Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!

Борисов с ултиматум към министри, зам.-министри и областни управители
Обновена: 29 фев 2012 14:38 | 29 фев 2012 11:20,
780
Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!
Борисов се закани на министрите си. Снимка: архив, Булфото

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС - са ми пратили писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок", заповяда Борисов.

Още по темата

"Повтарям - тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", отсече премиерът. 

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като "опашати лъжи" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


780
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
657
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ha toisi mislishe naoda go haresva gn premier qvno ne 4etete komenterite po vash adres proetete gii poesle pravete kakvitoi da e iskazvaniq 4e naroda vi haresva zabelqzval sam daje i kletvi da otpravqt kam vas i tezi okolo vas ta i za druugi hora ta pro4etete komentarite
656
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а сега да видим кой щте гласува за герб.бойко е е бивш комунист и агент на дъйржавна сигурност с псевдоним-БУДА.герб са корумпирани, а борисов е и мафиот от сик.вд продъйлжеуние на 3 години герб и борисов замразиха заплатите и пенсиите а те си взимат по 70000 лева бонуси всяка година.корупцията и мафията са в основаята на герб и борисов.народа е подложен на глад,мизерия и сигурна смърт от кабинета борисов.може би тези наводнения в село бисер,черно моире,бургас,варна,дунав са божия гняв и наказан
655
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпадам в ужас да ме управляват бедни хора и с недостатъчно заплащане. Значи и толкова работа ше свършат. Като искаш някой да работи добре - плати му добре. Даааа комунизма никога няма да си отиде от тая страна - на всеки по равно. Комунизма и уравниловката са се загнездили здраво в съзнанието на народа. Така само *** ще ви управляват а от друга страна умните ще ви крадат тайно. За това 1 милион българи сме емигранти в нормалния свят където плащат според работата.
654
0
 
10
 
! Отговори
СИК преди 12 години
"Работници залагат венчални халки за хляб" - Е ДОТАМ ОПРЯХА ХОРАТА , БОЙКО , ГЛЕДАЙ ПОЖАРНИКАРЮ , ПОВЕЧЕ И ЗА ЗАЛАГАНЕ НЯМА .................СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА - ДРУЖНО ДА БЪДАТ ПРЪСНАТИ ХАЛКИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ........СКОРО ЩЕ Е ........НЕНАЯЛИ СЕ ***
653
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Костов ще ни оправи !Ще видите на изборите как ДСБ ще наритат простите ГЕБО-ови крадливи ***
652
2
 
13
 
! Отговори
Грую от селата преди 12 години
А па Боко горкия , 1 стотинка държавна пара не е откраднал , пести от закуски и маа филии с мас
651
1
 
13
 
! Отговори
До г-н Милиционера преди 12 години
"Уважаеми" господин премиер представете си колкото и да ви е трудно , че в кабинета ви има поне един честен министър или зам. или друг висш чиновни който живее само от заплата. Ако този човек /продължаваме да фантазираме/ е похарчил взетия от него бонус как може да го възтанови до петък. 1. Взема пари от лихвари. 2. Взема пари от хора заинтересовани от бъдещи услуги. 3. Напуска и не възстановява нищо. И в трите случая в правителството ви не остава нито един честен човек.
650
0
 
17
 
! Отговори
до Бай Тошо преди 12 години
разликата е че преди всички бяха еднакво беднисега - 99 % са СУПЕР бедни , а 1 % МЕГА богатиа народната любов....я приватизираха и продадоха за жълти стотинки
649
0
 
16
 
! Отговори
нашенец преди 12 години
Българи ОПОМНЕТЕ СЕ!Припомням ви нашата поговорка:ВЪШКАТА КАТО СЕ НАЯДЕ ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО!Друго няма да ви казвам,а какво трябва да се направи ДАНО СЕ ДОСЕТИТЕ!
648
0
 
14
 
! Отговори
бай тошо преди 12 години
Напомням на забравилите и обяснявам на незнаещите "пубертети" пишещи по-долу: -За какво свалихме бай Тошо:- НЕ ЧЕ ТОЙ КРАДЕШЕ,А КРАДЯХА ДРУГИТЕ ОКОЛО НЕГО,А ТОЙ ДЕБЕЛАШКИ СЕ РАДВАШЕ НА "НАРОДНАТА" ЛЮБОВ!ДА ВИЖДАТЕ ДНЕС НЯКАКВА РАЗЛИКА!КАКВО ЧАКАМЕ!
647
9
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
Браво Боико , по този начин ще върнеш доверието на хората към себе си !За работа по магистралите трудно се намират кандидати , а министри на всяко кръстовище !И поради липса на подходящи кандидати на изборите , пак за тебе ще гласува народа ! Справка Русия !
646
2
 
4
 
! Отговори
Raytchev - France преди 12 години
До 765 : къде пък го видя написан този закон ?Или и ти си като останалите овце от този *** народ - някоя дебела крадла им казала че има такъв закон и ... щом го казва -сигурно е така ! Използвайте малко мозъка си ,ако го имате,де!
645
3
 
5
 
! Отговори
Що ли не мислите.... преди 12 години
Лайнета, хайде да помислите кой е писал законите позволяващи раздаването на бонуси .......напънете си аспирините,може и да ви просветне нещо
644
1
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 12 години
Аз помня едни доктори с по 60 000 лева на месец в Пловдив на държвна работа, а в същото време болницат аим беше на червено десетки милиони...............каква е разликата? И в единия и другия случай държавата се дои от чиновници........
643
7
 
5
 
! Отговори
за 755 преди 12 години
Проста пръчко , когато хамстера раздаваше бонуси даже не знаехте..........сега веднага станахте съдници
642
3
 
7
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Тези Боку ще ги уволни, макар че те ще го осъдят понеже бонусите може да не са морални, но са законни. Това си е практика в държавната администрация от поне 15 години, просто сега стана публично достояниеА за бонусите на тройните кенефизатори научихме с 5 години закъснение........всеки вижда разликата.Но един Бойко държава не прави, около него са все некадърни и алчни калинки........
641
1
 
8
 
! Отговори
Raytchev - France преди 12 години
Пак много се заканва нашия левент и пак нищо няма да направи!А тия като Николова дето вече са си тръгнали с пълни дисаги-какво за тях? Само в *** може държавен служител да си бърка в държавна каса и да си взима "бонуси"!В цивилизованите страни това се нарича кражба и право в затвора !
640
1
 
7
 
! Отговори
758 преди 12 години
ами много просто, щото никой не вярва, че ще се осъществиили най-много да налеят асоцииациите за защита правата на ромите или за интеграцията им, но не и фонда за трансплантации примерно
639
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те ше се свършат "специалистите" , за тея 2-3 г. се смени сума народ, резервната скамейка празна вече
638
10
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
Не разбирам защо повечето коментари са против тази мярка- връщане на бонусите.Никой не казва - Браво, ето Правителството започна да се справя с някой нередности.Българинът видя в това лоши намерения, подмолни действия и демагогия.Защо никой не вижда доброто, хубавото?Ей , българи , докога ще търсите под вола теле и докога няма да оценявате доброто?Толкова ли сте изперкали , та виждате във всичко само лоши намерения ?Отвратително е да имаш работа с хора , който не разбират от жестове , от добри