Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването

Гергана Павлова отговаряше за лекарствената политика
Обновена: 21 фев 2012 14:53 | 21 фев 2012 13:41,
267
Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването
Фармацевти на протест срещу Гергана Павлова. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова.

Решението на премиера е по собствено усмотрение, съобщиха от правителствената информационна служба.

В здравното министерство Павлова отговаряше за лекарствената политика. Тя е и бивш служител на фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма", където в периода 2006-2008 г. е заемала ръководни позиции.

Отстраняването на Павлова става само няколко дни след подаването на оставката на Нели Нешева от поста управител на НЗОК заради скандала с бонусите. След натиск от премиера Нешева реши сама да се оттегли.

Тогава обаче тя обясни, че атаката срещу нея не е заради получените 12 хил. лева премии, а е заради желанието й да се намалят цените на лекарствата, с което ще се засегнат големи финансови интереси.

Още по темата

В понеделник разследване на TV7 показа, че "Софарма" продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в съседните Сърбия и Турция, които са извън ЕС.

Компанията държи 70% от търговията с медикаменти с трийсетте най-големи лечебни заведения у нас.

Фармацевтичната компания изнудвала болниците заради стари дългове и ги принуждава да купуват лекарствата й на високи цени.

Според TV 7 у нас има изградена стройна организация от Огнян Донев, която стига до върховете на властта.

Негов доверен човек в правителството е именно заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова, която днес беше отстранена от Борисов.

През лятото на миналата година фармацевти поискаха оставката на Павлова с обвинението, че се опитва да прокара лобистки промени в Закона за лекарствата, които не са в интерес на пациентите.

Павлова е и председател на Надзорния съвет на здравната каса. Нейното име беше спрягано за директор на касата, след като д-р Нели Нешева подаде оставка.

Гергана Павлова пое поста зам.-министър на здравеопазването през април 2010 г., когато министър беше проф. Анна-Мария Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Neide, sega e red na Neli Nesheva..Koga shte ni zaradvate che ste ja izritali !!!
6
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Премахнат поради нарушение правилата на сайта
5
14
 
47
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Ден след ден излиза,че някой в правителството краде от нашите пари.Айде Бойко,разпускай правителството,че се оказа само престъпници сте се събрали
4
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването ;)Не бойте се! Ще я пратят за зам. при Трайчо Трайков - неговите "замове", май вече са 6.И половината от тях, все "детронирани" от някъде
3
2
 
38
 
! Отговори
танкист преди 12 години
а пуснаха я и таз новина, ама защо въобще е назначена тая и кой сега ще възтанови загубите на държавата за двете години работа, още със назначението е ясно каков ще последва интересно защо разкритието тръгва от тв7 телевизията на бойко и какво се цели с това, пиар или изнудване на глиста донев да кихне едни кинти за изборите, каквото и да е цените на лекарствата за българите няма да се променят дано поне тая *** и грозна арогантна кифла да я вкарат за малко в панделата но сигурно пак в софарма.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!
1
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Замазване му е майката.Нали тъй бате?! Ей затуй хората ти викат Тиквун!