БСП дава Найденов на прокурор за далавери с дърва за огрев

Фирми, близки до властта, прибирали тлъсти комисионни
16 фев 2012 15:08,
50
БСП дава Найденов на прокурор за далавери с дърва за огрев
Снимка: Impact Press Group

БСП дава на прокурор земеделския министър Мирослав Найденов заради нови далавери с дървата за огрев, заявиха депутатите от Коалиция за България Корнелия Нинова и Меглена Плугчиева по повод решението на министър Найденов за продажба на дървесина чрез Софийската стокова борса.

Според Корнелия Нинова земеделският министър и ръководството на Софийска стокова борса сами са избрали шестте от 50 лицензирани брокери за търговия с дървесина, а решението е взето в грубо нарушение на законите на страната, без да е провеждан търг или конкурс за избора им.

"Общата стойност на продадената дървесина е 300 млн. лв. Комисионната за 6-те избрани фирми, приближени до властта, е 0,2% или 600 хил. лв. годишно", изчисли Нинова.

"Договорите са за 3 години - тоест в най-големия студ българските граждани трябва да платят 1 млн. и 800 хил. лева на фирми, приближени до властта", възмути се тя.

"Изглежда тези злоупотреби не са достатъчни за министър Найденов и в задължителните указания за продажба на дървесина, които министърът е утвърдил с подписа си, повишава възнаграждението на борсовите посредници от 0, 009% на 0,2% от стойността на договора и то платими преди сключване на борсовия договор", изтъкна още Нинова и разясни, че това води до повишаване цената на дървата в най-големия студ.

"При недостиг на дърва, да изнудваш хората, за да се обогатяват управляващите, е безобразие", възмути се Корнелия Нинова.

В допълнение към зимната ситуация в страната червеният депутат Петър Курумбашев попита защо сметките за парно на столичани са толкова високи.

"Защо сметките за парно са толкова високи, г-жо Фандъкова? Две години след като Топлофикация стана общинско дружество сметките за парно продължават да растат главоломно", зададе въпрос Петър Курумбашев и обясни, че за две години Столична община не е направило нищо за подмяната на тръбите и загубата на топлоенергия в столицата.

По думите му единственото, което се случва с топлинното дружество, откакто то премина в ръцете на общината, е, че се вдигат сметките на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
ima darva ,greem se a koi mi gi dava mi e vse taaaaa,,,,,,ako firmata e na kornelias pak new mi pyka noooooooooto pat gerb gi preeba xa xa xa
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според начисленията в България е открит не просто вечния двигател, а нещо много по голямо- топлофикация София е произвела топлинна енергия 3 пъти над капацитета си!!!! Поне според парите, които начисляват и искат от абонатите!!!!
17
1
 
6
 
! Отговори
ерт преди 12 години
Сега дали ще му вземат имотите. Как мислите?
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на мен защо ми се струва,че 23 години яко се краде, може би е случайно
15
0
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Защо ми се струва, че дървесината за огрев е една много малка част от общия дърводобив?
14
14
 
12
 
! Отговори
за №3 преди 12 години
Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, който спечели най-голяма подкрепа на първи тур, е обрал гласовете на висшистите и младите хора. Зад опонента му на балотажа Ивайло Калфин от БСП пък са застанали основно пенсионерите. Това показва проучване на социологическа агенция Сова Харис.Според данните Плевнелиев е получил42,2% от бюлетините на най-младите избиратели- между 18 и 30 години, при едва 15,5 на сто подкрепа за Калфин от същата група. Гласоподавателите на активна възраст
13
10
 
22
 
! Отговори
гласа на народа преди 12 години
Видях го този сър стенли и направо се хванах за главата. Ето това са привържениците на ГЕРБ. Едни пияни, дрогирани и побъркани хорица, които знаят единствено да ръсят цинизми. Слабо Борисов, слабо. Това ли ти е новият морал. Заради такива *** държавата е на това положение, и става по-зле и по-зле.
12
11
 
7
 
! Отговори
До №3 преди 12 години
Ти напиши във vbox *** и ще видиш какви хора подкрепят твойта партия БСП :DDD
11
6
 
37
 
! Отговори
jo преди 12 години
A какво ще кажете за хилядите декари вековни борови гори,които плешивеца от Мадрид изсече и раздели парите с БСП и Доган ?
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвори уста триглавата розова ламя. Най хубаво е да хвърлиш нещо на медиите пък дали е така, дали не е така няма значение. Като си бандит, как да мислиш по друг начин. Ако Топлофикация беше на Корумбашев, четворни да бяха сметките, нямаше да обели дума. Да си политик е гадно, Корумбашев, мина времето, когато беше интересен, сега си просто маша на червени интереси и на свои разбира се, нали въртиш бизнес поне в четири направления.
9
3
 
30
 
! Отговори
333 преди 12 години
В Германия 10 метра кубически дърва за огрев струват 100 евро. За сведение на българските далавераджии и лапачи. Срам.
8
12
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
А аз давам коженият шнорхел в устата на ***. хаххха уекичко такааа. цаак цаак.
7
8
 
22
 
! Отговори
аз преди 12 години
Този земеделски министър до каквото се допре и цените скачат главоломно. Г-жа Фандъкова е избрана с 53% за кмет и може да прави каквото си иска, да не чисти снега, да вдига цените на парното и питейната вода просто има право.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за 3как може да съществуват такива *** като този Сър. бил снайпериста на бойко. хахахха божееее. ти само като видиш какви са привържениците на ГЕРБ и ти става ясно що за партийка са. Срам и позор. СРАМ !!!П.П. форумни *** седящи по цял ден пред клавиатурата и пишещи коментарчета, имате разрешението и благословията ми да слагате минуси.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Общата стойност на продадената дървесина е 300 млн. лв. Комисионната за 6-те избрани фирми, приближени до властта, е 0,2% или 600 хил. лв. годишно", изчисли НиноваЕ как няма да ги изчисли като знае как си изчисляваше комисионната от дистрибуторската си мрежа за продажба на цигари.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sir Stenley Roise, sir Stenley Roise :D:D:D Boikooo za6to ne dade6 na tvoqt fen nqkoi ministerski post. A i samo da popitam, kogato Tikvo kaza 4e v Bulgariq naselenieto e kofti material, tozi Sir Stenley roise vliza li v tazi grafa ? Ili toi e dobur material, 6tom vi podkrepq
3
6
 
3
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
leleeee vidqh go tozi sir stenley roise. tova e prosto jalko i tragi4no. i takiva obrazi sa v osnovata na zastupni4estvto na GERB. sega razbiram za6to horata kazvat 4e za gerb glasuvat samo *** i turcite. a az bih dobavil i ludite. sled kato vidqh klipovete s u4astieto na tozi personaj.
2
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искаш ли да видиш какви са застъпниците на ГЕРБ и Тиквата ? напиши във вебокса Sir Stenley Roise и ще видиш. нека всички да видят какви хора подкрепят ГЕРБ и ще си отговорите на въпроса защо сме на това дередже
1
12
 
28
 
! Отговори
123 преди 12 години
А министърът по тяхно време Нихат Кабил кой ще го даде под съд?