Плевнелиев за бонуси по правила

Премиите не могат да умножат заплатата по две или три
24 фев 2012 15:16,
84
Плевнелиев за бонуси по правила
Плевнелиев иска ред в бонусите. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за бонусите, но по точни правила.

„Хората в държавната администрация трябва да работят спокойно, по правила, да бъдат мотивирани, включително и с бонуси, за добре свършена работа“, категоричен е държавният глава.

Днес той се срещна  с ръководството на Синята коалиция, която беше първата от инициирания от държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените сили.

"За добре свършена работа, по правила, аз съм за бонуси. Но нека е ясно, че и бонусите трябва да бъдат лимитирани, бонусът е добавка към заплатата, той не може да умножи заплатата по две или по три", категоричен е Плевнелиев.

Според него е абсолютно недопустимо ръководителите на агенциите сами да определят колко ще получава.
Президентът посочи , че това е срещу правилата и трябва да се наказва.

Още по темата
Заради скандала с бонусите бяха отстранени шефката на НЗОК Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не само може, а трябва, според мен трябва да получи и повече“, посочи Плевнелиев.

„Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепа“, допълни той.

По повод административната реформа и правилата за бонусите Росен Плевнелиев ще се срещне с финансовия министър Симеон Дянков.

Относно здравната реформа президентът обяви, че приоритет за него са електронната здравна карта, реформата в спешната помощ, темата за пазара на цени и услуги в здравеопазването.

Той анонсира още, че от следващата седмица започва срещи с министри по проблемите в ресорните им области.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
14
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Тия гербери си играят на "тука има, тука нЕма"...Море една пернишка сурвачка за вазе...В края на мин. година Дянков спря плащания и ги прехвърли за 2012 год., за да се изфука, че фискалният резерв на България е бил 5 млрд. лв. Месец - два по - късно ФР падна до критично ниски нива - между 3 млрд. лв и 3.3 млрд лв. Февруари е към края си, но Дянков все още не е качил на сайта на МФ просрочените задължения на държавата към 31.12.2011 г. "Златните" пари от резерва над неприкосновените свършиха и Дянков е започнал да бърка във фондове - целеви, които са част от фискалния резерв като Сребърния фонд.
11
3
 
9
 
! Отговори
Колкото една кифла? преди 12 години
Плевелиев, а колко струва един човешки живот, който трябва да бъде спасен от недоплатения персонал на Бърза Помощ? По-малко от 4 милиарда ли? Сигурно животът на момичето, което неотдавна чакаше повече от един час линейка на пл. Гарибалди, струва за теб само 1,20? Колкото една кифла?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От няколко седмици само бонуси ми се привиждат но тази година пак няма да има
9
1
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Какви бонуси бе Росенчо?Нали е криза и нЕма пари за социални разходи.Ти че фърлиш у тъча хер Флик.Като че не знаеш к'ви ги дроби той...-В края на мин. година Дянков спря плащания и ги прехвърли за 2012 год., за да се изфука, че фискалният резерв на България е бил 5 млрд. лв. Месец - два по - късно ФР падна до критично ниски нива - между 3 млрд. лв и 3.3 млрд лв. Февруари е към края си, но Дянков все още не е качил на сайта на МФ просрочените задължения на държавата към 31.12.2011 г. "Златните" пари от резерва над неприкосновените свършиха и Дянков е започнал да бърка във фондове - целеви, които са част от фискалния резерв като Сребърния фонд.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе вие кво си мислите?колко бонуса са взети без да ги знаем ние?и да ги знаем -кво?кучетата си лаят кервана си върви-искахте бочета,цвъките,рески,ето ви ги-и не плачете,а се гответе за още по-лошо-като ги узаконят кражбите и рушветчетата и сами ще си вземат кой колко иска-е това е.НИ рИвете,***!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюнчеща се подлого на Тиквата, я кажи как придоби хилядите декари земя на Халхидики в Гърция..? Да е.а *** ти долен нещастен!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5Е Дянков каза да затягаме коланите !!! ХЕМ НЯМА, ХЕМ ИМА БОНУСИ ЗА НЯКОИ !!!Какъв магьосник е Дянков... затяга колана на врата на българина и вика дай дай дай дай, че Нела трябва да яде !
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Т ЪП АК ! Този какъв ли бонуси си е взел за 1 месец работа ?На тази като не и харесва.... да иде другаде !
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пак стигаме до момента, че заплатите в БГ са изключително ниски. Бонусите знаем как и за какво се раздават, свършената работа няма никакво значение, важното на кой си човек.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно ти не трябваше да го казваш.На фона на ограбената ни държава,ширещата беднотия,изнемогващия обикновен българин,да се взимат пари от нас ,за да се раздадат на някакви охранени държавни служители-това е цинизъм.
2
8
 
4
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Бонуси не знам дали можем да си позволим в момента. Дайте им по 13-та заплата и 14-та за шефовете и това е.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепаОт ясно по-ясно. Бонусите ще са само за големите риби. За народа ще бъде както се казваше в "История на света".