Критики към кабинета в "Ганковото кафене"

Опозицията скочи на ГЕРБ още в първия работен ден на парламента
Обновена: 11 яну 2012 15:02 | 11 яну 2012 11:41,
282
Критики към кабинета в "Ганковото кафене"
Снимка: Impact Press Group

Управляващите попаднаха под прицел още в първия ден от новата сесия на Народното събрание.

След близо триседмична ваканция депутатите отново се върнаха на работните си места. В изказванията си парламентарните групи определиха приоритетите си за новия политически сезон.

Нито един представител на правителството обаче не присъстваше в залата на парламента. Това подразни опозицията.

"Доста странно е началото на тази сесия. Тя започва без министър-председател и представители на властта, които да заявят какви са техните приоритети за развитието на България", коментира лидерът на левицата Сергей Станишев.

"Очевидно нямате добре подготвени законопроекти", допълни той. Аргументът на левите подкрепиха и от "Атака".

"Парламентът се е превърнал в провинциален, махленски фактор. Заприличал е на Ганковото кафене, в което хората се събират да се посмеят малко и да си отидат вкъщи", коментира Волен Сидеров.

И от ДПС изразиха позицията, че първо правителството и управляващите е трябвало да посочат приоритетите си, а не да изпадат в изчаквателна позиция и първо да слушат опозицията, а после да говорят.

Социалистите заявиха, че през тази сесия те ще демонстрират още по-ясна опозиционност и алтернативност, на това което предлага ГЕРБ.

Най-категорични в желанието си да бутат правителството бяха от ДПС. "Ще подкрепим следващ управленски формат, независимо дали ще имаме отношение към него. Готови ли са и останалите политически сили да поемат този тежък ангажимент?", попита от трибуната на парламента заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

"Няма смисъл от полемика с политически субект, който иска да бъде чуван, но без да слуша", коментира Местан. "Ресурсите на 41-то Народно събрание са изчерпани", допълни още той.

Според него този парламент трябва да се ангажира със спешни изменения в Изборния кодекс, за да се гарантира честния вот на следващите избори.

"Колкото по-скоро са следващите парламентарни избори, толкова по-добре за България", заключи Местан.

Председателят на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев обясни, че още от малък бил възпитаван като види възрастен човек в градския транспорт, да стане и да му отстъпва място. На говорилите преди него представители на другите парламентарни групи Велчев обясни:

"Вие сте с по-голям политически опит и е нормално да изслушаме първо вашата позиция".

Велчев обясни, че правителството на премиера Борисов е разгърнало потенциала си и е превърнало България в положителен пример за управление в Европа, за което водещи кредитни институции повишили кредитния рейтинг на България.

Управляващите не оставиха без коментар призива за предсрочни избори на ДПС.

"Гласовете от страна на опозицията, които насаждат тезата за извънредни парламентарни избори, целят единствено и само да създадат усещане сред обществото за нестабилност. Пред нас от ГЕРБ не стои темата за предсрочни избори", коментира Велчев.

Визирайки премиера Борисов, Станишев пък за пореден път припомни, че цялата власт в държавата остава в ръцете на един човек. И отново насочи вниманието на депутатите към отсъстващите представители на кабинета.

"Бих разбрал отсъствието им, ако има въжен въпрос, който да решават. Като например да ловят снежинките още във въздуха, както им беше заръчал преди време премиерът", коментира лидерът на БСП.

И допълни, че хаосът и парализирането на движението през последната седмица е показал за пореден път, че "тази власт много говори, но малко неща върши".

Най-много критики управляващите отнесоха за състоянието на икономиката в момента. Съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов обясни, че основен приоритет за десницата ще бъде отстраняването на причините, заради които българската икономика и предприемачество изпадат в по-тежко положение.

Костов посочи статистика на Агенцията по вписванията, според която тази година едва 566 хил. компании са се пререгистрирали, а 563 хил. не са подновили фирмената си регистрация.

"Изчезнаха фирми, които създаваха работа на предприемачеството от времето на демокрацията. Повече от половината от тях са с нулева заетост, това показва в какво положение се намира икономиката. Тече пролетаризация. Мястото на инициативните хора е да бъдат на пазара и да са доставчици на услуги", коментира лидерът на ДСБ.

И призова ГЕРБ да  промени политиката си, която е в защита на монополите. "Тези фирми, които са били изпратени в историята, са направили това заради нелоялната конкуренция", смята Костов.

Сините обясниха, че ще предложат изменения в Закона за защита на конкуренцията, които ще задържат държавните комисии да пазят интересите на фирмите, а не на монополите.

"Така ще се опитаме да възстановим основният двигател на икономиката – конкуренцията", каза още Комнадира.

Аргументите на сините допълниха от "Атака". "Според данни на БСК стотици малки фирми фалират. Вместо да се развива икономическият просперитет, се дава приоритет на чужди, монополни предприемачески фирми", коментира Волен Сидеров.

Както Сидеров, така и десните отбелязаха, че темата с купуването на независимите депутати и подмяна на вота на избирателите също ще бъде акцент за тях през новия политически сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: парламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аххххх ето гоооооо пак и днес той е на всеки километър---е за това не ходя на театър тука е театъра и какви артистиии леле
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ РУСКА РАЗВЕДКА ,ДОКОГА ЩЕ ГО ХРАНТУТИТЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 265 ... ТОЧНО ТВОЯ ДРУГАР КОСТОВ СЪСИПА ДРЕБНИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС ОЩЕ ПРЕЗ 1997 Г.
227
0
 
5
 
! Отговори
HM преди 12 години
Айде към Украйна. И да покажеш "дъщеря си" на баба и!
226
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къф е тоя КомНандир бе? Да не е Командир? И ако е Командир, на кво е Командир? Да не е на джебчийте?
225
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересно ми е какво ни "оглозга" тройната коалиция или като папагали ще повтаряте лъжи, които няма как да станат истина. по- голямо крадене от бедните, по- нагло прахпсване на грешни народни пари за магистралите му- проклет да е !, апростият народ като слепец следва ненормалника и герб-а му към дъното. но, не нам товарищи. ким чен боко щедро да ви *** на главите и да му благодарите, но не нам...
224
2
 
4
 
! Отговори
BEH DA GI EBA преди 12 години
STOM KRADCITE REVNAHA TAKA SILNO SRESTU BOIKO IAVNO ZA TIAH NIAMA PEDALA KOMUNIST I PA4ITE NA DOGAN REVAT ZA ISTARVANOTO KOSTOV I BOLEN ZA OBESTANOTO 4OVEK PO4VA DA SI MISLI 4E BOIKO RABOTI DOBRE BREH DA GI ***
223
11
 
12
 
! Отговори
rument преди 12 години
Абе тоя няма ли кой да го гръмна най-после,писна ми да му гледам мазната руска физиономия.
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов се затъжил за отписаните фирми?КРОКОДИЛ ДА ПЛАЧЕ ЗА НАГЪЛТАНА АНТИЛОПА!КОКТОВ ,ти с ТВОЯТА ВЕЛИКА РРРРРРРРРРРРРЕФОРМА СЪСИПА СРЕДНАТА КЛАСА! ТИ МЕРЗАВЕЦО ЗАПОЧНА ДА РАЗДАВАШ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ НА БЛИЗКИ ФИРМИ И НАЛОЖИ ХВАТКИТЕ ЗА ТЪРГОВЕТЕ .ТИ РАЗДАДЕ ВСИЧКО НА ДРУГАРИТЕ ,НО И ДО ДНЕС НЕ РАЗБРАХ СРЕЩУ КАКВО-ПАРИ ,ДОСИЕ ИЛИ И ДВЕТЕ!НАРОДА ТРЪГНА ДА ПРАВИ ФИРМИ И ДА СИ МИСЛИ ,ЧЕ ИМА ШАНС ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА-получи фондации РМДта ,открадна и спестяванията с банкови далавери
221
13
 
8
 
! Отговори
! преди 12 години
Боцко май е осъзнал кво го чака след макс 2 години.. и е включил на турбо крадене...Пак изтеглихме късата клечка!
220
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичките тия комунистически лапачи са едни ***- като се започне със СерГей и се стигне до тоя дето вчера Гоцю награди с орден.Едни хиени и мързеланковци дето не са захващали никаква работа през живота си и са научени само да лапат и да лапат!
219
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки ден осъзнавам, че дори и с проклетата тройка имахме късмет! Сега тези гьотверени крадат ли крадат събраното от предните правителства! Представям си какво щеше да бъде ако Боко беше получил държава като Гърция, където БВП беше дължим на 140%:) Значи ненапразно лично Дянков, като представител на Световната банка тогава награди Орешарски за най-добър финансов министър:)) Лошото е, че тези крадат тройно повече от предишните!
218
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"S&P потвърди рейтинга на България като стабилен !"Дерзай Борисов:))) Стандард енд Пуърс" даде най-високата оценка на "Лемън брадърс", само един месец преди тази банка да фалира! Напред към фалита ГЕРБ! С вас сме към дъното!
217
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всеки ден осъзнавам повече -- имаме късмет -че в кризата не се случихме при Станишев и глутницата му-защото в мирно време ни оглозгаха -а какво остава в такъв момент.
216
12
 
12
 
! Отговори
да преди 12 години
Прав е Костов видяха сметката на дребния и среден бизнес и продължават да го довършват.Така наречената криза дойде с Герб и ще си отиде с Герб но дано стане по скоро.
215
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S&P потвърди рейтинга на България като стабилен ! Аве Борисов! Аве Цезар! Ние, честните и почтени български граждани те поздравяваме!А Плюнковците срещу Борисов и ГЕРБ да се гръмнат в задните си *** части!Кухоглавите *** комуноиди от жалката бесепарската *** орда на *** Кутев освен, че са недоклецани педерунгелелчета, са и долни предатели, само плюят като дръгливи камили по Борисов и ГЕРБ, а реално с изгонването на крадливата БСП от властта, ББ спаси България от кризата и от хиперинфлацията, която със сигурност щеше да бъде още по-страшна и от Жан Виденовото управление на БСП!
214
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че бяха тези ***, че поне в ЕС влезнахме! Сега, според Боцко, една сграда трябваше да се измаже, за Шенген, но и затова не стават пустите герберите!:) Те само стават да въртят стаж! На 60 години са с по 120 години трудов стаж:)))))
213
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
257Гласовете ти говорят, а:) Няма лошо! Слушай ги:)
212
12
 
11
 
! Отговори
факт преди 12 години
Човек като ги гледа и слуша тия *** си казва, че въпреки кусурите правителството на ГЕРБ в момента е най-доброто решения за България.
211
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев на снимката показва нагледно какъв размер обича най-много да му влиза! Пролетарии от всички страни съвъкуплявайте се със Станишко и педелската му орда начело с *** Кутев.