ГЕРБ умуват за оставката на Нешева

Атаките срещу шефката на НЗОК не били от вчера или днес
17 фев 2012 14:49,
171
ГЕРБ умуват за оставката на Нешева
Красимир Велчев Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще мислят дали да приемат оставката на Нели Нешева. Това обясниха пред журналисти в парламента председателят на групата на управляващите Красимир Велчев и шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова.

Двамата съобщиха, че по-рано днес са имали среща с Нешева, като това е станало по нейно искане. „Толкова ли е важно къде сме се срещнали? Мотивите за оставката й са лични”, коментира Велчев.

„Тя обясни, че достатъчно напрежение се е нагнетило в обществото, което не носи никакви положителни резултати и за в бъдеще”, допълни Велчев. Той уточни, че мотивите за оставката не са бонусите, за които се заговори през последните дни.

„Те са много по-дълбоки. Сами се сещате, че в една институция, където се разпределят 3 млрд. лв., интересите са много силни и касаят много хора. Това, че г-жа Нешева е по-остра в изказванията си, не е толкова диалогичен човек, лично ние го намираме за положително качество за председател на НЗОК”, коментира Красимир Велчев.

Той допълни, че атаките срещу нея не са от вчера или днес, а от месеци и дори година.

След като журналистите не разбраха какви все пак са причините за оставката на шефката на Здравната каса, Велчев обясни, че мотивът е създалото се напрежение.

Още по темата
„Аз уважавам всяко нейно решение, но не сме приели още оставката”, допълни още той.

Запитан дали всичко трябва да приключи с оставката само на Нели Нешева, при положение че заместничката й е получила по-голям бонус, Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо. „Това нещо ще го разгледаме като първопричина за оставката, но пак ви казвам това не е причина за създаване на това напрежение”, посочи той. 

От своя страна председателят на парламентарна здравна комисия Десислава Атанасова обясни, че преди идването на Нешева в НЗОК системата не е била стабилна. „Тогава имаше голяма опасност изпълнителите на болнична помощ да не си получат плащанията от НЗОК. След идването на д-р Нешева и нейния екип и вие знаете, че нещата се стабилизираха. Сега системата е спокойна, всички лечебни заведения получават своите средства в срок”, допълни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи нов морал със стари милиционери и чеда на комунисти не се прави това е изживяно доказан факт
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕШЕВА-МАРШ НА СЕЛО
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционерите от ГЕРБ "умували"-тази дейност им се отдава много ,даже повече и от даването на консултации
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си мислех, че партия ГЕРБ е ЕОД на Б.Б а то било *** влачи рейс
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сериозно ли заплатите в НЗОК на Пигините хора са по над 2000 лева? Ако е така, Нешева е за затвор за злоупотр ... в особено големи размери. Значи ние ще блъскаме за по 450 лева и ще ни натискат и мачкат,а ония си веят о..я работи?
97
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-голяма грешка ще е, ако ГЕРБ не я защити. Мафията отстрелва офицерите, войниците сами ще си тръгнат. Избрахме ви за силата да наложите промяна на офицерите не се огъвайте. Слабостта е за подкупните, а Нешева не е от тях.
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tази същата ли дето криеше докладите от проверките за злоупотреби на хиляди левове на директорите назначени от нея,под диктата на герб
95
3
 
10
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Какви атаки , какви пет лева. На тази някой друг или насила и е напълнил наглата гуша. Само милиционер може да измисли такива детски оправдания.
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Била си ценяла труда.Така е при ГЕРБ, държавните служители сами си дават оценки за труда, все едно са собственици на фирма.
93
1
 
8
 
! Отговори
Матей преди 12 години
Защо никой не говори за допълнителното стимулиране на данъчните??? Те вземат с пъти повече от служителите в здравната каса. А шефовете им - при последното раздаване са взели над 5 000 лева само за трите месеца. Или може би защото наравно с тях пари взема и екипа на министъра??? Нормално ли е някакъв чиновник от всичките 600 мъртви души в централното им управление, да взема всяко тримесечие 2500 лева допълнително към заплатата???
92
5
 
10
 
! Отговори
Възмутен! преди 12 години
Kaкво умуват от ГРЕБ?Тая Нешева е *** да се маха бързо и никъде да не я назначават на държавна работа!Да си изкара пари в частния сектор и да си разпределя колкото иска,но с нашите осигуровки НЕ!!!!!!!!!!
91
2
 
1
 
! Отговори
лупи преди 12 години
Баба Злата Петрова от ДПС кандидат за шеф на касата!
90
1
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
крадците всички в затвора дали 10 лева или 1000000, крадеца трябва да носи отговорност
89
4
 
13
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Лошото в случая - Нешева няма да върне откраднатото, който откраднал, откраднал, това ли е политиката на ГЕРБ?
88
2
 
28
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Каква я мислихме,каква стана.Събират парите на народа,пък си раздават тлъсти заплати,,скромни'' бонусчита,пътуват служебно до екзотични страни и островчета,карат ги шофьори с новите служебни мерцедеси и джипки с нашите пари ,пък не ни и питат-Как я караш бе народе?Че в Република България живеят пенсионери със 134 лева месечна пенсия.Знаят ли тези това?Как сега да ги наричаме и колко много да ги обичаме.Отвращават ме.
87
20
 
8
 
! Отговори
Баровец сГ55амг преди 12 години
Една жена е взела 12 бона бонус.Което прави по 1000лв на масец.Едни хора взеха 2 000 000лв за консултация.Едни други взеха 30 000 000 евро и мезонети нищо че живеят в панелка.Един друг помилва 500 затворника и направи къща за 1 милион на любовницата си.Но това е нищо пред това че тази жена си взела космическите 12 000лв бонус.Е ще се оправим ама след 300-400 години
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази не е за оставка а за затвора нека се приеме че е откраднала 12 156 лева от народа това е равносилно. Присъдата трябва да е минимум 3 години в сливенския затвор
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурно няма кой да сложат на нейното място свършиха се достойните крадци пардон кадри...
84
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е уж премиера е казал да и поискат оставката...после тя сама я подаде...а сега ще ли да умуват дали да я приемат....а бре вие ще престанете ли да си мените мнението час по час............баси държавата......няма такива политици.....цтцтцттц
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
94, ти пък, той сигурно не знае как да пусне компютъра.