Няма да водя битки с Първанов, вредно е за БСП!

Няма да хвърлям ръкавици, цяла зима не мога да си ги намеря, рече Станишев
21 фев 2012 21:47,
103
Няма да водя битки с Първанов, вредно е за БСП!
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

"Не виждам драма, нямам намерение да водя нито битки, нито сблъсъци с Георги Първанов – това е вредно за БСП". Това съобщи лидерът на червената партия Сергей Станишев след семинара на социалистите в Хисаря.

„Който стартира подобни битки, прокарва разделителни линии в този момент ефективно работи за Бойко Борисов“, отсече той.

"Президентът Първанов е един от най-успешните политици в БСП и аз винаги се отнасям  с голямо уважение към неговите постижения и възможната негова роля като част от БСП, след като е взел решение да се върне в партията. Всяка идея как да се преборим ГЕРБ е добре дошла", отбеляза Станишев.

Соцлидерът беше помолен да коментира "размяната на ръкавици" между него и Първанов и писмото на бившия държавен глава до членовете на НС на БСП от миналата събота.

"Не си спомням да съм хвърлял ръкавици по Георги Първанов", заяви Станишев. "Още повече нямам и в наличие, защото съм под наем. Миналия май се преместих от едно място на друго, голяма част от багажа ми е в кашони и цяла зима ходя без ръкавици, защото не мога да си ги намеря", допълни лидерът на социалистите.

Още по темата

БСП ще внесе още днес предложение за изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков за общия обем бонуси, които се изплащат на чиновниците в администрацията и в различни агенции. Левицата настоява да стане ясно колко излиза на българските граждани това разточителство.

"Когато ГЕРБ дойдоха на власт, казаха, че вече няма да има никакви екстри за администрацията", припомни Сергей Станишев.

Той добави, че вместо това се е оказало, че шефката на НЗОК Нели Нешева е взела 12 хиляди лева бонуси за една година, а ръководителят на Агенцията по вписванията Виолета Николова - около 50 хиляди за половин година.

Той коментира и освобождаването на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов с мотива, че срещу него е имало разследване през 2001 година. Според лидера на БСП това е "замитане на следите".

"ГЕРБ замитат основния проблем, че Харизанов няма квалификация и право да заема съответната  длъжност", посочи Станишев.

Коалиция за България вижда основания за вот на недоверие към правителството заради политиката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, каза още соцлидерът.

Той посочи, че групата на левицата е обсъдила евентуална тема на вот на недоверие и е готова да води разговор по този повод с другите опозиционни сили.

"Смятаме, че най-много основания за критики концентрира в себе си фигурата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов", заяви Сергей Станишев.

"Неговата политика е неуспех и системна злоупотреба с власт", изтъкна Станишев.

Червеният лидер посочи, че Цветанов и ръководството на МВР са покровителствали купуването на гласове на изборите, че министърът води политика на системно погазване на правата на гражданите с полицейско насилие, със СРС, постоянно се меси и се старае да подчини съдебната власт.

От левицата отчитат и неспособност на Цветанов да организира превенция и своевременно информиране на гражданите при бедствия.

Системно две години поред общо около 40 млн. лева за превенция на бедствия и аварии и подпомагане на общините са отклонени за текущите разходи на  МВР, коментира лидерът на БСП. По думите му това е "24 карата Цветановщина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
серГЕЙчо , серГЕЙчо , ходи си в Украйна , където си роден , дете на върл комунист , а той вече демократ ,
84
3
 
3
 
! Отговори
Бисер до 100/пост/. преди 12 години
Сега кой води крадливата дружина.Бонуси от 1000 до 76 000лв за 2011г.на калпак.К'во ще кажеш?Що не питаш каква заплата взема фин.министър Дянков и какви бонуси има за 2011г.Нали той определя кой ще яде от баницата.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С РЪКАВИЦИ ,БЕЗ РЪКАВИЦИ война ще има! КОЙ ШЕ ВОДИ КРАДЛИВА ДРУЖИНА!На кой хората ще дават порциите? За порциите става въпрос -както и да го въртите ,работата опира за парите!НАШИТЕ ПАРИ ДА СА ВАШИ!
82
2
 
2
 
! Отговори
топ социалист преди 12 години
Идва нашето време.Точно такива безделници от форума като Странджата и анонимни/анални гении ще изпратим да достроят Белене.Имат и опцията :да поплуват в гьола.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе защо има толкова милиардери и милионери социалисти? Нали за пролетариите мислят.
80
3
 
12
 
! Отговори
дан преди 12 години
червените *** трябва нацяло и завинаги да изчезнат от политиката, вредни са за държавата и народа
79
3
 
9
 
! Отговори
viv преди 12 години
горкия,няма пари за ръкавици
78
17
 
4
 
! Отговори
социалист преди 12 години
Пърнанов и само Първанов е истинския ръководител на БСП,не ни трябват *** и запъртъци
77
5
 
9
 
! Отговори
червена баба преди 12 години
Битката на червените титани: млад милиардер срещу СерГей милиардер!Да подкрепим нашите!!!!!!!
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dvamata izmenici obesete tia bokluci.
75
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма да водя биткащот съм с мека к...
74
5
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
На Гоцю ще му се наложи да започне от А Б и В...
73
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарите Станишев и Първанов да дадат път и на другите агенти на ДС в партията. Те също трябва да управляват.
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде чао СерГей-чо. Мина ти времето. И на другаря Гоце му мина времето. Дайте път на младите комунисти в партията.
71
6
 
19
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Агент Гоце, къде си тръгнал с рогата напред срещу милиардера СерГей? --Не го плачи ти Първанката. Дянков го нарече млад милиардер, сигурно знае защо, нали е министър на финансите.Битката е милиардер срещу милиардер, а милиардите са все откраднати от народа.
70
8
 
17
 
! Отговори
милиарди преди 12 години
Доган назначи СерГей за премиер, не за мъжка секретарка. СерГей му плати като раздаде на няколко пъти по няколко милиарда лева на фирмите обръчи от ДПС - единият път уж, че има няколко милиарда бюджетен излишък, другият път, след като паднаха от власт се оказа, че не са платени милиарди от бюджета на фирми от същите обръчи. Плюс към 2 милиона личен хонорар като почетен хидромелиоратор.Агент Гоце, къде си тръгнал с рогата напред срещу милиардера СерГей?
69
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен *** на европейските социалисти не им ли трябват и философи-имаме един такъв доказал се с 1 600 000 хонорар-хидромелеоратор-мутра-бандит и него да изнесем,имаме и видни комсомолски и партийни секретарчета,верни чеда сега изтъкнати едри индустриалци-доказано големи ***,не ги ли искат.....
68
8
 
17
 
! Отговори
пю преди 12 години
хванете се с гоце под ръка и изчезнете за винаги
67
6
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Като си почнал, напиши чий деца са и тези в ГЕРБ ? И не само деца, там си имат достатъчно и "бивши" номенклатурчици, агенти и членове на БКП.
66
19
 
6
 
! Отговори
червен асфалт преди 12 години
Народът умира от глад но ние ще строим магистрали.--А ние от БСП ще накараме народа да изяде асфалта, да не е гладен. Пътищата ще ги разорем. Всеки член на БСП ще получи шарена каручка със сърп и чук. За нечленове - само джапанки.