Спретнаха опозиционна комисия за случая "Мирослава"

Каква е легитимността на тази алтернатива, питат от ГЕРБ
Обновена: 22 фев 2012 15:58 | 22 фев 2012 15:58,
20
Спретнаха опозиционна комисия за случая "Мирослава"
Снимка: архив, БТА

Парламентарната опозиция се обедини в алтернативна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие и нарушаване на гражданските права.

Комисията ще работи паралелно с официално създадената анкетна комисия за проверка на случаи на полицейско насилие, в която от опозицията отказаха да излъчат свои представители. Алтернативният орган ще започне работа със случая с Мирослава Николова от Перник.

„Тревожат ни опасенията на обществеността и медиите, че нарушенията са станали със съучастието на органите на МВР, коментира Иван Костов.

Затова целта е да се проверят действията на МВР и други ангажирани с тези нарушения институции.

„Не мога да си представя как четирима представители на ГЕРБ, работили в МВР, ще изготвят доклад, уличаващ техни бивши колеги. Не случайно предложихме съставът на комисията да е на паритетен принцип. Не случайно не участваме в състава на онази комисия, тя по-скоро цели да замете следи, отколкото да стигне до истината, заяви от своя страна и червеният депутат Михаил Миков.

"Опозиционната" комисия е на паритетен принцип с участието на по двама депутати от парламентарните групи и един независим.

Отправена е и покана към ГЕРБ да посочат и свои двама представители. В момента в комисията участват Иван Костов и Йордан Бакалов от Синята коалиция, Христо Бисеров и Неджми Али от ДПС, Огнян Стоичков и Явор Нотев от "Атака", Михаил Миков и Ангел Найденов от Коалиция за България. Представител на независимите е Георги Терзийски.

Депутатите не се притесняват, че комисията им не е гласувана в пленарна зала, защото всеки народен представител има право да извършва проверки и да се обединява с други свои колеги за тази си дейност.

Точно с това обаче управляващите атакуваха намеренията на опозицията.

„Каква ще е легитимността на алтернативната комисия на опозицията за проверка на изнесените в медиите случаи на полицейско насилие“, попита председателят на временната анкетна комисия Красимир Ципов от ГЕРБ.

Още по темата
Ципов поиска отговор и в какво качество колегите му ще измерват обстоятелствата по случая с убийството на Мирослава от Перник например, където има две неприключили досъдебни производство. Като разследващ орган ли ще работи опозиционната комисия, ще се произнесе ли като съд, добави той.

Ципов попита още съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов дали е вярно, че негов сътрудник е ходил в секретното деловодство на парламента, за да чете стенограмите от заседанието на анкетната комисия, както и с какво ниво на достъп разполага този човек.

„Неоснователни са твърденията, че целта ни е да заметем всички факти и обстоятелства, за пореден път декларира Красимир Ципов.

Според него е интересен форматът на контракомисията - в нея влизат хора, които от години не си говорят, сега застават рамо до рамо.

„Работа ли е на депутатите да събират доказателства и да се произнасят вместо прокуратурата, коментира още Красимир Ципов.

Костов и Миков заявиха, че членовете на комисията ще посетят Перник, за да се срещнат с близки на убитото момиче, както и ще търсят факти, с които не се занимава официалната комисия на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕТЕТО БЕШЕ УБИТО ОТ МАФИОТИ ,С ЧЕРВЕНА ПОДКРЕПА!ТО ИЗЛЕЗЕ НЕЗАКОНЕН СИН НА МИШО БИРАТА,ТО ДЯДО КМЕТ ОТ БКП,ТО МАЙКАТА НА МОМЧЕТО АРХИТЕКТ ,ТО ГАЛЕВИ ХОРА БОДИГАРДИ НА МОМЧЕТО милионерчето ,А НА БЕДНИТЕ ХОРА ДЕТЕТО ИЗГОРЯ ЗАЩОТО Е ЧУЛО НЕЩО ДЕТО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕ!КОЙ ЩЕ ДАДИ ТОЛКОВО ПАРИ ЗА СЕСТРАТА НА ГАДЖЕТО?НИКОЙ ДАЖЕ И НЕ Е ОЧАКВАЛ ДА ПОЛУЧИ ПАРИ ,УБИТА ВЕДНАГА СЛЕД ОТВЛИЧАНЕТО то и в скапаните филми чак така не става
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите са в основата на всички трагедии!!!!
13
5
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ-БОКЛУЦИ преди 12 години
СЛЕД ТОТАЛНОТО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА МЕСТНИТЕ И ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ОТ ГЕРБ, КАКВА Е ТЯХНАТА ЛЕГИТИМНОСТ.И С КАКВО НАХАЛСТВО ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА ЗА ЛЕГИТИМНОСТТА ВЪОБЩЕ. ПО ПОВОД НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ ИМА ПИТАНЕ ОТ ЕС И СМАЗВАЩ ДОКЛАД.СЛЕД ТОЗИ СКАНДАЛ С ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ЛЕГИТИМНО.ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА.ДА НИ Е ЧЕСТИТО И ДА НИ Е ХАК,ЧЕ ТЪПИЯ НАРОД ГЛАСУВА С *** СИ,ВМЕСТО С ГЛАВАТА.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ПОЛИТИКАТА МУ СА ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ.
12
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво полицейско насилие при случая "Мирослава"???Защо използвате трагичната й участ и жестокото убийство за да си трупате политически дивиденти?КостОфф не разбра ли ,че е политически труп ?
11
22
 
13
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Това не е опозиция. Това са хора, които системно и нарочно пречат на правителството и се опитват да го дискредитират и компроментират с цел партийна облага. Аз под опозиция разбирам конструктивен и смислен коректив на властта, а не мрънкане и хленчене за щяло и не щяло.
10
17
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Хич не харесвам герберите ама тука си прав Масларки ,Калинки ,Станишевки,Бойковки,Костовки и за всимки останали трябва да се спретне всенародна шамарна комисия и да ги пратим на май.....а си
9
1
 
9
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Искаш ли ,да НЕ се свърши работа ,създай---комисия!Няма ли МВР и прокуратура ,та ще се създава комисия?Или "ТЕ" са в докладите на Евросъюза---отрицателни ,естествено!
8
18
 
8
 
! Отговори
Гордо Червен преди 12 години
Тея си мислят че правят точки за изобрите , а досаждат на хората и само им харчат парите , защо просто не се разпусне това събрание или да вдигнат мизата на 10 % ама тогава пък БСП няма да влезе , то и електората взе че измря....
7
4
 
22
 
! Отговори
Д-ра Антигерболез преди 12 години
Предлагам комисия "*** герболетка". Трябва да се разбере как се извършва промиването на мозъците на герболетките за да са толкова тъпоумни и да не могат да видят истината! И да се забрани това промиване на мозъците след края на разследването!
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В момента в комисията участват Иван Костов ..... Христо Бисеров ... Михаил Миков ..."- евала Ваньо, машала.
5
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще се спретне комисия "Масларова"?
4
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък една опозиция на вързано куче леб не могат да дадат.
3
18
 
25
 
! Отговори
Курчатов преди 12 години
Този драгалевския милиардер Костов фалира и разпродаде всички работещи заводи в България,сега имаме половин милион безработни и два милиона работещи зад граница.Само да го срещна някъде навън насаме!!!
2
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има убито момиче от хладнокръвни убийци бе,лицемери, какви граждански права на пръстъпниците защитавате пак
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да започнат от Мировяне,там е по-интересно,но не им стиска.