БСП дава Найденов на прокурор за далавери с дърва за огрев

Фирми, близки до властта, прибирали тлъсти комисионни
16 фев 2012 15:08,
50
БСП дава Найденов на прокурор за далавери с дърва за огрев
Снимка: Impact Press Group

БСП дава на прокурор земеделския министър Мирослав Найденов заради нови далавери с дървата за огрев, заявиха депутатите от Коалиция за България Корнелия Нинова и Меглена Плугчиева по повод решението на министър Найденов за продажба на дървесина чрез Софийската стокова борса.

Според Корнелия Нинова земеделският министър и ръководството на Софийска стокова борса сами са избрали шестте от 50 лицензирани брокери за търговия с дървесина, а решението е взето в грубо нарушение на законите на страната, без да е провеждан търг или конкурс за избора им.

"Общата стойност на продадената дървесина е 300 млн. лв. Комисионната за 6-те избрани фирми, приближени до властта, е 0,2% или 600 хил. лв. годишно", изчисли Нинова.

"Договорите са за 3 години - тоест в най-големия студ българските граждани трябва да платят 1 млн. и 800 хил. лева на фирми, приближени до властта", възмути се тя.

"Изглежда тези злоупотреби не са достатъчни за министър Найденов и в задължителните указания за продажба на дървесина, които министърът е утвърдил с подписа си, повишава възнаграждението на борсовите посредници от 0, 009% на 0,2% от стойността на договора и то платими преди сключване на борсовия договор", изтъкна още Нинова и разясни, че това води до повишаване цената на дървата в най-големия студ.

"При недостиг на дърва, да изнудваш хората, за да се обогатяват управляващите, е безобразие", възмути се Корнелия Нинова.

В допълнение към зимната ситуация в страната червеният депутат Петър Курумбашев попита защо сметките за парно на столичани са толкова високи.

"Защо сметките за парно са толкова високи, г-жо Фандъкова? Две години след като Топлофикация стана общинско дружество сметките за парно продължават да растат главоломно", зададе въпрос Петър Курумбашев и обясни, че за две години Столична община не е направило нищо за подмяната на тръбите и загубата на топлоенергия в столицата.

По думите му единственото, което се случва с топлинното дружество, откакто то премина в ръцете на общината, е, че се вдигат сметките на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Костов преди 12 години
68 години стигат!
38
0
 
4
 
! Отговори
Дървосекач преди 12 години
Миро - мършата. Прочетох го някъде. Сигурно се има предвид внесеното замразено праисторическо месо, без да се знае от динозавър ли е, от птеродактил ли, от саблезъбо *** ли е.Та едни дърва?!? Те са от комунистическо време. Расли и пасли с идеите на Маркс и Ленин.Защо да не ги "продадем"?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БКП-БСП дава на прокурор Румен Овчаров прибирал тлъсти комисионни като министър на енергетиката и не връщал ресто на майката партия червени П...
36
3
 
6
 
! Отговори
дървосекач преди 12 години
Тоя Миро и това правителство ще ни накарат да си купуваме дървени легла от мебелните магазини и да се греем с тях че ми излиза по евтино При толкова много дървесина в България май ще внасяме от чужбина.То на нас всичко ни е от чужбина На това правителство и сахара да им дадем след една година ще ни карат пясък от другаде
35
5
 
7
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Няма по-големи крадци и лъжци от герберите!!!!
34
9
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
Тия червени *** вече ще започнат да се задавят от злоба.А тия двете грозни кокошки,вече изкрейзиха тотално.Колко бързо забравят миналото, особено от тая червена олигархия и крадливите измислени лидери.Безбожници.Щебъдете изхвърлени на политическото бунище,като *** и крадливи ***.
33
5
 
12
 
! Отговори
pege преди 12 години
до 39Герберските айдуци ги надминаха, че купона изтече.Аман от лобиращи министри.
32
9
 
8
 
! Отговори
ФФ преди 12 години
НЯМА ПО ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ***
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ НЕ СЪМ НАЙ-ЗАПОЗНАТ С МАТЕРИЯТА,АМА СЪМ СЛУШАЛ АНАЛИЗАТОР ,ЧЕ БОРСАТА Е НАЙ-ПОДХОДЯЩА ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА ЦЕНИТЕ!АКО ИМА НЯКОЙ ВЕЩ /без да е луд,защото много осмокласници са вещи по всички въпроси/НЕКА ДА ОБЯСНИ ,КОЙ НАЧИН ВОДИ ДО ПО-МАЛКИ СПЕКУЛАЦИИ!
30
0
 
9
 
! Отговори
ор преди 12 години
Как ще ме убедят например, че топлофикацията е подала повече енергия по едни и същи тръби, за един и същ период? Остава температурата да е станала 300 и повече градуса? Невъзможно! И тези цени на дървата са огрев, как ги изчислиха? Май колкото им трябват! Купуваме дърва за огрев, а плащаме като са мебели, от масив!
29
2
 
9
 
! Отговори
Мурджо преди 12 години
Да бе да, пак крадеца вика дръжте крадеца !
28
6
 
8
 
! Отговори
norm преди 12 години
Отрязаха далаверите на БСП и особено на ДПС в дърводобива и ревнаха на умряло.
27
0
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
От кой пръст измъкна тези три пъти,можеш ли въобще да смяташ.Май си пропускал уроците по смятане в училище,а и не само по смятане.
26
6
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Не знам кой с колко се е облажил, но от как Миро мършата е на власт, храните скочиха 3 пъти. Особенно млечните.
25
5
 
12
 
! Отговори
това съм АЗ преди 12 години
Не съм симпатизант на БСП но в това което казва Нинова има резон - нека се направи проверка и ако има нарушения господин Борис Велчев да продължи съгласно действащото законодателство.
24
13
 
12
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Отвратително комуно-ченгесарска манипулация е това :)Внушава се на хората, че ще се платят 1.8 милиона отгоре само защото министърът се бил подписал някъде...Тези пари ще се платят, ако ще и да се обяви конкурс в целия ЕС, защото търговецът е търговец и той работи за печалба! Даже е по-добре, когато комисионната е регламентирана, защото иначе, ако се либерализира този пазар търговецът ще те изчиластри поне с 10-15%.Ама нали трябва Нинова да се заиграе със страховете на хората типично ченге
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da se razsledva,zasto Parvanov tormozi Stanishev,nemedleno!
22
7
 
6
 
! Отговори
боже боже?!? преди 12 години
Тези не млъкнаха .Колко са спасабни с Компроматите!!
21
9
 
15
 
! Отговори
Ha ha ha преди 12 години
Олекнаха фирмите на доган и комунистите ревнаха
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
целия рев е ,че по този начин спират още един канал за ,,финансиране'' на партийката.,,Дървената мафия'' вече няма как свободно да се разпорежда и да прави каквото си иска-хората които живеят в планинските райони,отлично зная за какво говоря.Разни активисти на ДПС и БСП си прибираха добри пари и си затваряха очите,а хорицата им работеха за жълти стотинки.Монопола на ДПС и БСП в тези райони свърши и за това е целия зор...