Заменихме политическата воля с действия, видя Фидосова

Препоръките на ЕК били по-малко на фона на предишните
Обновена: 8 фев 2012 16:31 | 8 фев 2012 16:31,
71
Заменихме политическата воля с действия, видя Фидосова
Снимка: архив, БТА

Ако успеем да изпълним препоръките на ЕК, които са много малко на фона на предишните, това е крачка към Шенген.

Така Искра Фидосова коментира от името на ГЕРБ междинния доклад на ЕК, който днес беше представен в Брюксел.

В него се констатира, че санкциите срещу корупцията на високо ниво в България, измамите с еврофондове и организираната престъпност не са достатъчни.

Според Фидосова в доклада не се съдържа термина "трайна политическа воля за реформи“, защото това било споменато в предишните два доклада.

„Да, за първи път няма термина "политическа воля", но има нови : "започнаха действия", "предприети са поредица от действия", разчете тя.

Още по темата

Имаме много висока оценка за създаването на специализиран съд и прокуратура, смята Фидосова.

Според нея е дадена и положителна оценка за създадената независима комисия, която установява и разкрива конфликт на интереси.

Тя обаче призна, че промените в Закона за съдебната власт не са достатъчни.

„Нашата воля и амбиция в рамките на следващите три месеца да предприемем и да внесем промени, върху които работим – за ясни, конкретни и прозрачни правила по отношение на избирането на членове на ВСС. Тази препоръка и тази критика я приемам”, каза Искра Фидосова.

Според нея с промените в НПК се е спряло циркулирането и връщането на дела от ВКС до инстанциите и това било оценено от ЕК.

По думите й висока оценка са получили и действията на МВР за създаване на специализирани звена в помощ на борба с организираната престъпност. 

"От нас се очаква да приемем и други закони по тези теми, за да бъде страната ни добре оценена в предстоящия летен доклад на ЕК", заяви Искра Фидосова.

До средата на лятото трябвало да направим така, че от отправените препоръки да останат една или две, или нито една.

На въпрос дали управляващите няма да се замислят над искането на ДПС за оставка на вицепремиера Цветан Цветанов заради днешния доклад на ЕК, Фидосова посочи, че не трябва да се иска ничия оставка днес в деня на национален траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
.. постоянно се питам а тази дама с кой номер *** е, от къде ги купува ..?а с кой размер сутиен е ..?а колко кила е ..?а какъв секс тя прави, пози ...а какво и как яде, къде яде ..на какъв миндер спи ...ходи ли на море ...а бански от къде си купува ...колко литра вода харчи ако се къпе ...... абе, всичко, ама всичко искам да знам за тази кака!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Заменихме политическата воля с действия, видя Фидосова"Освен това видя и кило пържоли, половинка кИфтета, 200 гр. кИбапчИта и много други.Това което не видя юридическия стожер на ГРЪБ бе как Цуци се изниза без да даде обяснение за кризата в Югоизточна България.
53
0
 
6
 
! Отговори
русалка фидоска преди 12 години
РИБО,РИБО ТЛЪСТА РИБО, ТИ НИ ЛАЖЕШ РИБО, НИЙ ЩЕ ТЕ ПРЪЖНЕМ РИБО.
52
0
 
2
 
! Отговори
карата преди 12 години
Давай Бойко,давай каубой,още няколко села а по късно и градове.Избий ги всички -пенсиолери,не гласували за герб,деца майки и всичките си анонимни трубадури от форума оти ани само знают,*** -чо да лижут и за *** не стают.Оти они газолизници и на френски мунети чии.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безхаберието на Герб дава реални резултати. Лошото е, че има жертви на това!
50
0
 
20
 
! Отговори
върха на мисълта преди 12 години
Браво, другарко Фидосова! Твоите изказвания са направо върха на човешката, пардон, на прасешката мисъл!
49
0
 
18
 
! Отговори
Шопар преди 12 години
Заменихме политическата воля сас свинска искаше да ни каже Фиодосова просто си обърка речта
48
0
 
13
 
! Отговори
Шопар преди 12 години
Е като я погледнеш тази *** разбираш каква *** е парламента и на снимката си личи как грухти. Затова другите напускат залата често тая като испусне газове кой би издържал да е покрай нея . От " Мис свят Свинска" излачва вселенска злоба
47
0
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР, АКО ИСКАШ ПОЛОЖИТЕЛЕН ДОКЛАД ДЕЙСТВАЙ!- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ за яз. Иваново, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършителИ ДОКЛАДА ПРЕЗ ЮНИ ЩЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН!!!
46
1
 
34
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 12 години
От тая жена 200 кг свинска бяла мас може да се задели за помощи на гладуващото население!С друго не виждам какво ще е полезна!Само бели прави свинята!
45
0
 
26
 
! Отговори
4444 преди 12 години
каква наглост има в тази жена.хората й казват че нищо не се върши тя ми говори че имало раздвижване.ако това раздвижване е с нейните килограми,майка плаче.
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** стига с тоя шенген бре.Нали трябваше само да измажем едно КПП.Що не го назначиха тоя мазач до сега та да си свърши работата?И така почти 3 години няма кой да маже /*** има кой да лъже/,
43
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай Бойко, Мръсните комунисти, Станишев е виновен, Снега е виновен, Цецо е Светец, с Фидосова държи целия Държавен резерв търбуха си
42
1
 
33
 
! Отговори
Да мълчиш преди 12 години
Торбата с *** да мълчи, че мирише!
41
0
 
15
 
! Отговори
Ж преди 12 години
Тая към тия с наведените глави:-Ако не гласувате за мен довечера идвам при вас !!!
40
1
 
24
 
! Отговори
Нахалство преди 12 години
Нахалство - твоето име е ***! Какво ли ми е наред , че и оная работа да ми е отпред? - попитала Искрата, пардон свинята.
39
21
 
5
 
! Отговори
to преди 12 години
Имам желание да опъна Фидосова, като струна на китара или пружина на кантар.ДА - потвърдиНЕ - отхвърли
38
0
 
13
 
! Отговори
Гъци гъци преди 12 години
Какво ли ми е наред , че и оная работа да ми е отпред? - попитала Искра пардон свинята.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mlukni ma! tova deto te vali ne e dujd!
36
0
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Викторе, кой се опитва да спъне герб като вече цялата власт е в тях? КОЙ? Цветанов, Караджова, Борисов, Лъчко мозъка - те спъват герб всеки ден с наглостта, некадърността и простотията си! Че са некадърни, неадекватни и ужасяващо прости е видно за всички! Ясно е, че ги хвалиш за пари и едва ли ще получа по-смислен отговор от "Ти си комунист! само герб! МАчкай Бойко"! Пиша ти, за да не си мислиш, че всички са заслепени от пропагандата и простотията на герб!