Скоро ще има Закон за службите, зарече се Плевнелиев

"Няма да взимам отношение по всяка случка, ще следя процесите"
Обновена: 25 яну 2012 15:47 | 25 яну 2012 11:51,
58
Скоро ще има Закон за службите, зарече се Плевнелиев
Снимка: БТА

До края на 2012 година ще имаме готови закони, които да регламентират дейността и приоритетите на службите за сигурност, заяви президентът Росен Плевнелиев след първата си официална среща с премиера Бойко Борисов.

По думите на държавния глава Съветът за сигурност към Министерския съвет започва ускорена работа, за да може да изготви основите на реформата в най-кратък срок.

"Ще има и кадрови промени в Националната разузнавателна служба. Ще назначим нов шеф и заместник директор", допълни Плевнелиев.

Той отказа да коментира подробно случката с полицейското насилие над семейство Начкови от село Мировяне, след като 20 барети нахлуха в дома им при акция срещу разпространение и продажба на акцизни стоки. Вчера от СДС призоваха Плевнелиев да вземе отношение по въпроса.

Още по темата

"Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка. Държавният глава отговоря за процеси и модели. Ще следя конкретни казуси в тяхното развитие", заяви Плевнелиев.

Според него изпълнителната власт вече е взела мерки и има наказани. Той изрази надежда, че МВР ще извлече поука от случката.

"Ще изчакам да видя промените в начина на работа на МВР. Ако видя подобрение, ще го кажа. Ако забележа, че МВР не се учи от грешките си – отново ще го кажа", допълни президентът.

Премиерът Бойко Борисов пък бе категоричен, че при следващ подобен случай ще има освободени висши кадри на МВР.

"А по време на СДС и Богомил Бонев какви акции имаше, СДС коментираха ли?", попита Борисов.

Президентът коментира и спекулациите около съпругата си: "Тя е модерна жена, отдадена майка на три деца и напълно ме подкрепя. Тя си има своя кариера и смята, че обществото трябва да се занимава с политиците и обществениците, а не с тоалетите на първата дама", заяви Росен Плевнелиев по повод на въпросите около отсъствието на съпругата му от всички официални събития.

"Никъде в протокола не се споменава първата дама", отсече държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
orlin преди 12 години
bezsmisleno e da tarsite saprugata,sapruga na 1 prezident vinagi do nego, neya kato edna lepenka......pozitzia prezident e 1 broi, zaplatata e 1 broi..... pri dalgi patuvania po jelanie moje da vseme pridrujitel ot semeistvoto si prezidenta.....maika si, basta si, jena si, detzata si,brat si, sestra si......i bez drugo v hotelite sa na edna tzena pochti vinagi dvoina ili edinichna staya......hem i prezidenta ne e debel.....ne teji mnogo v samoleta.....ami , ako teji poveche s 40 kilograma?!?!?!
43
0
 
5
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Снимали се тиква и варена тиква!
42
5
 
3
 
! Отговори
До почти всички преди 12 години
Нещастници, президентът още не е влязъл в кабинета си, а вие бързате да го плюете. Смачкана ***, не уважавате институциите си и не ставате за нищо друго, освен за роби.
41
2
 
4
 
! Отговори
svedust преди 12 години
Така е. Протоколът задължава. Проблемът е друг - съпругата на г-н Президента на понася ГЕРБ и Тиквата (това е видимо от нейнитеments в Twitter). Та тук парадоксът е пълен - хем си имаме президент от ГЕРБ, хем жена му е анти-ГЕРБ.Апропо, познавам съпругата му - много свестна и интелигентна жена е.
40
3
 
11
 
! Отговори
Роско преди 12 години
Ше си трая, ше папкам и ше слушкам господаря Тиквондер :)
39
5
 
14
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Аз пък ще кажа за "модерната жена".Това не говори добре за Президенството. Не може предишния Президент да има съпруга до него (за 10 г. все нещо е научил от протокола), а сегашният - не. Къде са съгласували протокола? Утре ще отиде на официално посещение в чужбина , с кого? Например, Обама ще има съпруга (тя винаги е до него), а Плевнелиев ще вземе набързо секретарката си или някоя от журналистите, та да запълни мястото. И какво означава "модерна жена". Ако и той е "модерен мъж", излагацията е пълна. Плевнелиев като се перчи, че е немски "възпитаник", поне да се поучи от Германия, че там стриктно се спазват правилата (а има и неписани закони). Жалко, че от първия ден Плевнелиев започна с гаф.
38
0
 
14
 
! Отговори
Гастроном преди 12 години
КОГАТО ТИКВА ПРЕКАЛИ С ФАСУЛ... ЧЕСТИТ ВИ ПРЕЗИДЕНТ...
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има ама друг път. Най-независимия президент който сме имали. Бойко като му свирни и тоя се подмокря
36
2
 
19
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Като го гледам Плевнята, нямаме нужда от първа дама, че ще станат цели 2.
35
2
 
10
 
! Отговори
Д-ра до Фен преди 12 години
Абе разяденият ти от Герболеза мозък съвсем дава на късо а?Какво означава "Побеза" "всичси" "ат" "Укпех!! " направо се чудя как си успял еднозначно да напишеш правилно! Единственото еднозначно нещо е че за първи път имаме президент който е кукла на конци!а това какъв закон за службите ще има скоро не ме ..бе ама хич!
34
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
nazna4ete AMERIKANCI na spec sluzbite zashtoto raboti BOIKO za tjah a neeeeeee za BUL NAROD
33
1
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
sram , tova izpitax kato gi gledax tezi dvamata , ne sam prevarzenik na goce no stoe6e 100pati po seriozno i dostolepno.....vizdam kak piramidata boiko borisov vseki moment 6te se sruti ....i bravo na tazi zurnalistka koiato napravi zabelezka na boko 4e sega iskali da 4uiat prezidenta....kav prezident kvi pet leva tva e neseriozno
32
5
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Ало, герберастчета, като не искате агенти, що търпите Никито Младенов? Той какъв е бе? Или забравихте чий племенник е?
31
2
 
8
 
! Отговори
До карамелчо преди 12 години
Ти май много си му навит на президента.Я по-кротко.Преди теб има други.
30
0
 
3
 
! Отговори
veselin преди 12 години
sysipahte zavodi predprijatija naroda i sega i sluzbite-------------
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След днешната среща президент-премиер Бойко отново унизи президента,грубо прекъсвайки го,от страх да не изтърси нещо нелепо.И с право.Защото дори обясненията на Росен за отсъствието на жена му бяха нелепи."Модерна ...бля бля глупости.Невъзпитана и неуважителна са точните думи.А той е слаб съпруг без авторитет,какъвто и държавник се очертава да бъде.Жалко.
28
4
 
18
 
! Отговори
интервю преди 12 години
Интервю с Плевнелиев:- Другарю Плевнелиев, защо са ви така големи ушите?- За да слушкам по-добре другаря Борисов!- Защо са ви така добре измити очите?- За да чета от очите на другаря Борисов всяко негово желание и да го изпълнявам!- Защо ви е толкова празна главата?- За да я пълня с ценни мисли на другаря Борисов!- Защо ви е толкова голяма устата?- За да повтарям неуморно всяка една лъжа на другаря Борисов!- Какви са тези конци, които висят от вас?- Тези конци са, за да ги дърпа другаря Борисов....
27
2
 
8
 
! Отговори
ситния плевел преди 12 години
На снимката са издокарали ситния плевел дори по-висок и от шефа му - пожарникаря!
26
4
 
10
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Ква първа дама, бре, човекът си е хомосексуалист, как се хили лигаво и маниерничи като дамичка ;) Той е първата дама, май :)
25
21
 
9
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Побеза за ГЕРБ е еднозначно с Победа за всичси в България!!!Този екип от Премиер и Президент имат воля и са единствените ,които могат да изтеглят страната ат Батака!!!Укпех!!