Стачкуващите миньори не получиха отговор за бонусите

Преговори по същество не бяха водени
Обновена: 16 яну 2012 19:13 | 16 яну 2012 19:12,
57
Стачкуващите миньори не получиха отговор за бонусите
Снимка: БТА

Започналата вчера вечерта ефективна стачка на работещите в „Мини Марица-изток“ ЕАД продължава и утре. Днес преговори по исканията на синдикатите за изплащане на допълнителни възнаграждения не са водени. Това казаха за Investor.bg представители на синдикатите и на ръководството на дружеството.

„Синдикатите имат желание за постигане на споразумение, но днес нямаше преговори по същество с ръководството, а единствено по въпроса за извършване на някои неотложни ремонтни дейности“, коментира за Investor.bg председателят на синдикалната организация на КНСБ в мините Валентин Пенев. Той заяви, че стачката ще продължи до постигане на приемливи за работещите в дружеството договорености.

По данни на синдикатите, през изминалата нощ, са стачкували 95% от заетите по това време, а днес стачкуващите са 92% от работещите на смяна, т.е., в ефективните стачни действия са се включили 2370 работещи в дружеството.

„Стачкуващите изразяват огромно недоволство от организацията, щатните разписания и заплащането на техния труд. Те искат модерно оборудване и техника, достатъчно резервни части и необходимия брой хора за различните дейности, за да може да се работи съобразно технологичните изисквания за безопасност“, се казва в изявление на стачкуващите.

Днес представители на ръководството на „Мини Марица-изток“ коментираха единствено, че стачкуващите са всъщност 79% от заетите, т.е. по-малко от обявените от синдикатите.

„Най-доброто решение в момента е двете страни незабавно да продължат преговорите. При взаимни компромиси ще се стигне до удовлетворително решение и за двете страни, без дружеството да търпи финансови загуби“. Това коментира за Investor.bg бившият зам.-министър на енергетиката Илко Йоцев.

Той допълни, че миньорските синдикати са запознати в детайли със спецификата на миньорския труд и необходимостта от инвестиции в мините.

Още икономически новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Мини Марица-Изток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
До40 преди 12 години
Мноо си печен. Провери в някой калкулатор за работна заплата за 2012- при основна 1300 чиста сума за получаване 1,110.79лв.При 15 г. тр.стаж. Останалото дето го смяташ удръжка- е вноски по кредит не е удръжка
50
0
 
1
 
! Отговори
A40 преди 12 години
XIXIXI GOLIAM MAITAP,ABE CHERVENO GNIDO VZEMI SI DARJAVATA AMA DA NE MISLISH CHE NIE DORI TEZI DETO NE SME GERBADJI NO GI PODKREPIAME SHTE TI E DADEM,NE VI LI STIGNA CHE TOLKOZ GODINI SI PALNIXTE GYSHITE SEGA IZVEDNAJ SE ZAGRIJIXTE ZA NAS,MARSH V KENEFA TAM VI E MIASTOTO I NIKOGA NE SE POKAZVAITE VECHE PISNA NI OT TAKIVA KATO TEB BOKLYCI
49
5
 
5
 
! Отговори
nexusss преди 12 години
ДА ОТРЕЖЕМ ГЛАВАТА НА КРАДЛИВИТЕ *** ОТ ГЕРБ!!! МИНЬОРИТЕ ЗАПОЧНАХА И ГИ ПОДКРЕПЯМ НА 1000000%...НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО! СТАЧКААААААА И БЕСИЛКА ЗА ГЕРБ!!!
48
3
 
11
 
! Отговори
М. преди 12 години
Момчета, не се отказвайте.Плашат целия народ- ще вдигнат цената на тока- ми досега не го ли правехте?Аз лично Ви подкрепям и се надявам да постигнете успех.Целия български народ има нужда от прилични доходи- 1500 - 2500лв при тези цени е съвсем нормална заплата.
47
3
 
6
 
! Отговори
М. преди 12 години
Все повече се замислям- къде е истината.Заплата от 1500лв при тези цени е нищо.Дава ти възможност само да преживяваш.А Вие, дето искате да заместите минъорите, по-добре искайте нормално заплащане в нашата "европейска" страна. Защото се шумеше, че депутата е със заплата 2000лв, ама истината е, че е към 20 000лв.Искайте полагащото ни се.Само доходите на обикновения Българин останаха на ниво - почти просешко.Официално кой е доволен- 5% забогатели неимоверно и 10% които ги обкръжават, но не са богат
46
1
 
8
 
! Отговори
обикновен човек преди 12 години
Всеки ден се вдигат цените на всичко!!! Храна,горива,лекарства,вода,данаци,такси,граждански отговорности,дрехи и т.н!!!!!!!!!Защо ми е магистрала като нямам пари за бензин и дизел?Спестяваш месеци за гражданска,после за винетка,преглед,за нови гуми,за консумативи е един слънчев ден отиваш на бензиностанцията и гледаш 2,64 нафта :( В хр.магазин се чудиш какво да си вземеш за ядене,и както и да смяташ парите не ти стигат за храна:( Чудиш се с какво да се отопляваш зимата:(
45
1
 
2
 
! Отговори
sharpie преди 12 години
Да ни е честито поредното одиране на българският данъкоплатец.--ами ще го дерат като си мълчи.
44
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Само така, ГРОБ, никакви аванти за някакви си въглищари, даже им намалете заплатите наполовина или направо ги направете крепостни роби... важно е да има пари за вашия електорат - ***, нали ГРОБ ?!?!?
43
0
 
15
 
! Отговори
ngl преди 12 години
трябва да вземем пример от миньорите и да бъдем единни,защото днес мечката играе при тях,а утре може да е при всички нас
42
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като не им отърва да си търсят друга работа,никой на сила не ги кара да работят точно това
41
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
Българска пазарна икономика. Ех капитализъм, капитализъм какъв хубав социализъм си бил.
40
1
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Ей завистлив народ е това Българина !!! Вместо да плюете по работещите , научете какво е солидарност ! ГЕРБЕрите добре използват похвата : Разделяй и владей ! Първо заплатите , които казват са БРУТНИ , тоест преди данъци . Второ - тука са искат премиални , ВЪЗ ОСНОВА НА ПОДПИСАНО СПОРАЗУМЕНИЕ ОТ ЮЛИ . Вие плюещи мекотели , като почнете работа някъде и се договорите бонус ЗА ПОСТИГНАТ РЕЗУЛТАТ , как ще реагирате като Ви кажат - ГЛЕДАЙ СИ РАБОТАТА ,РОБЕ , ТРЯБВАТ МИ ПАРИ ЗА ДЖИПОВЕ И ЯХТИ !!!
39
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Когато стане въпрос за нормално заплащане, отговора не само на сегашните е, ниска производителност, а сега платете де. Всички плюят против социализма за да измъкнат облаги но пък умрат да управляват народа по комунистически закони. Изродчилък е това.
38
2
 
20
 
! Отговори
nexusss преди 12 години
Ейййй мръсни продажни душици. Абе като нямате представа от технология откъде накъде давате мнения. ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ И ДА ИМ СЕ ИЗПЪЛНЯТ ИСКАНИЯТА! Тези които защитават ***: толкова е заинтересован от стачката, че днес е отишъл в Берлин т.е. БОЛИ ГО П.АТКАТА ЗА НАС!! А ако има увеличение на тока, то ще отиде в ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН. Тези пиявици печелят на гърба на хората НЕ миньорите. САМО ТАКА...СТАЧКА И БЕСИЛКА СЛЕД ТОВА ЗА КРАДЛИВИТЕ *** ОТ ГЕРБ!!!
37
1
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 12 години
недейте мърка нали гласувахте за герб аз не сим гласувал за герб ето ви герб да ви трие яко за вас ви е малко осте няма да има предсро4ни избори мори ги мутро те пак ще гласуват за теб животното отива кои го бие 4овекит при кого отива хе хе хе успех навас зор нема доброзорно ще гласувате за боко да не виждам пове4е ста4ка *** ба4кай
36
0
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН! преди 12 години
ей смешнико ти и напонятие си нямаш какво е да работиш там! + това ако видиш на фишовете им какви данъци имат какви големи суми им одържат веднага ще си промениш мнението! От 1300лв да речем той ще вземе чисти 700-800 сещаш ли се не говори глупости!Правителството ви настройва ейтакива неграмотни като теб срещу тези хора ( а не само срещу тях) и затова сме на този хал! Тока няма да поскъпне ти луд ли си! Това целят управляващите да манипулират здраво такива като теб, които само знаят да обиждат!
35
22
 
1
 
! Отговори
Gugalov преди 12 години
Абе какво искат още ве?Заплати по 2-3 000лв и ревът за бонуси.Хората по малките фирми изнемогват с 200лв тия ми ревът!Айде копача и лопатата и В КАНАЛА....В КАНАЛАААА мишкоо.
34
1
 
19
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Много си кух . Ако тока поскъпне със сигурност няма да са виновни миньорите, дето си търсят правата. И със сигурност то си един лентяй , дето не знае какво и къртовски труд. когато поскъпнаха горива , бензинджийте ли бяха виновни бе ? Или правителеството си въртеше игрите. Не виждаш ли , че който и да протестира , правителството настройва народа срещу него. Ама нали си кух гербер , ти и *** не си щото нямаш акъл за цял *** ти си *** и всички дето мислят като теб
33
0
 
14
 
! Отговори
Петров преди 12 години
До 30 и 34 Ало анонимните 30 и 34 хем не ви стиска име да напишете, хем си нямате за какво става дума въобще и пак давате мнение....има една дума, която се казва СОЛИДАРНОСТ когато повечето българи я научат, държавата може и да тръгне напред....т.е. когато някой работещ (миньор, учител, земеделец и т.н.) тръгне да си отстоява правата, то другите да го подкрепят, а не да плюят по него.А специално за такива като вас двамата не съм сигурен дали освен да плюете можете да вършите друга работа.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам,ама като гледам калилото на снимката,халал да са им парите..и аз вземам 1500 лева,но не при такива условия