Критики към кабинета в "Ганковото кафене"

Опозицията скочи на ГЕРБ още в първия работен ден на парламента
Обновена: 11 яну 2012 15:02 | 11 яну 2012 11:41,
282
Критики към кабинета в "Ганковото кафене"
Снимка: Impact Press Group

Управляващите попаднаха под прицел още в първия ден от новата сесия на Народното събрание.

След близо триседмична ваканция депутатите отново се върнаха на работните си места. В изказванията си парламентарните групи определиха приоритетите си за новия политически сезон.

Нито един представител на правителството обаче не присъстваше в залата на парламента. Това подразни опозицията.

"Доста странно е началото на тази сесия. Тя започва без министър-председател и представители на властта, които да заявят какви са техните приоритети за развитието на България", коментира лидерът на левицата Сергей Станишев.

"Очевидно нямате добре подготвени законопроекти", допълни той. Аргументът на левите подкрепиха и от "Атака".

"Парламентът се е превърнал в провинциален, махленски фактор. Заприличал е на Ганковото кафене, в което хората се събират да се посмеят малко и да си отидат вкъщи", коментира Волен Сидеров.

И от ДПС изразиха позицията, че първо правителството и управляващите е трябвало да посочат приоритетите си, а не да изпадат в изчаквателна позиция и първо да слушат опозицията, а после да говорят.

Социалистите заявиха, че през тази сесия те ще демонстрират още по-ясна опозиционност и алтернативност, на това което предлага ГЕРБ.

Най-категорични в желанието си да бутат правителството бяха от ДПС. "Ще подкрепим следващ управленски формат, независимо дали ще имаме отношение към него. Готови ли са и останалите политически сили да поемат този тежък ангажимент?", попита от трибуната на парламента заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

"Няма смисъл от полемика с политически субект, който иска да бъде чуван, но без да слуша", коментира Местан. "Ресурсите на 41-то Народно събрание са изчерпани", допълни още той.

Според него този парламент трябва да се ангажира със спешни изменения в Изборния кодекс, за да се гарантира честния вот на следващите избори.

"Колкото по-скоро са следващите парламентарни избори, толкова по-добре за България", заключи Местан.

Председателят на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев обясни, че още от малък бил възпитаван като види възрастен човек в градския транспорт, да стане и да му отстъпва място. На говорилите преди него представители на другите парламентарни групи Велчев обясни:

"Вие сте с по-голям политически опит и е нормално да изслушаме първо вашата позиция".

Велчев обясни, че правителството на премиера Борисов е разгърнало потенциала си и е превърнало България в положителен пример за управление в Европа, за което водещи кредитни институции повишили кредитния рейтинг на България.

Управляващите не оставиха без коментар призива за предсрочни избори на ДПС.

"Гласовете от страна на опозицията, които насаждат тезата за извънредни парламентарни избори, целят единствено и само да създадат усещане сред обществото за нестабилност. Пред нас от ГЕРБ не стои темата за предсрочни избори", коментира Велчев.

Визирайки премиера Борисов, Станишев пък за пореден път припомни, че цялата власт в държавата остава в ръцете на един човек. И отново насочи вниманието на депутатите към отсъстващите представители на кабинета.

"Бих разбрал отсъствието им, ако има въжен въпрос, който да решават. Като например да ловят снежинките още във въздуха, както им беше заръчал преди време премиерът", коментира лидерът на БСП.

И допълни, че хаосът и парализирането на движението през последната седмица е показал за пореден път, че "тази власт много говори, но малко неща върши".

Най-много критики управляващите отнесоха за състоянието на икономиката в момента. Съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов обясни, че основен приоритет за десницата ще бъде отстраняването на причините, заради които българската икономика и предприемачество изпадат в по-тежко положение.

Костов посочи статистика на Агенцията по вписванията, според която тази година едва 566 хил. компании са се пререгистрирали, а 563 хил. не са подновили фирмената си регистрация.

"Изчезнаха фирми, които създаваха работа на предприемачеството от времето на демокрацията. Повече от половината от тях са с нулева заетост, това показва в какво положение се намира икономиката. Тече пролетаризация. Мястото на инициативните хора е да бъдат на пазара и да са доставчици на услуги", коментира лидерът на ДСБ.

И призова ГЕРБ да  промени политиката си, която е в защита на монополите. "Тези фирми, които са били изпратени в историята, са направили това заради нелоялната конкуренция", смята Костов.

Сините обясниха, че ще предложат изменения в Закона за защита на конкуренцията, които ще задържат държавните комисии да пазят интересите на фирмите, а не на монополите.

"Така ще се опитаме да възстановим основният двигател на икономиката – конкуренцията", каза още Комнадира.

Аргументите на сините допълниха от "Атака". "Според данни на БСК стотици малки фирми фалират. Вместо да се развива икономическият просперитет, се дава приоритет на чужди, монополни предприемачески фирми", коментира Волен Сидеров.

Както Сидеров, така и десните отбелязаха, че темата с купуването на независимите депутати и подмяна на вота на избирателите също ще бъде акцент за тях през новия политически сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: парламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европа Станишката избра, а на Боко..........му завря! Герберите са със слуз на устата, защото Боко тази година и Мис България не можа да стане, а се кандидатира:)))
209
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа герберчета ,що така Бат Ви Бойко посрещна нова година с двама е,,,,,,.А какво ще кажете за преродената пастирка Плевнелиев.
208
7
 
19
 
! Отговори
До 252 преди 12 години
Георги Димитров не е българин, а български прадател на българщината. Този коцкар и пияница /прочетете му биографията и ще видите каква долна *** е бил, когато се е живял в Германия/, когато го назначиха руснаците за мин. председател на България, както и Станишко по-късно, та този мерзавец е отговорен за насилието, упражнявано над всички българи от Пиринския край, които се пишеха българи, а не македонци, защото беше радетел на създаването на Македония като отделна държава та Станишев като негов последовател в антибългарските си продажнически действия наистина може да бъде сравняван с родоотстъпника Димитров!
207
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, махнаха 251 щото се уплашиха ! Що бе, това го е казал британския примиер, не нашия бе! ДОКУМЕНТИРАНО! Да го почете народа,да знае,стига с това затъмниение, то стана по страшно от "комунизъмът" по татово време, тогава поне вицове се разпрвяха!
206
6
 
2
 
! Отговори
vanko преди 12 години
za balgarina samo glad i machkane inache opraviq nqma tatarsko pleme prosto
205
5
 
5
 
! Отговори
МИШО преди 12 години
браво на 251! Най после нещо свежо ,не само Сергей ***,Бойко травестит,Цецка лезбийка!Ьман бе, дайте нещо с факти бе,комунаги ,Бойкови висаджий и мутри, т.е. едни и същи сте бе!
204
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният Говнояд на България - Слави Трифонов от БТВ-то, окрилен от финансовите стимули на Гоце Койота /тайния собственик на БТВ/ и бон апетита на форумните кухоглави Кутевци-лайноядци, всяка делнична вечер от ефира на Гоцевата ТВ ни поднася личното си меню, а то винаги е едно и също: притоплени стари, многократно дъвкани от него и идиотската му трупа от ***, редки *** на Гоце и приятелския му кръг от червени милионери-олигарси, които още не могат да се примирят с факта, че Борисов трайно ги изрита от властта и сега не могат да крадат на воля както преди! Но тия нещастни *** ако си мислят, че с тая жалка трупа от лайногълтачи ще успеят да навредят на правителството на ББ много се лъжат ще продължават да си дъвчат смърдоляците още дълго време докато празните им кратуни най-после уврят и разберат, че вредят единствено на себе си!
203
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След Георги Димитров -който е избран начало на коминтерна - друг такъв успех е избирането на СерГейчо за председател на ПЕС!!!!!
202
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
249Отчаянието е лош съветник!:)
201
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалки червени потомствени *** и куролизачи, престанете всеки ден да лапате шланга на Бойко, щото от това лапане му става все по-голям и все повече ви влиза в *** ***! Ако и това още не сте го разбрали, значи наистина сте *** ***, което е кофти комбинация и застрашава бъдещето на скапаната ви *** партия!
200
3
 
2
 
! Отговори
)) преди 12 години
247 -алигафрен? -алигафрен....
199
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
243Я! Поредният *** гербер дето мечтае да убива! Ми то за друго не ставата, освен за престъпления! Гледай обаче някой теб да не убие преди това!
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че беше това правителство, че да науча, че имало зимни гуми за камионите:) Бойко дори щял да арестува камиони без зимни гуми!:)
197
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 години манипулации и грабеж на държавата. Това е БСП!!! Въведоха "демокрацията" по сценарий, приватизираха всичко ценно, създадоха изкуствени олигарси, замазаха очите на хората с Желювото президентство и се наместиха във власта завинаги. България за съжаление трябваше да мине по румънския / но сповече расстреляни функционери/ път за да сме излезли вече от комунистически гнет.
196
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
240Защо трябва да мисля, когато полета на мисълта на гербера стига до гениталиите му и това се отразява в творбите му:) По-добре да взема неговото постче и да вкарам истинските лица на местата им:)))))
195
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам Станишев да си декларира доходите и да обясни каква е неговата професия. От какво печели човек без трудов стаж? Започнал трудовата си кариера като партиен лидер? Това е пълен абсурд. БСП просто има нужда от лидер, който да е българин, а не с неизвестен произход и да има поне професия.
194
6
 
5
 
! Отговори
до 238 преди 12 години
не плагиатствай, измисли нещо ти.а, забравих - комунистите не можете да мислите, само преписвате.
193
2
 
2
 
! Отговори
до 235 преди 12 години
Къде слагаш себе си в тази йерархия ?Отреди си заслужено място. Не бъди скромен.
192
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йерархия на педерастите в БГ! Запазена марка!!! Който го преправи да яде триперливия член на Боце с все топките!!! 1. Обикновени (прикрити) *** Юксел Кадриев и т.н.2. Началник на обикновените (прикрити) *** Иван Костов3. Необикновени *** Азис, Лазар ГрУев и т.н.4. Началник на необикновените *** Лъчо Мозъка или българския вариант на Ал Капоне-мегапрестъпник, сега с ново амплоа-организатор на палежите на коли в София!!!5. Главен *** другаря Цветанов6. *** на педерастите Ники Дудудка от ТВ77. Върховен *** или Педералисимус Боцко!!!!!!
191
1
 
4
 
! Отговори
до 235 преди 12 години
Когато и фактите говорят,.....ТАКА Е ..!