Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов

МВР шефът и Антон Кутев със взаимни обвинения във връзки с мафията
Обновена: 20 яну 2012 17:38 | 20 яну 2012 14:05,
240
Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не се е срещнал с издирвания от Интерпол и от руските служби Константин Циганов, сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш".

Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос на Антон Кутев от БСП.

Цветанов заяви, че Циганов е придобил българско гражданство през 2001 г. на основание български произход.

Била му е издадена обаче заповед за налагане на принудителни административни мерки, експулсиране и отнемане на правото на пребиваване в България.

Циганов е настанен в специален дом за временно настаняване за чужденци и на 17 март 2011 г. е експулсиран от България.

Кутев обаче не остана доволен от отговора и поиска да знае дали е имало в крайна сметка футболен мач през 2008 г., има ли връзки между премиера, тогава столичен кмет Бойко Борисов, и Циганов.

Червеният депутат припомни, че снимка от такъв мач се е появила в една медия.

"След като той веднъж е бил експулсиран от България и след като има каквито и да е данни за контакти на министър-председателя с този човек, предполагам, че МВР си е направило труда да установи какви са контактите и дали ги има", отвърна Кутев и продължи: 

"Не мога да си представя да се появи снимка на Барак Обама как играе голф с някакъв международен дилър или на Ангела Меркел на танцова забава с масов убиец и това да не доведе до някакви действия на техните органи".

"Няма срещи, които да са провеждани на министър-председателя с въпросното лице. Относно снимки със съдържание от футболни срещи, трябва да призная, че МВР не осъществява контрол на всички играчи на терена или на всички зрители на даденото спортно мероприятие", отвърна му МВР шефът.

И не пропусна да нападне БСП, като припомни, че основното лице по групата на "Килърите" Петър Стоянов-Пешо Сумиста беше съветник в групата на Коалиция за България.

"За връзките на организираната престъпност с политически партии аз смятам, че вие имате добър опит, добра практика. Нека ви припомня връзките ви със СИК", нападна Кутев Цветанов.

"Аз никога не съм нито създавал, нито управлявал ИПОН и никога не съм бил съдружник с Пашата", не му остана длъжен червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
по външният им вид ще ги познаете...
136
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
v kraina smetka vsi4ko skrito ot biografiqta na Borisov trqbva da izleze naqve,ama ako tova stane GERB ve4e 6te e komprometirana otvsqkade,to vsi4ki sa svarzani s mafiqta i predi6nite i sega6nite,ama biv6 mafiot da e ministar-predsedatel izvinete tova go ima samo v latinoamerikanskite darjavi
135
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще пита тоя клоун, кой къде ходи и какво прави, да не е клюкарка. Няма ли кой да му ореже крилата *** червена ***.
134
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да възстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба
133
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам Бойко да сложи ръка на сърцето и да отговори срещал ли се е или не! И да Ви кажа, че каквото и да каже ще му повярвам, защото е "силно" вярващ в бога човек!
132
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, комуонанистите отново опряха до методите на ДС :))))) Смешници!Но! Това означава, че много добре осъзнават, че нямат никакви шансове! :))))
131
4
 
10
 
! Отговори
Вайс преди 12 години
Аз съм си облепил целия апартамент с плакати на моя идол, заместника на Христос на земята - Бойко Борисов.
130
4
 
14
 
! Отговори
Истината на половина преди 12 години
Кутев не е питал само за това дали Борисов се е срещал с Циганов. Не зная защо в статията не е отразен и втория въпрос, с който Кутев пита Цветанов: Кога той (Цветанов) и Борисов ще си върнат партийните членски книжки? Антон Кутев е допълнил, че няма вероятност БКП да се върне власт и бива двамата да върнат членските си книжки. Според стенограмата на НС, Цачева се е противопоставила на Кутев, като предупредила, че той може да бъде наказан с отстраняване от едно заседание на НС.
129
14
 
4
 
! Отговори
Вайс преди 12 години
Ей, подли столетници,бе! Вековна ***, която пъпли по земите ни, но безспорно показа най-животинското си лице след 10.11.1989 год. ***, които убиха държавата, народа ни, проклета *** от бандити, ***, мафиози, предатели. Въобще една здраво сплоатена *** от "социалисти".Но, свърши вашата - животинки мръсни. Останахте само плъховете на Позитано, като очакваме съвсем скоро да се самоизядете, а българският народ да си отдъхне веднъж за винаги.
128
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Деня, в който тази долнопробна мутра боко тиквата се махне от властта ще е национален празник, а в датата, когато неговите мутри го разстрелят в цяла България ще има банкет, ядене и пиене на корем по случай смъртта на злодея!
127
19
 
8
 
! Отговори
един преди 12 години
Явно Бойко настъпа някой американски интереси - Шеврон, Монсанто с ГМО-та и други и започват атака срещу него.
126
4
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
и цц отрече че фъфли...
125
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов да подава оставка. Социалистите искат да властват, а той само им пречи.
124
5
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
а бе ***, бойко тиквата нали е от бкп бе психично болен гербер...........
123
10
 
4
 
! Отговори
Ha ha haaaaa преди 12 години
GERB vibgo e nachukal zdravo cherveno sini komunistcheta. Shte vi e vatre oshte mnogo godini do kato ne izcheznete napalno.
122
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори да е вярно, че Борисов се е срещал с един руски мафиот, това е нищо в сравнение с делата извършени от БКП - партията ня която наследник е БСП.
121
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боко цъко, кво става бе печелите ли милиарди от наркотрафика и контрабандата. Тиква в курорта ти Пампорово има ли туристи, Цветелинка прай пачката, а лисицо, наркотиците по колко ги даваш грама? Цвък шестаче направи ли ги поне 20 апартаментчета, наема колко им е на месец от хазяй ли са или от агенция?
120
9
 
2
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
"не му ли идва на ума, че никой не може да избяга от биографията си."Еее! Първанов явно може! Хайде стига двойни стандарти!!! Щом Президента може, значи и всички други в тази държава трябва да могат!
119
5
 
24
 
! Отговори
Дакарахме я до там.. преди 12 години
Вижте до къде я докарахме. Бившия шофьор от ДС и бивш деловодител от Народната милиция - Цветко Цветанов да защитава бившия пазач на Бай Миле. Сакачача на овчарски скок не му ли идва на ума, че никой не може да избяга от биографията си. Най малко това може да се лучи при Бойчо-Пържолата.Той няма как да отрече, че е бил член на БКП,пожарникар, мутра, пазач, свинар, картофаджия,фалшив генерал,гл.секретар,кмет и премиер.Друг е въпроса,че много е искал да работи в ДС.Явно не е ставал за това.
118
9
 
21
 
! Отговори
Вержи преди 12 години
Борисов си е чист мафиот само лъже хората а играе много мръсни игри участва и в корупцията и в средите на наркотиците а се пише за Божа кравичка.***