в случая турско трябва незабавно да напусне България има си държава която се казва Турция..Какво правят тук?Щом си български гражданин би трябвало да носиш българско име и да мислиш за България..религията не е от значение в случая а мисленето на тия талибани нашенските така да се каже...
288
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо в статията не е споменато, че АТАКА са били твърдо против тази точка да влезе в дневния ред и са напуснали пленарната зала в знак на протест срещу тази декларация? Или не е удобно, но ако беше нещо жълто за Сидеров , жена му първи щяхте да пишете глупости.
287
5
 
12
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Няма смисъл от всичко това ,България просто не желае да осъди нито един виновник за това срамно дело извършено в края на 20 век ! Сидеров щом е толкова голям демократ да не умува какво е станало с арменците преди повече от 100г. , а да си помисли какво стори Бг. преди 25г.! Историята не се забравя ,но не бива да се живее само с история! Всяка държава има такива моменти в историята си ,по-важно е сега хората живеещи в Бг. да живеят в мир и разбирателство без значение кой какъв е !
286
1
 
7
 
! Отговори
bbbb преди 12 години
А за цялсотната политика на БКП/БСП кво стана нещо няма посочени. Или ще чакате за измрат и тогава ?
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още с първите дела и с времетраенето на тяхното разглеждане ще стане ясно що за специализиран съд ще бъде, или ще бъде отново един фарс, една мъгла в очите и ушите на наивниците от народа."Паживиом увидим".Така казват руснаците.
284
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** изклесак, човек на ДС и на КГБ, завършил спец школа в Москва, заедно с други икономисти от соц. лагер, подготвяни за перестройката преминаване от социализъм към капитализъм и смяна на социалистическото планова производство с капиталистическо т.е с пазарна икономика. На тоя *** клес досието му отдавна е изнесено в Москва и той сега е спокоен, че не може да бъде посочен като агент на тайните служби. Реално той е бил много по-важен агент за Москва от агент Гоце, на който му разкриха досието, до като на Мангото досието му е в Русия и едва ли някога ще излезе на бял свят! Този *** изклесак беше дясната ръка на мега престъпника Луканов - главния човек на Москва, който изпълни отлично поставената му задача - цялата икономическа и политическа власт на партията да бъде запазена и от новоизлюпените червени капиталисти да зависи бъдещата политика държавата ни т.е да продължим да бъдем васали на Русия!
283
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека си припомним че Костов вкара и новините на турски език в националната телевизия. Та както пишат костовистите - Костов е виновен. И са прави.
282
0
 
2
 
! Отговори
Стрестнат преди 12 години
Ухаа, това значи, че след 25 години ще търсим и виновниците за икономическата криза в която сме сега.
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е а де де за затвора е де .няма ли койййй.....а да видиме новия съд кво ше сдроби
280
0
 
3
 
! Отговори
kk преди 12 години
Toq trqbvashe da e v zatvora.
279
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nai-shte mi e dobre da go vidq s dupka mejdu ochite. Nikakav bulgarin ne e tozi. ***.
278
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
332Защото всички знаят, че Костов е велик икономист. Пример : аферата Сапио.
277
4
 
12
 
! Отговори
вижте Българоубиеца преди 12 години
Този акт на Костов може да бъде използуван от Турция и да повдигне обвинение срещу България за геноцид над турците в България. Ето това е най-страшното. Международната общност да осъди България и Българите, че са извършили геноцид. Но какво разбират кратуните около Иван Костов и самият той. Този човек никога в себе си не се е чувствувал Българин. *** в него е водещото Време е вече тази партийка да бъде изхвърлена от парламент и политическия живот, като партия предателка - Българоубица.
276
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарю Костов , защо продаде завод ЗРИ-Видин за 800 000 $ при условие че само готовата продукция в складовете беше за 2 500 000 долара и един програмен струг , каквито имаше 4 струваше 500 000 долара ??? защо съсипа България ???
275
3
 
5
 
! Отговори
лош изпълнител преди 12 години
Добър началник - Тодор Живков и лош изпълнител - Пойко Порисофф!
274
1
 
11
 
! Отговори
Правилно ! преди 12 години
Правилно са осъдили възродителния процес. На днешното си заседание трябва да осъдят и терористичните актове, които турците извършиха през 1985-1986 г. Бяха взривени гари, отвлечено дете, осакатени българи и т.н. Повечето от участниците в този терор са живи, някои от тях са депутати, които храним с данъците си.Не е късно да бъдат съдени, защо все още им се радваме ?
273
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов трупа актив пред електората на ДПС. Най-после му стигна да акъла, че когото подкрепят те, той е на власт.