При бедствия всичко е законно, твърди ГЕРБ

Изказванията на Костов за субсидията били неморални
10 фев 2012 13:07,
71
При бедствия всичко е законно, твърди ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Пред бедствието и трагедията на хората всяка една помощ е законна, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в парламента.

Той коментира направеното по-рано изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, че парите от субсидията на ГЕРБ не могат да се дадат за дарение на хората от пострадалите села.

ГЕРБ планира да отпусне 1 млн. лв. от субсидията, която получава по Закона за политическите партии, за бедстващите семейства в Хасково и Свиленград.

Лидерът на ДСБ пък смята, че това е противозаконно. По думите му тези пари са на българския данъкоплатец и управляващите „с чужда пита помен правят“.

„Много интересно е това мнение на г-н Костов, защото, ако се пипнат от пари, които не него му се полагат, вече е незаконно”, коментира пред журналисти Велчев.

Още по темата

„Когато хората са в бедствие, да каже някой, че помощта е незаконна, е неморално. Аз мисля, че е това е пълна формалност. Ще намерим начин да помогнем на хората по законен начин. Законът няма да го нарушаваме”, поясни председателят на група на ГЕРБ.

Той обясни, че парите все още не са насочени към пострадалите от трагедията.

„Гласувахме на Изпълнителна комисия на ГЕРБ да се помогне, самата форма как да се преведат оставихме на юристи да кажат. Аз съм дълбоко убеден, че когато искаш да помогнеш, няма форма, която да ти забрани или да е незаконна. Защото ти искаш да помогнеш, а не обратното”, оправда намеренията на управляващите Красимир Велчев.

По думите му единственото нещо, което е коментирано с премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов в Изпълнителната комисия е, когато се отпусне дарението, да има гаранция, че волята на дарителя ще бъде спазена.

„И всеки един лев, който се вземе от тези пари, да отиде там, където трябва, за да помогне“, мотивира се Велчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ГЕРБКрасимир Велчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
36
 
! Отговори
дарител преди 12 години
Дори и в такива тежки ситуации, законът трябва да се спазва.Не може ГЕРБ да си правят реклама,че дават дарение (парите са от нас-данъкоплатците).В ГЕРБ всички са богати и да бяха събрали лични пари.Забалежете-уж дават дарение, но не от собствения си джоп.А това е истнинската помощ-от сърце.Цецка дори не инициира кампания сред депутатите да съберат пари.Лесно е да раздаваш чужди пари и да "скърбиш" пред камерите.
25
2
 
10
 
! Отговори
До зарезан преди 12 години
Ти май си нарезан , от кога Костов е социалист
24
12
 
9
 
! Отговори
реалистка преди 12 години
Ей хора заслужаваме да дойде нещо и да ни помете -ама все. Гад сме си голяма и само това ни остана. Завист. злоба и злословие. Ако дадеш - зле. ако не още по зле. БРАВО на БОЙКО БОРИСОВ - лош материал сме. Абе стига с партии и заяждане. Важното е да си помогнем в беда а не само да злословим. Няма по гадна нация от Българската - ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВСИЧКИ !!!!!Природата ни подсеща хораааа. ВРАЗУМЕТЕ СЕ.......
23
12
 
5
 
! Отговори
зарезан преди 12 години
При природни бедствия обикновенно други нации и народи веднага се обединяват за да излезат по-лесно от създалото се положение,без оглед на средства и начини.Но....о, тук в България това нещо да се случи е невъзможно, заради все още съществуването на другарите социалисти,те веднага вижадат в хората който оказват помощ класов враг и се започва епична класова борба.
22
8
 
4
 
! Отговори
ррррррррррр преди 12 години
ами да дари костов на някого?никога!!! той е свикнал все да взема по е лесно.пак ако е за помощ за пострадалите давайте помагайте.но не пречете на другите които искат да помогнат.не ви го пожелавам ако се давите наблизо да е КОСТОВ, трябва да си платите за да ви помогне.
21
9
 
3
 
! Отговори
A1 преди 12 години
Здравей,19!*** ръчкат такива като теб-нали знаеш,комунистическата ДС има специален отдел за вербовани *** като тебе.Не плащат много,но поне те ръгат до откат.
20
2
 
24
 
! Отговори
дарителски SMS преди 12 години
Дарение е кашонът с гумени ботуши, който едни момчета занесоха в една редакция и изтичаха бързо, без да си кажат имената, дарение са левчетата, които "лошия мат`рял" отделя от залъка си, топлите дрехи и плющеното зайче, които са занесени в пункт за събиране на помощи, дарение е това, което фирмите отделят от производството си ...А държавните милиони, хвърляни с лека ръка се наричат PR==
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същата статия на едно друго място:БСП и ДСБ срещу дарението на ГЕРБ за с. Бисер""Това няма да реши проблема. За съжаление, правиха пиар и от това", коментира Станишев."Аз тук нищо за БСП не прочетох?
18
4
 
2
 
! Отговори
специално за А1 преди 12 години
Да те ръчнат у ануса *** да те ръчнат!
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, днес бг пак се доказа като комунистически онлайн орган. Всъщност портив това да се дарят пари на хората от тия села е не само Костов ами и БСП и Станишев в частност. Ама нали ще се подкопае имиджа на столетницата?
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MN PRAVILNO 4E NAI GOLQMOTO BEDSTVIE SA GERB .SMAZAHA NI TEZI HORA NARODA GLKADUVA ,*** PIRUVAT NA NASH GRAB GERBADJIITE STAVAT MILIONERI .MALKIQ BIZNES UMIRA VSEKI DEN I PRODALJAVA DQNSKOV SI PRAVI KAKVOTO ISKA S PARITE NA HORATA E TOVA SA GERB ,BOLNICITE PALNI S *** KOITO NE SA ZDRAVNO OSIGORENI ,4AKASHTITE ZA POMOSHTI SA 99% *** SEDQSHTI NA NASH GRAB
15
4
 
23
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
ЗАДАВАМ ВЪПРОС; ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЯМА АРЕСТУВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТРАГЕДИЯТА В СЕЛО БИСЕР ГОСПОДА УПАВЛЯВАЩИ МУТРИ!
14
4
 
20
 
! Отговори
s.s преди 12 години
за Исус не всичко беше позволено, но за тях всичко. България е градината на Сатаната.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пред бедствието и трагедията на хората всяка една помощ е законна."тоя чувал ли е за пране на пари ?
12
10
 
31
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
НАЙ ГОЛЯМОТО БЕДСТВИЕ В БЪЛГАРИЯ СТЕ ВИЕ ДРУГАРИ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ГЕРБ!
11
10
 
31
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Велчев - поредният милиционер *** от с. Банкя.
10
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАДОХТЕ 600 МИЛИОНА ЗА ХЕЛЕКОПТЕРИ ,А ЗА БЕДСТВАЩИТЕ ПО 325ЛВ КЪДЕТО НА ПРЕДИЗБОРН НИ ИЗЛЪГАЙТЕ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЯЗОВИРИТЕ А НИЩО ПАК НЕ СЕ НАПРАВИ
9
19
 
16
 
! Отговори
A1 преди 12 години
Даже и само с 4 % Костов продължава да е ТРЪН В *** НА КОМУНИСТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ!ДАВАЙ БАТЕ ВАНЬО,РЪЧКАЙ ГИ,АКО НЕ СТЕ ВИЕ ОТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ МУТРИТЕ ОТДАВНА ЩЯХА ДА ЛИКВИДИРАТ НАРОДА!
8
18
 
22
 
! Отговори
Ники преди 12 години
г-н Костов срам ме от вас как може за бедстващи хора да говорите за законност а да лапате супсидия получена от нас можете , не ви е срам. *** мръсен
7
5
 
26
 
! Отговори
дарителски SMS преди 12 години
Ми направете дарение, бе! бръкнете си в личните сметки, откажете се от някоя заплата и дайте!Какви са тия лозунги?!Дават един милион, ама ще опапат останалите 9 за месец, събрани от пострадалите, от близките им - от всички, под формата на данъци и такси! Откажете се от субсидия, поне за месец!И освен това, като даравя човек - гледа да е тихомълком, анонимно, да не притесни тези, които ще получат... Така е по човешки, по християнски