Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"

Нормално е при добре свършена работа да има добавки, каза Румен Порожанов
Обновена: 11 фев 2012 09:25 | 11 фев 2012 09:23,
169
Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси във фонд "Земеделие"
Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов Снимка: ДФ "Земеделие"

1 173 203 лева е раздал фонд “Земеделие” под формата на бонуси и допълнително материално стимулиране през 2011 г., съобщи пред в. “Труд” шефът на ведомството Румен Порожанов.

До края на март м.г. той бе началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков. 

“За мен е нормално, когато има добре свършена работа, да има бонуси под формата на материално стимулиране”, аргументира се Порожанов. 
 
Част от платените бонуси възлизали на 4,9% от фонд “работна заплата” за ведомството, който за 2011 г. е бил 23 727 404 лв.
 
Като стимули от това перо са изплатени 940 121 лв. на общо 1345 служители. В целия фонд “Земеделие” работят 1700 души.
 
Отделно са раздадени и пари под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) - 233 082 лв. 
 
Порожанов уточнява, че според  вътрешния правилник на тримесечна база, там където има постигнати добри резултати, до 10% от служителите в един отдел получават до една заплата, а други 10% - до половин заплата.
 
Друг критерий била извънредната работа в събота и неделя, която обикновено се случва, когато фермерите кандидатстват за евросубсидиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: фондбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В целия фонд Земеделие работят 1700 души.Представете си по министерства и агенцийки още що народ има.1700 души обслужват 300 договора най-много.Такава администрация ако има някъде по света, режа си главата и я ритам цял ден.Сигурно в мегаполиси като Лондон, Ню Йорк и Токио няма толкова администрация.ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪН!
44
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не познавам хора, които да разчитат само на твърдата си заплата. Винаги бонуса към заплата се явява фактора, който стимулира служителя да "надскочи" себе си. Остави служителя само на заплатката му и чакай точно нулева работа, защото той и без да се напъва много пак си я получава. Това, че са взели по 500-600 лв на калпак за една година нищо не е спрямо ефекта, който може да бъде постигнат.
43
1
 
25
 
! Отговори
На ски ли преди 12 години
Ето ги хората които пълнят зимните курорти, другите да го
42
0
 
21
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Че то хората в това министерство колкото и тези по полето и нивите....
41
5
 
20
 
! Отговори
не обичащ тикви преди 12 години
ДОЛУ ГЕРБ ЗАВИНАГИ !
40
0
 
9
 
! Отговори
stonikov преди 12 години
kade e onq filosof dqnkov da se izkaje sega. minyorite - zli ku4eta,a za tehnite hora......
39
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 12 години
А ще кажат ли каква точно работа са свършили толкова добре. След като да държавни служители и получават заплатите си от бъджета, т.е. от нас, ще трява да кажат първо какво са свършили, а после колко са взели. То на приказки всеки може - "за добре свършена работа". Къде са факите за това!!!
38
0
 
18
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Не се наядоха алчните чиновници докато на всички работещи заплатите се намаляват. Армията от чиновническта *** ще ни докара по-голяма и от гръцката криза.
37
0
 
20
 
! Отговори
гневен преди 12 години
При настоящата криза и липса на пари , беднотията и глада това си е като пир по време на чума.Гадове.
36
1
 
10
 
! Отговори
хахахааа преди 12 години
Калинките на Боко,отново се нагушиха....продажно и корумпирано управление.....да ги бяхте дали парарите на онкоболните и децата....гащници смотани!!!
35
0
 
30
 
! Отговори
Аз преди 12 години
И във фонд "Земеделие" бонуси са взели не хората, които работят, а тези, които са близки до ръководството и нежните създания, които не се пазят много много от кръста надолу.
34
0
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
По-голямата част от населението е с твоята авантаджийска психикагласувай за герб, щото иначе ще идеш в панделатагодина и половина имате ощепосле модно ревю на раирани костюмибай доган и *** така са ви набрали, че им взехте мафийката, че този път зор ще видите
33
1
 
13
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Те "работят" но не ПРОИЗВЕЖДАТ , т.е. харчат пари , събрани от реалния сектор. Ако поне сключваха някакви сделки , дето държавата да печели щеше да е друго. Но нито сме купили чешкото енерго,нито чужди банки , нито чужди държавни монополи/ ВИК, ТЕЦове и др./. Нищо подобно , а точно наобратно.Така че тия бонуси са си чист грабеж.
32
0
 
10
 
! Отговори
преди 12 години
Те тези бонуси са от застраховките на ветеринара дето кара ЮМЗ с прякор Мършата , иначе 20 години не стигат да оправят *** на Зимиделието , нийги уащаме теги пущат нийги пак ги уащаме теги пак ги пущат . Соме тайм вин соме тайм лун фифти фифти !
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето къде са милионите,които можеха да предотвратят нелепата смърт на жертвите от село Бисер,нямало пари,пари има,но отиват в джобовете на мутренската ви гербазжийска продажна шайка.*** народ,за това ли гласувахте-за смърт и грабеж?
30
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
как не се намери един патриот да ги раздаде за сираци,онкоболни,крайнобедни или пък как един чиновник не се отказа от тях публично.........................!
29
2
 
22
 
! Отговори
сън в работно време преди 12 години
Чиновниците от фонд Земеделие" изглеждат много здрави. Защото най-здравословния сън е сънят в работно време!
28
1
 
5
 
! Отговори
от инспектората преди 12 години
само за инспектората има един голям ***, защото се разсипаха от проверки и пътувания. за тях - НЯМА!!!
27
1
 
18
 
! Отговори
до Дянков и ББ преди 12 години
Нали трябваше всички да стягаме коланите бре? Нали в края на мандата щяхме да бъдем във възход? Нали щеше да има сопа за всички крадци бре?....ама май интересите надделяват !!!
26
3
 
19
 
! Отговори
на партийни другари преди 12 години
Раздадоха 1,1 млн. лева бонуси на партийни другари от "герб", във фонд "Земеделие".