Опозицията към управляващите: Пишете на коляно за мораториума!

"Бяхте слепи, събра ви Борисов и прогледнахте ли?", питат от левицата
Обновена: 18 яну 2012 14:07 | 18 яну 2012 14:07,
56
Опозицията към управляващите: Пишете на коляно за мораториума!
Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини управляващите от ГЕРБ, че пишат под натиск и редактират в залата текстовете за забраната на проучването и добива на шистов газ на територията на страната.

Според лидера на „Атака” управляващите са променили позицията си след реакцията на гражданското общество и политическите партии от опозицията.

"В понеделник бяхте слепи, във вторник ви събра Борисов и прогледнахте ли?”, попита червеният депутат Петър Димитров.

„Вие по политически начин взехте на галоп това решение. Сега гасите, какво гасите? Този пожар го запалихте вие!”, продължи с репликата си бившият министър на икономиката в правителството на тройната коалиция.

От левицата и десницата бяха категорични, че в бързането да вземат решението управляващите не са взели предвид решението на утвърдени специалисти геолози. „Вие бяхте поканили експерти, на същите клакьори, които се бяха проснали пред вас, бяха проснати и пред нас. Защо не поканихте експерти от Минно-геоложкия универститет и не потърсихте мнението на БАН?”, попита Петър Димитров.

Същия въпрос зададе и Иван Костов от „Синята коалиция”. „Пълната и тотална забрана и ескалацията в позицията на ГЕРБ е неразбираема, особено от хора, които твърдят че не са специалисти по темата. Откъде тогава добихте тази увереност, не мога да разбера”, коментира от трибуната на парламента Иван Костов.

Според Костов с тази забрана управляващите рискуват да зачеркнaт това, което е вършено през последните 50 години в България в сферата на проучването на газа. Според лидера на ДСБ въпросът със забраната на добива на шистов газ напълно отписва темата за диверсификацията на доставките на газ за България и за пълната зависимост на газови доставки от Русия.

Още по темата
Според него трябва да ни е ясно дали имаме индустриална възможност да добиваме шистов газ сами."Ние купуваме 1000 куб.м. за 420 долара. В страните, които произвеждат собствен газ, цената е 99 долара. В този смисъл въпросът, който разглеждаме, е за конкурентоспособността на българската икономика и за сигурността”, смята той.

„Споделяме вашата теза, само че не на всяка цена, за сметка на екологията”, репликира го Диан Червенкондев от ГЕРБ. И цитира експертно становище на БАН, от което народните представители на управляващата партия са се ръководили при вземането на решението си. Дебатите по проекторешението продължават. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: шистов газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
А ти си...какъв, че да ни запознаеш в детайли с вредите от добива на шистов газ???
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският народ е много ***.
7
2
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Това може би го казва човек, добивал та добивал газ от шисти, с 30г. опит в тази сфера? Или може би сте виден световно известен учен в тази област. Може би имате докторат на тази тема? Или сте биолог?Физик? Химик? Не.... сетих се вие сигурно сте екстрасенс и това ви го "говорят"?
6
16
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ФРАКИНГА Е САМО ЕДИН ОПТ МЕТОДИТЕ .. КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ТОЧНО ПЪК ТОВА ..КОЙ .. ?НО ПОЛУГРАМОТНА *** СЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРА В ЕКО ЕКСПЕРТНА МИСЪЛ.. ХАХА .. ШИСТОВ ГАЗ Е ПРИРОДЕН ГАЗ.. ПРОУЧВА СЕ И КОНВЕНЦИОНАЛНО.. ТЕЗ НАЩЕ ЕКОЛОЗИ.. ЗАДМИНАХА И СВЕТОВНИТЕ АУУУУУУУУ.. КАКВА ЕКСПЕРТНОСТ..В КАКВА ЕКО СИСТЕМА ЖИВЕЕМ . У БОЛШЕВИСТАН :)
5
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като сме *** народ, нека мизерстваме!Нищо лошо не може да стане вследствие на добив на шистоф газ!
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя коунист Костов е за затвора още от времето кога БСП ни го натириха да не ги избием *** мафия браво Бойко мачкай червените ***
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора нямат интерес Шеврон да стъпи в България.Замислете се кои са тези много хора.БКП. Наистина са много, за съжаление.
2
3
 
25
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Ако на ШЕВРОН е забранено да проучват и добиват по метода "хидравличен фракинг", ще им бъде ли разрешено ако прекръстят метода на "пневматичен фъкинг"?
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маските падат,троянските магарета си показват вече магариите пред целия свят.