Фидосова яростно брани Цветанов

Вътрешният министър не трябвало да подава оставка
Обновена: 26 яну 2012 18:59 | 26 яну 2012 16:50,
172
Фидосова яростно брани Цветанов
Снимка: Impact Press Group

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стои зад министъра на вътрешните работи Цветан  Цветанов и той не трябва да бъде отстранен.

Това заяви заместник-председателят на групата на управляващите Искра Фидосова, след като ГЕРБ внесе проект на решение за създаване на временна анкетна комисия за случаите в Перник и Мировяне, както и за Иса Бесоолу, опвестен вчера от МВР шефа в НС.

Комисията трябва да проучи данните за полицейско насилие, както и опитите за оказване на политически натиск върху правоохранителни органи.

Още сутринта премиерът Борисов обяви, че е "за" създаването на такава комисия, която да разследва спорните казуси.

Причината управляващите да предложат такава комисия не е натиск от страна на опозицията, заяви Искра Фидосова.

Още по темата

"Смятаме, че опозицията се опитва да внуши на българското общество, че има постоянно насилие в МВР, което не е така", добави тя.

Според нея докладът на комисията ще покаже и какви грешки са допуснати, ако има такива, и те ще могат да се анализират, за да се вземат необходимите мерки да не се допускат отново.

"Няма да се скрие нищо, целта е да има публичност и прозрачност. Не трябва да продължават спекулациите и да се търсят политически дивиденти от определени партии в българския парламент. Това не е в интерес нито на българските граждани, нито на сигурността в страната", отсече Фидосова.

ГЕРБ предлага срокът на работа на комисията да бъде 14 дни и тя бъде съставена на квотен принцип, като председателят й да бъде от парламентарната група на управляващите.

Очаква се проекторешението да бъде гласувано още следващата седмица в пленарната зала.

Междувременно депутати от опозицията внесоха предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да установи действията на правоохранителните органи по разкриване и разследване на убийството на Мирослава Николова от Перник.

Под искането са се подписали 57 народни представители от Коалиция за България, ДПС, "Синята коалиция" и един независим депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
7
 
! Отговори
8888 преди 12 години
и двамата вън
71
1
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Това е нашето тайно оръжие! Ако се вдигне народа и излезе пред парламента (недай боже) - само ще я търкулнем - и край с протестите!
70
1
 
5
 
! Отговори
AZ преди 12 години
kak moje tova ne6to da e takava svinq
69
0
 
5
 
! Отговори
Мощтна като СССР преди 12 години
ха - ха- ха ------ / е фадромата на горубсо / --да не си помислите ,че имам нещо друго на предвид....
68
0
 
6
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Мисля, че ГЕРБ сбъркаха със съставянето на тази комисия: сами си наиврат таралеж отзад, защото работата на опозицията ще е да се кипри пред камерите и да раздухва гафовете. А такива определено има. По-удачният вариант щеше да бъде сваляне на шефовете на ОДМВР Перник и София, може би същото и за този на ГДБОП и предупреждение за уволнение на гл.секретар. Макар че ми се струва, че в работата на последния се бъркат ЦЦ и ББ, а накрая той отнася тръните.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРУХ....МЛЯС, МЛЯС, МЛЯС...ПРЪЦ !!!
66
1
 
13
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
Само от една нейна рокля ще подменят завесата на операта...
65
2
 
21
 
! Отговори
мен преди 12 години
защитава го като *** майка омазаното си в *** отроче. давай свиноскова защитавай правото на апартаментестия да ни бие е*е и подслушва. грух грух
64
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 12 години
Тази си тежи на мястото :) Сексапилна, но в същото време интелигентна и представителна :)Типичната герберка :)
63
2
 
2
 
! Отговори
ЦЯЛАТА ИСТИНА преди 12 години
ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАИТЕ СЕ ДА ПОГРЕБЕМ ТРИГЛАВИЯ ЗМЕИ НА КАПИТАЛИЗМА ЕВРОПА,АМЕРИКА И НАТО.ДА ВЪЗРОДИМ БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ И БИВША ЮГОСЛАВИЯ.ДА ВЪСТАНОВИМ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР.ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА ВЕЛИКИЯ КИТАЙ И ЖЕЛЯЗНАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ.ДА КАЖЕМ НЕ НА РАЗЛАГАЩТИЯ СЕ ТРУП НА КАПИТАЛИЗМА В ЛИЦЕТО НА ЕВРОПА,АМЕРИКА И НАТО.ГОСПОД НИ ИЗПРАТИ СПАСИТЕЛЯ СОЦИАЛИЗМА КОЙТО ПОБЕДИ КАПИТАЛИЗМА ПЪЛЕН С ЯЗВИ И ПОРОЦИ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ ОТ ЧОВЕК НА ЧОВЕК.ДА НА СССР,КИТАЙ,ЮГОСЛАВИЯ,СЕВЕРНА КОРЕЯ,КУБА.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брани/храни :))) охранява и се угоява все думи за таз лелка-дебелка :))))))
61
1
 
13
 
! Отговори
манго преди 12 години
Истървахме прасетооооо гя ,гя ,гя.....хвани да е....ба ней......а м....а у фурнатаааа...
60
1
 
15
 
! Отговори
Бравос преди 12 години
Много защитници имала Фидосова ? Браво. Така се брани красотата в ГЕРБ.
59
15
 
2
 
! Отговори
да ви припомня преди 12 години
Стига смехории?! Ако двамата тарикати бяха наистина бити, те щяха да си извадят медицински, а то едното нищо. Само едни голи твърдения. Да ви припомня, че при управлението на тройната коалиция имаше наистина бити и убити от бой задържани.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този хипопотам на снимката е много "за" Цецо.
57
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази сутрин Кутев каза, че Бойко Борисов играел футбол с престъпници, ами Първанов с кого ходи на лов бе г-н Кутев?Вчера Костов каза на Цветанов, че бил страхливец, а тази сутрин в БТВ прочетоха малко от стенограма от 2010, че Иван Костов заявява в прав текст, че Цветан Цветанов е първият министър който се бори с организираната престъпност!
56
1
 
24
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
А за Фидосова ще има ли пържолки от на Цветанов заплатата?
55
1
 
15
 
! Отговори
oho преди 12 години
Тая дето брани астрономическите такси на нотариусите бранила Цветанов. Каква е причината?
54
11
 
4
 
! Отговори
до днес нов случай преди 12 години
Ако случаят ти е като на журналистката със електрошоковата палка, пък то нямало такава в полицейското управление ,вземи се скрий ,защото аз ще ти разкажа за нов случай, дето ГЕР им *** майката на БСП+дпс+ДСБ.А и още едно насилие, полицаите спукали гумите на багера,с който *** крадяли кабел и сега ДСБ и БСП ще сформират нова парламентарна група да го разследват..Смешници....
53
1
 
18
 
! Отговори
brigante преди 12 години
БЪЛГАРИ, ДОКОГА ЩЕ ТОЛЕРИРАТЕ ГРОЗНИТЕ, УРОДЛИВИ ИЗЧАДИЯ, *** СА КАТ' *** И СТЕ ПОЗВОЛИЛИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ И ДА ВИ ТЪПЧАТ! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ! НЯМА НИТО ЕДИН КРАСИВ ЧОВЕК ИЗМЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ! ИЗБИРАЙТЕ ХУБАВИТЕ,КРАСИВИТЕ ХОРА,ЗАЩОТО СА С ХУБАВИ ГЕНИ И СА УМНИ! ВИЖТЕ ГОВЕДАТА НА СНИМКАТА,А И ДРУГИ СНИМКИ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ, ЧЕ СА ИЗЧАДИЯ АДОВИ! OPEN YOUR MIND!