Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан

"Вие сте страхливец", ревна опозицията към МВР шефа
Обновена: 25 яну 2012 21:34 | 25 яну 2012 14:25,
355
Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан
Снимка: БТА

Провокиран от политическите коментари на опозицията по темата с полицейското насилие, вътрешният министър Цветан Цветанов дойде в парламента.

Поотделно МВР шефът се обърна към трите политически партии, които няколко дни остро критикуват действията на полицията и неефективните наказания, които бяха наложени на провинилите се полицаи по случая "Мировяне".

Пръв на мушката на Цветанов попаднаха представителите на „Коалиция за България”. Вътрешният министър попита защо левицата не се е разграничила от Петър Стоянов – Пешо Сумиста, който е имал карта от парламента като съветник към комисията по въпросите на младежта и спорта.

И направи набързо връзка с обвиненията по делото „Килърите”. „Сумиста, който е поръчвал хората както вие поръчвате кюфтета в стола. Защо „Коалиция за България” предприеха тези атаки към мен?”, попита Цветанов.

Той даде и друг пример с ареста на левия общинар във Варна Борислав Гуцанов. Той обясни, че службите са действали по обмен на сигнал с европейски служби за начина, по който се източва общината във Варна.

Вторият, който попадна по прицела на вътрешния министър, се оказа заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Заместникът на Доган по-рано от трибуната на парламента обяви, че случаят в Мировяне може да бъде квалифициран освен като полицейски натиск и като политическо покровителство заради липса на адекватни наказания към униформените.

„Вие минахте всякакви граници, за да кажете че това е политически полицейски натиск. Това ме провокира да дойда да говоря тук”, скочи Цветанов.

Той попита дали Местан лично не го е търсил през лятото заради случай с лице на име Иса Бесоолу от Стара Загора, където бил избирателният район на депутата от ДПС. Иса Бесоолу има условна присъда за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

„Дали сте оказвали някакъв натиск върху правоохранителната и правораздавателната система? И дали търсите съдействие на по-горни инстанции това нещо да бъде решено? Защото той е ваш близък и той е част от вашата кампания, която всъщност вие е подпомагал“, попита разпалено Цветанов Лютви Местан.

МВР шефът допълни, че действията, които е започнало МВР по този случай, са още по времето на предишния министър на вътрешните работи Михаил Миков, сега депутат от левицата.

„Не мога да спра това разследване”, заяви Цветанов.

След като направи заключението, че в момента е неудобен на представителите на опозицията, вицепремиерът постави под прицел и съпредседателя на ”Синята коалиция” Иван Костов.

„Г-н Костов, наблюдавайте внимателно развитието на „Октопод“-а. Там ще бъде ясно всичко, което се е случило в държава и политическото ходатайство“, посъветва Цветанов.

МВР шефът разкри, че преди години един от основните свидетели по делото „Октопод” лично е сезирал Костов с жалба за това, което е причинено на него и семейството му.

Още в началото на изказването му депутатите на левицата и десницата напуснаха залата.

Останаха само двамата бивши премиери на БСП и СДС Сергей Станишев и Иван Костов, които изслушаха в залата Цветанов.

„Министър не трябва да бяга и да се крие, когато има критики към него. Вие сте политически популисти, които не сте носили никаква политическа отговорност, за това което се е случило”, завърши изказването си пред депутатите Цветанов.

Последваха отговорите на споменатите от него представители на опозицията. Пръв взе думата Лютви Местан.

”Току-що използвахте най-високата трибуна, за да окажете натиск върху съдебната система. Г-н Иса Бесолу не е помагал просто за кампанията на ДПС, той беше 4-ти в листата на ДПС в Стара Загора на последните избори. Обърнах се към вас с молба да снемете политическата поръчка, ако е имало такава, защото абсолютно в нарушение на закона той е бил подслушван по време на цялата кампания. И за това доказателствата са факт!”, коментира Местан.

За случая е бил информиран и Главният прокурор Борис Велчев дали няма политическа поръчка за оклеветяване на противник по време на политическа кампания.

„Вие определяте официална кореспонденция като натиск от страна на народен представител. Това, което направихте току-що, е откровен натиск върху съдебната система”, допълни Местан.

Още по темата

„Оказва се, че не Цветанов е направил натиск, а вие сте бил човекът, който е търсил връзка с определени представители по този случай”, отвърна му шефът на МВР.

След което се извини, че трябва да си тръгне от парламента за неформалния съвет на министрите на вътрешните работи.

Така Цветанов нямаше възможност лично да чуе репликите на другите двама споменати от него в изказването му – Станишев и Костов.

Лидерът на левицата обясни, че е Цветанов за пореден път е излъгал за Пешо Сумиста.

„Неговия пропуск е издаден по предложение на председателя на спортната комисия, която се ръководи от депутат на „Атака”, каза Станишев.

Лидерът на социалистите на свой ред попита защо Любомир Илиев – Къдравия, който беше арестуван заради подготовката на три убийства, е стоял в групата на ГЕРБ с издаден от управляващите пропуск.

„Имаме фрапантни случаи на полицейско насилие и министър Цветанов нито веднъж не се разкая за тези случаи”, коментира още Станишев.

Най-остро на изказването на Цветанов реагира Иван Костов.

„Гнусна манипулация е да бъда сочен с пръст по делото „Октопод”, след като такова дело не съществува. Това са думи на министър, който излиза от релси, който не може да свърже фактите и да мисли логично. Това е един страхливец, само страхливец прави това”, ядоса се Командира.

По-късно в кулоарите на парламента депутатите на левицата обявиха, че на преден план стои оставката на вътрешния министър, тъй като неговото оставане на поста носило само тежести и неудобства за управлението на ГЕРБ.

„С поведението си показа, че не може да носи отговорност и се крие зад агресията”, заяви Ангел Найденов.

Червените поискаха съвместно заседание на вътрешна комисия и тази за правата на човека, на което да бъдат изслушани Цветанов и Бойко Борисов по случаите  с убитата Мирослава в и за полицейското насилие в Мировяне.

Левите допълниха, че на преден план излиза въпросът за вот на недоверие към правителството заради дейността на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
едно време и Богомил Бонев се управяше с мутрите, всички мислехме че това е човека,а той на една яхта с Чорни и другите ***,малко и като Милен Велчев с Доктора,малко и като Румен Петков с братя Галеви,абе наша си работа, ние си знаем защо сме най бедните в Европа,но нали в едно изследване сме на второ место по ИНТЕЛЕКТ,след еврейте разбира се ,че кой друг,така де даваме го много фукара ама на изследвания само.
304
3
 
1
 
! Отговори
Филчев преди 12 години
Като е почнал, като е казал "А" ами да каже и "Б"Ключови думи:Свекър, свекърва, имоти, комисионни, спонсориращи фирми, консултантски договори....и като резултат - милиони трупнати само за две годинки в политиката!!!!!!Как става това, или как един милиционер, внезапно превръща се в милионер?!!!
303
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ЦВЕТАНОВ крайно време е някой да покаже на тези наглеци че така повече не може да продължава.Не им се давай звяра хапе най-много когато идва КРАЯТ МУ.НЕ ИМ СЕ ПЛАШИ!!!!!!!!
302
4
 
4
 
! Отговори
IVAN преди 12 години
EVALA CVETANOV SVALIAME TI SHAPKA TEZI DOKAZANI KRADCI I BOKLYCI TRIABVA DA SI POLYCHAT ZASLYJENOTO SVIKNALI SA CIAL JIVOT NA LEKO I MEKO,DAVAI SAMO TAKA KAKTO ZNAESH POVECHETO BULGARI SME ZAD TEB VREME E NIAKOI DA IZCHISTI TAZI GNYSNA SMRAD A SEGA CHERVENITE DRASKACHI DA SLAGAT MINYSCHETA :))))
301
3
 
3
 
! Отговори
IVAN преди 12 години
EVALA CVETANOV SVALIAME TI SHAPKA TEZI DOKAZANI KRADCI I BOKLYCI TRIABVA DA SI POLYCHAT ZASLYJENOTO SVIKNALI SA CIAL JIVOT NA LEKO I MEKO,DAVAI SAMO TAKA KAKTO ZNAESH POVECHETO BULGARI SME ZAD TEB VREME E NIAKOI DA IZCHISTI TAZI GNYSNA SMRAD A SEGA CHERVENITE DRASKACHI DA SLAGAT MINYSCHETA :))))
300
3
 
3
 
! Отговори
Цветанчо преди 12 години
Цвъчко .....Цвъъъъка ли Цвъка ;)))
299
2
 
3
 
! Отговори
пак преди 12 години
са раздали компове в лудницата.дано падне 8 метра сняг та да се поразредим.с леки изключения по надолу положението е трагично
298
4
 
3
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ЕДНО БЯСНО КУЧЕ НЕ ЗНАЕ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА НАЛИТА И ДА СЕ ДАВИ С ДРУГИТЕ, ДОКАТО НЕ ГО ГРЪМНАТ !!! ОТ ДРУГА СТРАНА, МРЪСНИКЪТ-ТАРИКАТ НИКОГА НЕ ЗНАЕ НАЗАД, А С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ПРАВИ КРЪГОМ И ПАК НАПРЕД !!!
297
6
 
3
 
! Отговори
АЙ преди 12 години
Гербери не разбирате ли ,че Цветанов е вреден на Партията? Всичко може да направи ,но в рамките на закона.По-добре го върнете в НС,зашото политическата му воля ще бие по-всяка куха глава на опозицияна. Думите на Борисов "яко ги нахоках и на Цветанов".Това не ли е политическа оценка.И колко от обликновени и средни гербери имат шест плюс мъни ,колкото Цветановили свекър и тъща,пощенски кутия да прави пари,,нт. корупция и крадене на пари от съюзниците му от Европа.
296
3
 
6
 
! Отговори
Ахмед Джолан преди 12 години
Дали друга държава има такъв политически *** като нашия?
295
4
 
11
 
! Отговори
murmashka преди 12 години
Абе хора,Цветанов е нужен като въдуха на Бойко ! Без репресиите на Цветановото МВР Бойко не би могъл да Лемпените който викат ,,Браво бат* Бойко" вече съществено понамаляха и само репресии могат да затворят устата на хората
294
9
 
11
 
! Отговори
Гладен преди 12 години
Днес мафията отново поиска оставката на Цветан Цветанов. Защо ли?
293
11
 
7
 
! Отговори
Уто преди 12 години
ЦЕЛИЯ ПРЕСТЪПЕН СВЯТ В БЪЛГАРИЯ ПОД ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ГОЦЕ И ТРАКТОРА СЕ ОПИТВА ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ ДА СВАЛИ ГЕРБ.А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ БОЙКО И ЦЕЦО РАБОТЯТ ЗДРАВО И СА СЛОЖИЛИ СКОБИТЕ НА ТРАКТОРА.И ТОЯ ПУНДЬО СЕРГЕЯ И ТОЙ НАРЕДЕН ..БАРАБАР ПЕТКО С ...ЖЕНИТЕ А ПЪК ЖЕНА МУ-С МЪЖЕТЕ....ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ НА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ НАЧЕЛО С ГОЦЕ И ТРАКТОРА.
292
13
 
9
 
! Отговори
Мама Бошка преди 12 години
А така Цеци,наври ги на кучето в ауспуха
291
12
 
17
 
! Отговори
Шамара преди 12 години
А тия кви ка бе *** те крадат повече от другите заедно. Що правят само пътища и магистрали - защото там най много се краде! те да оправят старите пътища но там няма такива парички за крадене. ГЕРБ избори повече няма да спечели !!!!!!!!!!!!!!!!
290
12
 
16
 
! Отговори
Полицай преди 12 години
Работя в системата и Цвъкито ми е министър но ме е срам че ме ръководи такъв човек- той за подчинените си не мисли а кво остана за народа. Цеци попитай състава на МВР/редовия/ дали те искат за министър.
289
9
 
10
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Предлагам на правителството тезй партий БСП-СДС-ДСП -ДСБ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН И ТИКНАТИ В ЗАТВОРА МОМЕНТАЛНО.....ТЕ СЪСИПАНА БЪЛГАРИЯ ТОВА СА КРАДЦИТЕ НА НАШАТА МИЛА РОДИНА а!!!!
288
11
 
10
 
! Отговори
БЕСЕН преди 12 години
Съжалявам че гласувах за тия *** от Герб!!!!! То бива наглост и безсрамие надминаха и комунисти и депесари . Бойко избори вече няма да спечелиш колкото и да се напъваш като гладен който ще клака по голяма нужда.
287
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА -СИНЯ МАФИЯ.....ИСКА ОСТАВКИ....ХА,ХА,ХА,ААА.....НЕКА СИ ИСКАТ ХОРАТА ,БЕ.......ЕДНО Е ДА ИСКАШ-ДРУГО ДА МОЖЕШ...ТРЕТО---ДА ГО НАПРАВИШ !От "искане".....до "правене"----разликата е гооооо...лема...!
286
13
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха преди 12 години
Браво Цецо !!! Направил си ги спермоядите на *** И КОПРИВА :) Само така - Бий, за да те уважават. Няма да им мълчиш я и да им слушаш лъжите, *** и нещастниците *** :)))