Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
15
 
! Отговори
Какво става ? преди 12 години
Първанов и Кунева държат по 44 % без да са във властта ! Това на нищо не прилича. Представяте ли си колко %-та ще имат ако са във властта, например ? Боко е само със 7% над тях. Цачева още утре да уволни шефката на НЦИОМ. За Кристалина процентите също са малко. Знаем за огромната помощ която тя оказа на пострадалите в с. Бисер. Според мен, едни 166% и стигат, за сега.Боко трябва да има поне 200%, а защо не и 300 %, да речем. Ако не беше той, днес нямаше да сме отличници на ЕС.
45
4
 
18
 
! Отговори
ogi преди 12 години
Платени, продуктово позиционирани глупости за наивния народ.
44
8
 
29
 
! Отговори
ОБРЕЧЕНИ преди 12 години
ЕГАТИ МАЗНАТА ЛЪЖА,ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,*** ЕЛЕМНТАРНИТЕ И БЕЗИДЕЙНИ ЛЪЗЦИ,ТОЛКОВА ЕВТИНО И ДРАЗНЕЩО,БОЙКОО,НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като го гледам това президентче колко е щастливо, че се здрависва с Тиквата, си казвам: тоя толкова ще бъде коректив на Герберите, колкото Първанов беше на Тройната коалиция. Това президентче все още няма позиция относно високите цени на горивата, шистовия газ, енергийната политика (демек АЕЦ-ите), растящите безработица и престъпност, наредилите се няколко лоши доклада от Брюксел, сриващата се здравна система и т. нат. А за бонусите каза "Защо не?" Ами на обиновение хора защо не? да ни е честит!
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнята се хили все едно си е намерил гащичките под Бойковото легло след бурна вечер. Жалко, че великите българи останаха само на снимки като тези на стената зад Кукловода и Парцалената кукла.
41
2
 
24
 
! Отговори
морен сокол преди 12 години
социолози лъжливи, корумпирани. Искам да ви кажа собствените си наблюдения, а те са следните. 80% от хората около мен искат да видят Тиквата, Гоце и прочее престъпници в затвора. Останалите 20% искат да ги видят застреляни !!! А вие точно как и къде правите измислините си платени соц проучвания, не знам, но не е тук, в България !
40
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малииииииииии,каква снимка само.. Тоа Плевнелиев е като ***
39
7
 
34
 
! Отговори
до социолозите долни преди 12 години
Абе вие кого правите на *** бе ?????
38
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия не са нормални!!!!!!! Как може непрекъснато да ни промиват мозъците с тия цифри....... Това според мен са абсолютни глупости. Всяка седмица излиза по една такава статия, която иска да ни убеди колко са силни Гробарите
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това лайненце боко тиквата вече от една седмица се крие в миша дупка, откакто се разбра, че са си раздали над 100 милиона лева бонуси!
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно ми е защо за 20 години нито веднъж не попаднах в някаква представителна извадка , та и мен да ме попитат кого одобрявам и кого не... аз уж съм средностатистически гражданин :)))))А и за какво е това напъване постоянно да казват кого одобряваме и кого не.. ми то е ясно, щом си кютаме и продължават да са си на власт , значи си ги харесваме :))))))
35
1
 
22
 
! Отговори
мк преди 12 години
"Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната." - това е върха на логиката...
34
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря ви за новината, посмях се от сърце и ми се оправи настроението:)
33
7
 
24
 
! Отговори
n/a преди 12 години
*** off na Borisov!
32
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Генерала е човек на място! Не като разни пендухи учили в Москва ,запалки дето ромолят във фонтаните,руски *** и *** дето купуват народа с по две кебапчета и шише бира ! НЕ МОЖЕ ЗА 3 години да се оправят лай*ата забъркани от партията-проказа за 65 години! Няма начин и в ГЕРБ да няма *** - такъв е материала ... Обаче Борисов и принципен и поне уволнява издънките -не ги прикрива! Ще гласувам за него ... А не за разни плевенски селяни ,Кутевци ,Маноловки и Масларовки!
31
25
 
9
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Бойко Бойко ура ура обичаме си го той си ни е най добрият премиер от 70 години насам пък може би и повече :))
30
30
 
12
 
! Отговори
Кой сега е Номер 1 преди 12 години
Кой сега е Номер 1,а другарки и другари червенотиквеновчета къде е сърГей,запалката,гоце-трипера и сие....
29
9
 
26
 
! Отговори
az преди 12 години
Изумява ме факта, че най голямата мутра в държавата е 44% одобрение.
28
7
 
38
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
*** поръчковите проучвания! Аз не познавам човек, който да не проклина *** мутра на снимката.
27
11
 
39
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
как ги правят тези проучвания.които не го харесва +,които го харесва -