Нинова съди за клевета Мирослав Найденов

Двамата се скараха заради търговията с дървесина
Обновена: 17 фев 2012 16:37 | 17 фев 2012 15:40,
73
Нинова съди за клевета Мирослав Найденов
Корнелия Нинова Снимка: БСП

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова ще съди за клевета земеделския министър Мирослав Найденов.
Вчера от левицата се заканиха да дадат министъра на прокурор заради далавери с дървата за огрев. Поводът беше решението на Найденов за продажба на дървесина чрез Софийската стокова борса.

Според Корнелия Нинова земеделският министър и ръководството на Софийска стокова борса сами са избрали шестте от 50 лицензирани брокери за търговия с дървесина, а решението е взето в грубо нарушение на законите на страната, без да е провеждан търг или конкурс за избора им.

Тя изчисли, че комисионната за 6-те избрани фирми, приближени до властта, за три години ще е на обща стойност близо 2 млн. лева.

Найденов обаче веднага отвърна на удара и сметна, че комисионната всъщност ще е 10 хиляди лева. По думите му е мит, че комисионната ще бъде около 2 млн. лева.

"По времето на госпожа Нинова комисионните в сделките при горите бяха около 30%. И тя сега, смятайки, че около 5 милиона днес ще се завъртят тук, изчисли, че 30% са около 2 милиона, които тя спомена вчера. Много съжалявам, тези пари са раздавани по нейно време", разясни Найденов.

„Не съм си намерила името на улицата, за да позволявам на Мирослав Найденов да ме унижава“, последва и реакцията на Корнелия Нинова.

„Сигурни сме, че ще има още оставки – Нели Нешева се освобождава за 12 000 лв., а Мирослав Найденов в момента злоупотребява с кризата с дърва и извън закона, нерегламентирано обогатява свои приближени фирми с около 2 млн. лв.“, допълни тя. "Кадрите на ГЕРБ се самозабравиха, станаха арогантни и се облагодетелстват на гърба на българите", посочи още Нинова.

„По повод нашия сигнал до прокуратурата, днес панически Мирослав Найденов заявява, че заемаме такава позиция, защото сме се облагодетелствали от дървената мафия и сега затова сме против системата, която той въвежда. Понеже конкретно цитира моето име – завеждам днес дело за клевета срещу Найденов”, отсече Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Какво ще постигнат тези двамата не знам, но със сигурност знам, че в кюстендилско кубик дърва се продава за 120 лева. Не е зле усилията на някой контролни органи да се упражнят в тази насока. И със сигурност това не се случва само в Кюстендил. Топлото пък е нужно на всички, така,че и партииките хрантутнички са заинтересовани от оцеляването на електората си. Нека поне веднаж да му бъдат от полза.
47
2
 
1
 
! Отговори
виктори бт преди 12 години
Ще има ли операция "фасовете" за да се разбере с колко се е нагушила и тази другарка, като червен шеф на булгартабак
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Курнелийка има невероятна харизма-тя не говори-тя стреля,говори простотии,но с налуден плам в очите,който изгражда харизмата и,когато говори-излъчва такъв негативизъм и омраза,ще кажеш,че са спрели достъпа до личните и богатства-разбирай отнеха и възможността да граби с пълни шепи от далаверите с дървата.Българската фафия маскирала се като опозиция намира рупор в лицето на Сашето Диков,който крачи из парламента и завира микрофона на всеки,който му попадне и крещи с прокурорски тон-къде беше пред
45
3
 
5
 
! Отговори
Тони каза преди 12 години
Справедливостта, обективността и истината нямат цвят, мирис или политическа окраска, само лъжата и манипулацията имат цвят според определеният интерес.Така и в този случай Корнелия Нинова задължително трябва да осъди тази лоена топка Найденов. Представителят на криминалната шайка ГЕРБ, повтарящ доста често фразеологията на углавният криминален милиционер Цветановче щом не си наведен към ГЕРБ престъпниците и техният милиционерски катун то значи си или октоподили част от организираната престъпност и непрекъснато парадиращ с изтъркана куха риторика и поза на отворен но доста *** милиционерски наставник.Да не забравяме, че и този комплексар надиплил арсенал от оръжия да се прави на ловец само във фантазиите си, назначил вероятно по шуробаджанашка линия роднини, които забравят да обявяват доходи и имущество и също такива комплексари надуващи се с раздрънкани ягуари
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqkoi seshta li se segashniq ministar v kakvo beshe zabarkan predi god ili po to4no negovata firma ,s IRLANDSKOTO MESEO NA 2O god .eto takiva hora sa ministri smeshnici
43
5
 
12
 
! Отговори
друга жена преди 12 години
Умна е и е жена с харизма,поне това трябва да признаете,злобари.
42
2
 
8
 
! Отговори
333 преди 12 години
ИМАМ ВЪПРОС: КОЙ И ЗАЩО НАСТРОИ ЗДРАВИ СРЕЩУ ИНВАЛИДИ, МЛАДИ СРЕЩУ СТАРИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СРЕЩУ ЧАСТНИ, РАБОТЕЩИ СРЕЩУ ПЕНСИОНЕРИ И Т.Н.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарката милионерка да си *** *** Ленинова.......я д акаже как крадеше от фонд Тютюн първо
40
10
 
20
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимни гербери, защо защитавате тези, които си раздават бонуси от нашите пари! Това ли е лицето на Герб?
39
10
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Аз пък си правя косата в салон в който се правят депутатки от Герб-150 лева е прическата им.
38
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алоо, КОМУНИСТКАТА САМО ПРИЧЕСКАТА ТИ СТРУВА 100ЛВ, А ЛЪЖЕТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЧЕ ЗАЩИТАВАТЕ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ
37
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
курнелче ша ми напрайш ли един свирчок
36
23
 
25
 
! Отговори
ФЕНН преди 12 години
НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ГОСПОДА ЧЕРВЕНИ КРАДЛИВИ ***......КОЙТО ТВЪРДИ ОБРАТНОТО Е СЛЕПЕЦ
35
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хубаво име ***
34
12
 
20
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Абе маце, то добре,че си държиш на името; ако така си държеше и на партията, сега щеше да си чучнала при Ваньо Костов и М.Димитров и да се чудиш какво да кажеш Да не говорим, че ако и управляващите държат на името си, М.Манолова , а защо не и А.Кутев, не трябваше да излизат от съда!
33
24
 
19
 
! Отговори
дан преди 12 години
избори идват, комунисти и турци се показват от дупките...вчера емел, днес корнелия, утре някой друг ***...голям страх ги гони, ще останат хептен без депутати
32
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази КУРВелуева се прави на ощипана седмокласничка......
31
24
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Кучетата бяха почнали да я ръфат тая, но им завоня на *** и я оставиха...
30
18
 
25
 
! Отговори
Земеделска свиня преди 12 години
Абре тази земеделска *** Наъденов защо разреши по сред бял ден да се откраднат напоителните тръби от полетата за милиони левове пред погледа на хиледи хора какво се прави сега пак на невинен и защо медиите тогава не рейгираха да бяха отразили този пладнешки обир
29
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя и тази каза, че Найденов давал дърва на фирми близки до сестра му ама днес по БТВ казаха, че Найденов нямал сестра.