Плевнелиев за бонуси по правила

Премиите не могат да умножат заплатата по две или три
24 фев 2012 15:16,
84
Плевнелиев за бонуси по правила
Плевнелиев иска ред в бонусите. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за бонусите, но по точни правила.

„Хората в държавната администрация трябва да работят спокойно, по правила, да бъдат мотивирани, включително и с бонуси, за добре свършена работа“, категоричен е държавният глава.

Днес той се срещна  с ръководството на Синята коалиция, която беше първата от инициирания от държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените сили.

"За добре свършена работа, по правила, аз съм за бонуси. Но нека е ясно, че и бонусите трябва да бъдат лимитирани, бонусът е добавка към заплатата, той не може да умножи заплатата по две или по три", категоричен е Плевнелиев.

Според него е абсолютно недопустимо ръководителите на агенциите сами да определят колко ще получава.
Президентът посочи , че това е срещу правилата и трябва да се наказва.

Още по темата
Заради скандала с бонусите бяха отстранени шефката на НЗОК Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не само може, а трябва, според мен трябва да получи и повече“, посочи Плевнелиев.

„Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепа“, допълни той.

По повод административната реформа и правилата за бонусите Росен Плевнелиев ще се срещне с финансовия министър Симеон Дянков.

Относно здравната реформа президентът обяви, че приоритет за него са електронната здравна карта, реформата в спешната помощ, темата за пазара на цени и услуги в здравеопазването.

Той анонсира още, че от следващата седмица започва срещи с министри по проблемите в ресорните им области.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия прездиентът си отиде точно заради заигравания с бизнеса и нерегламентирани парични средства!!! Кога в България ще си отиде доброволни някой чиновник, който съзнателно е бръкнал в държавната софра???? Защитавайки тези бонуси, всъщност Президента защитава едрият олигархичен бизнес, от който произхожда! Жалко....гласувах за него!!!!!!!!!!!!!!!!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо не се дадат бонуси на някой заслужил лекар? Нима са малко? И нима заплатаат им е толкова голяма? Ето това трябв ада каже един президент, който трябва да обедини нацията! В случаят този господин защитава адмиснистрацията, ане интересите на данъкоплатците! С подобни изказвания няма да има нито 2-ри мандат, нито такъв на ГЕРБ!!!!!!!
50
0
 
13
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Плевн. говори за правила? Моралните правила са нарушени от герб! С изказването си морала на президента е под въпрос.
49
0
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ХА-ХА-ХА, БОНУСИ...БОНУСИТЕ СА - "13, 14, 15..., N, N+1"..., ЗАПЛАТИ КОИТО ВИДНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ СИ РАЗДАВАТ ЗА СМЕТКА НА... ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ...- 30% ОТ ПЕНСИЙТЕ СА 136 ЛЕВА... (СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е 625 ЛЕВА)- ДЕТСКИТЕ СА 35 ЛЕВА И ТО АКО МАЙКАТА НЕ СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ПОД 350 ЛЕВА... АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННИЯ ГЕНОЦИД...:- ДА СЕ ОГЛЕДА...!!!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя си говори колко да не заспи...кой ли го такова за слива
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami kolko balgari ne pla6tat aaaaaaaaaaaaaaa
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Накратко - когато управляваш 3 млрд, не е неморално да вземеш 13.000! Г-н Президент: МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЧОВЕК, КОЙТО ВЗЕМА 13.000 ГОДИШНО ПРЕМИЯ И СРЕЩУ НЕГО ИМА НАТИСК НА 4 ФАРМ. КОМПАНИИ ЗА 8 МЛН ДУШИ Е НЕПОДАТЛИВ ДА БРЪКНЕ В КАЦАТА С МЕД? АЗ НЕ СЪМ!!! НИТО ПЪК ВСЕКИ ЗДРАВОЛИСЩЕ БЪЛГАРИН!!! НЕ Е ВЪПРОСЪТ ТЕЗИ 13.000, А В ТОВА, ЧЕ ТЕ СЕ ВЗЕТИ ОТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ НА ТЕЗИ БЪЛГАРИ, КОИТО СА НАИВНИЦИ ДА ГИ ПЛАЩАТ, ВМЕСТО ТЕЗИ 1.8 МЛН ДУШИ, КОИТО НЕ ПЛАЩАТ!!! ВИЗИРАМ РОМИТЕ /***/!!!!!!!!!!
45
3
 
12
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Плевня, приличаш на *** *** на снимката !
44
1
 
15
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Надпартийният президент защитава крадците на парите ни. Браво Плевн., наистина си мн. далеч от живота на хората в страната на която си президент! Ако някой си е мислел, че си по-различен от герберите - лъжел се е. Искам да защитиш хората, които честно изкарват парите, които вие от герб крадете.
43
0
 
14
 
! Отговори
ах! преди 12 години
"бонусът е добавка към заплатата, той не може да умножи заплатата по две или по три"!Абе човече,вашите хора не са ги умножавали заплатите по 2 и по 3, а от 10 нагоре!Нешева е направо скромна на фона на всички останали!Нещастници!И ти си *** като всички в тая измислена партия.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mislex te za umen ama neise gn prezident
41
0
 
9
 
! Отговори
танкист преди 12 години
песен за плевнята : Чудя съ още мая съ, гей ли съм или проста педеру..а...........
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УЖАС!ПРОСТО ТОЯ ГО СЛОЖИХА ДА ЗАМАЗВА ГАФОВЕ!ЕДИНИЯ МАХА НЕШЕВА ДРУГИЯ КАЗВА ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ВЗЕМЕ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам бонуси!Искам оставка на цялото правителство!
38
1
 
2
 
! Отговори
Политик/Чиновник преди 12 години
Искам бонус но по правилата
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо учителите нямат бонуси,защо шофьорите нямат,лекарите и защо само *** имат бонуси?Какво за толкова години демокрация има на лице, че си раздавате бонуси като за последно?България е найбедната страна,с найбедните граждани,найболните и найбезправните, а вие по върховете си раздавате нашите пари?Това са кървави пари,които вие с цената на нашата мизерия сега си ги раздавате че на всичко отгоре имате наглостта да смятате че са ви малко.А какво да кажеме ние с 250 лв.на човек на месец
36
0
 
10
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Какви са тези 12 000 хил.трябва бонуса да започва поне от 120 000 хилТака де това са наши хора нищо,че има пенсионери с 135 лв./СТО ТРИДЕСЕТ И ПЕТ/лв.месечен доход
35
1
 
11
 
! Отговори
Канал 3 преди 12 години
Преди малко по канал 3 Сашо Диков попита Ц.Цветанов за раздадените бонуси във МВР във размер на 10 300 000 лв Цветанов избяга като дявол от тамян . Преди 3-4 дена бе собщено ,че са раздавани бонуси във размер на около 50 000 сега от каде излезе тази огромна сума . Ега си извръщението което си правят политиците със тоя народ.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В НК има - злоупотреба със служебно положение. Това сам да си раздадеш бонус влиза плътно в това описание!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепа" допълни тои. Ами лекарите в бърза помощ, не носят ли отговорност, ами сестрите, шофьорите, защо за тях няма бонуси.