Депутатите осъдиха възродителния процес

Иван Костов призова съдът да посочи отговорните за асимилацията
11 яну 2012 15:41,
381
Депутатите осъдиха възродителния процес
Снимка: Impact Press Group

Депутатите осъдиха Възродителният процес в България на първото си заседание за 2012 година.

Народните представители приеха внесената от "Синята коалиция" декларация срещу насилствената асимилация на българските мюсюлмани. Нито един от депутатите не гласува против декларацията.

В документа е посочено, че депутатите осъждат категорично асимилационната политика на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство в България, включително и т. нар. "Възродителен процес".

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова да се посочат виновните за случилото се, за да може тази страница от историята да бъде затворена.

Той посочи, че делото срещу виновниците за асимилацията на мюсюлманите все още тече в съда, но среща сериозни затруднения.

Командира допълни, че прокуратурата и съдът трябва да вземат мерки за успешното приключване на делото.

Той не пропусна да разкритикува и реакцията на ГЕРБ към декларацията: "Днешното управление даде противоречиви сигнали по този въпрос. Не може възродителния процес да бъде определян като правилен по замисъл и неправилен по методите. Няма добър Тодор Живков и лош изпълнител", каза още Костов.

Депутатът от ДПС Лютви Местан заяви, че инициативата на Синята коалиция показва, че темата не е приоритет единствено на партията му.

Според Местан тя трябва да ангажира политическата съвест и позиция на всеки отговорен български политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Възродителният процес е груба грешка, която изпрати в Турция хиляди готови специалисти изучени и подготвени с парите на българския народ. Инициаторите и виновниците се знаят кои са.Нека да си понесат отговорността, да но няма да стане,защото има много малко осъдени политици.Абе Иване, куче да те хване, защо най-после не кажеш кои са идеолозите за разрухата на селското стопанство,на икономиката и на цяла България? Едва ли те е срам, по-скоро те е страх.
251
1
 
10
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Костов е *** и политически труп.И да прави задкулисни сделки с незаконната етническа партия няма да се класира,защото сме свидетели на наакването му.
250
11
 
1
 
! Отговори
Видял Възр.процес преди 12 години
Поздравявам г-н Костов - политик с главно П! Крайно време беше!
249
7
 
4
 
! Отговори
Качо преди 12 години
А моните ли,че на един стадион до Силистра имаше и еди каратист, който се упражняваше върху турските младежи....Ние го помним, обаче...
248
3
 
2
 
! Отговори
Мафиозо преди 12 години
285 Погледни снимки на Борисов и Берлускони медийните звезди с тъмно минало
247
1
 
4
 
! Отговори
до демос преди 12 години
Ти си ненормален. Аз оценявам щетите на не по-малко от 10 трилиона.
246
5
 
6
 
! Отговори
демос преди 12 години
Ще простим на Турция ако си платят репарациите за 500 години робство,по големи данъци,асимилация на българско население,избиване на мирно население,разрушаване и ограбване на арх.паметници т.е. нашата история и др.Оценявам нанесените щети включващо и културното ни изоставане да възлезе на 500 милиарда.Турция да плаща по 5 милиарда Е в продължение на 100 години.За лихвите нямаме претенции...
245
11
 
15
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Такава нация - българи - няма. 10 000 монголоидни конекрадци са се преселили от Азия в земите ни при 120 000 славяни. ТОВА Е ИСТИНАТА.
244
7
 
9
 
! Отговори
до 250 преди 12 години
Изследванията на "Игенеа" най-добре показаха кой народ какво представлява. Българите са народ чист и древен, а турцитге са тюрлю гювеч. Надявам се, че разбираш за какво става въпрос.
243
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои постоянно манипулират с това, че в Холандия вна българите й викали "булхари", като внушават асоциации, че едва ли не това означава въшлясал човек. За сведение "бълха" не звучи така на фламандски. То и руснаците ни викат "балхари". И какво? Просто в тия езици звукът "г" се произнася като "х" когато е в дума от чужд произход. После гърците ни викали "вулгари" и това значело, че сме вулгарни. А "вулгарен" на гръцки е "хидеос" /χυδαίος/.Много, много, ама много умствено ограничени българофоби
242
5
 
8
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Смяната на имената не беше на турците в България, а на конгломерата от турската армия "присъствал" в България т.е. сирийци,либийци,кавказци,монголци,авганистанци и български еничери.Те са толкова турци,колкото аз съм китаец...Комунистите трябваше да отворят границата и който се чувства турчин лек му път,без право на завръщане.Който остане тук ,новородените с български имена,а родителите по желание.Сега каква стана,тия в Турция са в поза" пикаеща крава"-живеят там и бленуват за България.
241
2
 
5
 
! Отговори
до 250 преди 12 години
Кой докарва *** в Европа ??? *** са били мародери чергари които са вървяли след турската армия и са обирали каквото е останало след бой . Явно някой турски генерали са опъвали и ....... та така си се родил и ти . А тая помия дето я изля може да я кажеш на братския Ти американски народ ще ти се зарадват на гения . Честито на Америка вас са ви клати целия свят !
240
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами поне 70% от бившите ченгета, които са на хранилка в Герб и ни управляват днес най - вероятно са участници във възродителния процес.
239
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'во ти става бе Иване да не те подгони критиката,че си набута такъв автогол?Не влизаш ли във форумите,за да се убедиш,че народа мрази толерастията?
238
2
 
7
 
! Отговори
ХаХо преди 12 години
Нищо подобно. СССР няма НИЩО ОБЩО с това. Те пък защо да го правят? Това е измишльотина на комунистите, за да се оправдаят пред света!
237
5
 
2
 
! Отговори
до хахо преди 12 години
не направи го под нареждането на ссср.разумеш?
236
3
 
11
 
! Отговори
ХаХо преди 12 години
Хич не съм надъхан антитурчин. Най- добрия ми приятел е турчин - от Казанлък. Но не понасям лъжата, турците в България имат ГОЛЯМА вина за възродителния процес, само *** може да измисли, че както си стоял, Тодор Живков решил да подгони турците.
235
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре *** като не ви изнася да ни оставите на мира и да си ходите.. не щете ? Ами ТИХО ТОГАВА!
234
4
 
8
 
! Отговори
269 преди 12 години
Ти не си никва българка а ***!
233
1
 
8
 
! Отговори
до гтф-262 преди 12 години
ааааа има,има иван шишман,който се е предал за да откачи въжето,друг велик българин е предателят на Левски,трети е българинът застрелял Ботев,четвъртият е мнозинство...това са всички които ограбиха Бг.държава и понастоящем са велики политици(в рамките на БГ) и милионери.ако лъжа помоли ги да декларират от къде са дошли приходите им.НЯМА ДА ТИ КАЖАТ.Но нали сте мишки и не смеете да им подирите сметка.това сте вие.