Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
6
 
! Отговори
pet преди 12 години
Според мен ще излезне , че са ни управлявали все неуки хора)))))). За това аз пак ще гласувам за ГЕРБ.
30
3
 
12
 
! Отговори
Трайчо преди 12 години
Прав е Найденов. Защо да не е възможно да нямаш висше,но да се отличен огнеборец
29
1
 
18
 
! Отговори
Стеф преди 12 години
С връзки в Абсурдистан и министър се става - помните ли Лучано министъра на спорта, това е наследството от комунизма и фалшивата ни демокрация...
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми нормално то образован и компетентен човек, никога не би приел работа в екипа на Падаря :)Самият той си го намекна по повод коментарите на Плевнелиева в туитър
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е няма необходимото образование, ама е наше момче, послушно и вярно на ГЕРБ, ние с такива сме се оградили, послушни нагаждачи и подлизурковци, за да ни ласкаят колко сме велики... А който слушка и много ще папка...
26
5
 
15
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
При --"СОЦА",имаше образование и образовани ,а сега всичко е ---МЕНТЕ -КАДРИ ----,и МЕНТЕ-ДЕМОКРАЦИЯ!
25
2
 
22
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Не знам дали тоя УБАВЕЦ Харизанов има висше , но знам , че заради НЕКАДЪРНОСТ , безхаберие и недоглеждане УМРЯХА 10 ЧОВЕКА !Не знам също дали има и акълът на Бил Гейтс , но със сигурност , часовникът на тоя *** ш доста по-скъп от този на Бил ! ! ! Като го гледам по ТВ е най-малко 30 000 евро ! А такива часовници не се купуват със пари спестени от заплатка !Долни КРАДЦИ - а ДЕСЕТ човешки живота вече ги НЯМА ! ! ! !
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този явно се е притеснил. Зачервил се е като домат.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, ама тази шушулка ако Миро я пусне в частния сектор да се прави на Бил Гейтс е умряла на втория ден от глад.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още ни управляват бившите комунисти... по комунистическо време беше така... може без образование само връзки да имаш...
21
11
 
6
 
! Отговори
и образованите ...? преди 12 години
Нали ги видяхме и "ОБРАЗОВАНИТЕ",........така ОБРАЗОВАНО ни окрадоха ----20г .,...САМО в Бг!"Крадците на прехода ",.....Калинки---КОНСУЛТАНТИ!Много ''КОНСУЛТАНТИ " ,....В 3-НАТА КОАЛИЦИЯ!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, не се излагай с тоя тъпигьоз Харизанов.Ясно , че е без никакво образование, а в държавната администрация , каквото е Напоителни системи всички служители са бакалаври и магистри. Не може *** без ценз да управлява пи- учени от него.И не го сравнявай с Бил Гейтс, щото тоя дървар е космически далеко от гения .Явно , че се кефиш на *** , щото и ти не си по- далеко .Помним как стартира кариера си в приюта за кучета, където ти излезе и прякора Миро кучето.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли пилот в самолета ???
18
2
 
25
 
! Отговори
Копнато! преди 12 години
Той е на 33 години. Има профил в сайта за запознанства sladur. Твърди, че се интересува повече от флирт, отколкото от е*ане, и междувременно громи в блога си враговете на текущото управление. Доскоро името му не беше публично известно, а и едва ли щяхме да го научим, ако едно село не беше удавено заради скъсана язовирна стена.Датата е 6 февруари 2012 година. Харманлийското с. Бисер е под вода. Има удавени, има изчезнали. Настава суматоха кой е отговорен за случилото се. Един не знае колко са язовирите в България, друг под чия юрисдикция попада протеклият Иваново.Изведнъж се появява шефът на Напоителни системи ЕАД и започва да ръкомаха, за да покаже скъпия си часовник. Обяснява ни, че за бедствието са виновни лошите арендатори, които развъждали риба и чупели крановете за изпускане на вода.Дни наред този човек обикаля телевизиите. Държи се самоуверено. Нищо не издава, че не притежава образователен ценз за поста, който заема. Самочувствието му се пропуква, едва когато журналисти се усъмняват в професионалната му компетентност. Резултатът обаче не е оставка, нито уволнение, а трагикомична поредица от лъжи и нелепости:Първо сладурът размахва автобиография, според която бил завършил нещо си, а после се изсулва с номера, че на бланка на земеделското министерство някакъв разсеян чиновник нахвърлял грешни данни.Следва уточнение, че всъщност няма висше, но пък прекият му началник - земеделският министър Мирослав Найденов, веднага го оневинява с думите: Не е нужно да е специалист. В Напоителни системи има хидроинженери, има специалисти, има ръководители. Той е член на борда на директорите, няма нужда от висше.В това време човекът със скъпия часовник се втурва да заличава профила си в sladur, занимавайки с това служба като ГДБОП. А докато хората от село Бисер погребват загиналите заради бедствието, дава няколко интервюта, в които разправя, че профилът му бил фалшив, понеже някой искал да го накисне...
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калинка-милиционер-калинка-милиционер...
16
1
 
8
 
! Отговори
sante_dog do 9 преди 12 години
Защо си мислиш, че вски, който критикува правителството е от БСП? "Вашите"? Имаш виждането на кон с капаци...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 17А бе то Калинка не трябваше да я махат, особено с нейните международни "контакти" само полза можеше да има
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Стоичков стана доктор без диплома за висше, значи може да закриват училищата и университетите. Няма смисъл от образованието и ще се икономисат милиарди левове. И без това при ГЕРБ престижни постове и звания или се купуват с много пари, или се уреждат с връзки. Не е изненада и че начело на държавата стана президент точно забогателия Плевнелиев, който си купи поста с милионите си в банки и имоти.
13
9
 
5
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Повечето министри по Живково време бяха с дипломи от Рабфака или дадени в Москва по призвание.За икономически растеж не може да се говори по това време защото всичко беше обвързано със СИВ.А да не говорим за милиардите лв заеми които Живков вземаше с гарант златния резерв на Б-я.И трите икономически фалита.И износа на каптагон и оръжие.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ КАТО Е НОВ БИЛ ГЕЙТС,ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИ ЕДНА СУПЕР ПЕЧЕЛИВША ЧАСТНА ФИРМА КАТО НЕГО И ДА ПЛАЩА МИЛИОНИ ДАНЪЦИ И ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ СЪЩОАМИ МОЛИ ДАНС ДА ГО ИЗТРИЯТ ОТ НЯКАКВИ СЛАДУРИ КОМ ИЛИ НЕЩО ТАКОВАТО НА ФИЗИОНОМИЯТА МУ ПИ6Е КАКЪВ Е