Фидосова яростно брани Цветанов

Вътрешният министър не трябвало да подава оставка
Обновена: 26 яну 2012 18:59 | 26 яну 2012 16:50,
172
Фидосова яростно брани Цветанов
Снимка: Impact Press Group

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стои зад министъра на вътрешните работи Цветан  Цветанов и той не трябва да бъде отстранен.

Това заяви заместник-председателят на групата на управляващите Искра Фидосова, след като ГЕРБ внесе проект на решение за създаване на временна анкетна комисия за случаите в Перник и Мировяне, както и за Иса Бесоолу, опвестен вчера от МВР шефа в НС.

Комисията трябва да проучи данните за полицейско насилие, както и опитите за оказване на политически натиск върху правоохранителни органи.

Още сутринта премиерът Борисов обяви, че е "за" създаването на такава комисия, която да разследва спорните казуси.

Причината управляващите да предложат такава комисия не е натиск от страна на опозицията, заяви Искра Фидосова.

Още по темата

"Смятаме, че опозицията се опитва да внуши на българското общество, че има постоянно насилие в МВР, което не е така", добави тя.

Според нея докладът на комисията ще покаже и какви грешки са допуснати, ако има такива, и те ще могат да се анализират, за да се вземат необходимите мерки да не се допускат отново.

"Няма да се скрие нищо, целта е да има публичност и прозрачност. Не трябва да продължават спекулациите и да се търсят политически дивиденти от определени партии в българския парламент. Това не е в интерес нито на българските граждани, нито на сигурността в страната", отсече Фидосова.

ГЕРБ предлага срокът на работа на комисията да бъде 14 дни и тя бъде съставена на квотен принцип, като председателят й да бъде от парламентарната група на управляващите.

Очаква се проекторешението да бъде гласувано още следващата седмица в пленарната зала.

Междувременно депутати от опозицията внесоха предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да установи действията на правоохранителните органи по разкриване и разследване на убийството на Мирослава Николова от Перник.

Под искането са се подписали 57 народни представители от Коалиция за България, ДПС, "Синята коалиция" и един независим депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е как няма да си го бранят самоотвержено, че той им е "свещена крава", как ще изкарат следващите избори без уменията му в комбинация с възможностите на поста, на който са го поставили
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЗЕМИ ОТСЛАБНИ МАЛКО!
130
0
 
18
 
! Отговори
187 преди 12 години
фидосова, да знаеш, че за всяка *** рано или късно коледа идва ;)
129
0
 
6
 
! Отговори
kri(STALINKA) преди 12 години
ИДИЛИЯ;ПОЛИТИЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА,ГОЛЕМИТЕ УМОВЕ ДОКАРАЛИ БЪЛГАРИНА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.ТЪЖНА,ЖАЛКА СНИМКА НО БЪЛГАРИТЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднага си помислих, яростно като лъв, но след това видях снимката и веднагически промених думата лъв със слон :). SMILE AND BE HAPPY
127
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Розо преди 12 години
Единственото нещо, което мога да кажа за Искрето е, че тя е жената в България, която най много харесвам. Друг е въпроса, че нямам отговор, защо е така ?
126
2
 
2
 
! Отговори
местен преди 12 години
Иса Емин Бесоолу се хвали из село АЛЕСКАНДРОВО че,докато е директор "Заеков" на"РУК" Стара загора и го покровителства "ЛУТВИ МЕСТАН" може да си прави всичко. Неговите фирмени автомобили реисове и камиони нямат винетки и граждански отговорности, не плаща осигуровки на работниците и си мисли че е недосегаем. Този същия има вила в околностите на село" АЛЕКСАНДРОВО" и се сабират високопоставяни личности от ранга на Лутви Местан и други от старозагорски регион да ходят на лов когато не е ловен сезон.
125
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Рекламното лице на ГЕРБ...защитава мозъкък на полицията родна !
124
0
 
8
 
! Отговори
Рачо преди 12 години
поздрави от "Титан"
123
0
 
17
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Искра Фидосова е свинята майка , Ц.Ц и Б.Б са малките сукалчета .Ей какви мусколи има,а някоя мутра да и се изправи срещу този звяр.И какви гарди има като на LOLA FERARI.Обичам те мила моя свинке грухтяща от щастие,мила моя 300 кг ходеща сланино. Да ти дадеме едно гребло и да чистиш пътищата моя дебелано
122
1
 
19
 
! Отговори
skyokar преди 12 години
Кошмарът на пилотите от гражданската авиация не са лошите климатични условия ,а когато видят Фидосова да се качва в самолета им.
121
3
 
14
 
! Отговори
бая ви Ганя преди 12 години
Господи,колко е дебела и грозна тази жена.Когато говоги ,та слихти като ***.Абе Боико от де ги намира тези негови кадри?Излагация.На това одгоре са некомпетентни и постояно се излагат.
120
1
 
16
 
! Отговори
хохохо преди 12 години
Каква е приликата между малко прасе и нов шеф? - Че не знаеш каква *** ще излезе накрая!
119
2
 
20
 
! Отговори
Грънч преди 12 години
Лъчо Иванов и Фидосова - каква чудесна комисия ще се получи! Направо ще разкатаят фамилията на Цветанов!
118
3
 
28
 
! Отговори
Gery преди 12 години
Фидосова, Лъчо Иванов и Цветан Цветанов - каква перфекта компания от мошеници!
117
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силата е в захапката й! :D
116
0
 
15
 
! Отговори
zoro преди 12 години
supar montanski
115
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма лошо в това, една жена да е грозна, но тази направо - ЗЛОУПОТРЕБЯВА!
114
2
 
36
 
! Отговори
изненадки преди 12 години
ЕТ герб предлага безплатни биячески услуги. Достатъчно е да изпратите един хубав донос до МВР, че някой противник на герб пресича на червено, или, още по-лошо, притежава пет кутии цигари без бандерол, и ние веднага ще изпратим 20 маскирани като полицаи биячи. В услугата са включени: бой до синьо, мъчения с електрошокова палка на малолетни, погром на жилището, груби псувни и фекален жаргон, дежурно извинение на Цуци по кабеларките и други изненадки. По желание, организираме и самоубийства на самоубийци, в приятелското присъствие на охраняващи ги полицаи!
113
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Фидосова го брани, аз съм пас. Да се обади, ако го брани някой под 150 кила.